7 Октомври, 2018 11:55 5 134 15

Тираджия размахва нож срещу шофьор, полицай ги разтървава

  • пловдив-
  • тираджия-
  • нож

Предвижда се глоба до 1000 лева

Тираджия размахва нож срещу шофьор, полицай ги разтървава - 1

1000 лева глоба за агресия на пътя. Тази санкция отнесе шофьор на камион, извадил нож на колега на пътя след спор. Инцидентът е станал още в средата на юли месец на булевард „България”, съобщава "Трафикнюз".

Лека кола шкода се движила по улица „Васил Левски” към кръстовището с булевард "България". На светофара до леката кола, в средната лента се наредил камион – мерцедес. След светването на зелена сигнализация и двете превозни средства завили наляво, за да се включат по булеварда. При маневрата обаче, тежкотоварното МПС отнело предимството на шкодата.

Малко по-късно, след завоя, вече при движението на двата автомобила по булеварда, камионът приближил опасно близо до шкодата и на два пъти я ударил странично. Водачът отворил прозореца на колата и с жестове попитал колегата си какво става. Въпреки това обаче автомобилът му получил съвсем леко трети удар отзад.

Потърпевшият отбил в дясно, като малко по-надолу по трасето спрял и камиона. Двамата шофьори слезли от превозните си средства, като този на тежкотоварната машина носел голям нож. Приближавайки до водача на колата, опонентът му замахнал заплашително с ръка и после го ударил с обратната страна на ножа по бедрото. Освен, че размахвал ножа си, мъжът крещял заплахи: „Ще те убия".

В същото време, по време на екшъна, полицай от Трето районно пътувал за работното си място. Той видял случващото се, слязъл от колата си и разтървал двамата шофьори. Униформения сигнализирал до колегите си за случая и на място пристигнал дежурният патрул, който отвел участниците в инцидента в районното управление .

Срещу агресивния водач е започнало производство. В края на септември, няколко месеца след случая, шофьорът на камиона застанал пред районните магистрати в Пловдив. Пред тях той заявил, че е невинен и че е бил провокиран от другия водач. По думите на обвиняемия не е имало сблъсък и не той е бил агресивният на пътя.

Приложени в папките по делото били и запис от камери в района, на които ясно се вижда как обвиняемият удря умишлено отзад лекия автомобил, излиза от управлявания от него камион с огромен нож и започва да замахва към опонента си.

От събраните доказателства, съдът счел че шофьорът е виновен за деянието. Магистратите освободиха от наказателна отговорност подсъдимия шофьор, като му се наложи административно наказание.

За посоченото по-горе деяние се предвижда наказание глоба до 1000 лева, обвиняемият не е осъждан за престъпление от общ характер, спрямо него до настоящия момент не е прилаган този институт, както и от деянието няма причинени имуществени вреди.

При индивидуализирането на административното наказание “глоба” съдът отчел като смекчаващи отговорността обстоятелства за обвиняемия ниската степен на обществена опасност на личността му, предвид чистото съдебно минало, липсата на криминална регистрация, трудовата и семейната му ангажираност и обстоятелството, че е съдействал за разкриване на обективната истина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    33 2 Отговор
    Най-добре да закрият съда. Никакъв смисъл няма от него.
  • 2 Друг тираджия

    26 4 Отговор
    Абе ква глоба бе? Професионалист с нож! Пращайте го на нова комисия за да изкара психо-теста! Щото май си го е купил!
  • 3 Само питам

    23 1 Отговор
    Глобата кой я прибира?Потърпевшия обезщетен ли е за ударената кола и преживяното нападение с нож?Ами този мирен иначе гражданин не е ли заплашил човека с убийство или с този голям нож е тръгнал да си отваря консерва например,че бил гладен?Дано някой съдия ми отговори,че съвсем се обърках.
  • 4 НК не се спазва пак

    17 2 Отговор
    Чл. 144. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28/82 г. и бр. 10 от 1993 г.) Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване не би могло да възбуди основателен страх за осъществява нето му, се наказва с лишаване от свобода до шест месеца или с глоба до пет хиляди лева.
  • 5 Красен

    14 1 Отговор
    Аз ли нещо не схванах. Твърди че е невинен, че е нямало сблъсък. Доказоно е че е виновен с записи от камери, че умишлено удря колата, а после бил съдействял за разкриване на обективната истина. Уникален съд.
  • 6 Иво

    11 15 Отговор
    Тираджия.......боклука на обществото какво друго да очакваме!!!

    Коментиран от #8, #12, #13

  • 7 Възмутен

    4 1 Отговор
    Просто няма такава държава. За това деяние тоя трябва веднага да е в затвора. Държава на беззаконие и престъпници.
  • 8 СтарТИРаджия

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иво":

    Първо, ситуацията вероятно не е представена коректно: предполагам, че става въпрос за "дистрибутор" със соло камион до 12 тона, а не за т.нар. от всички б.....и, като теб ТИР-ове: бул. "България" отдавна е забранен за композиции и ограничението, след няколко катаджийски акции се спазва.
    Второ, с какво право и на каква база охарактеризираш общността ни по този начин?! И аз имам сериозни забележки и лошо мнение за над 50 % от аматьорите, ама не ги изразявам толкова грубо.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Роман дизел

    2 1 Отговор
    Щом са 1000лв турам сабята на кръста и ще си играя на блъскащи колички по улиците. Копия, ятагани, лъкове, арбалети кой каквото има да слага в багажника. Дълбок поклон пред Темида.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хахахахах

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иво":

    Да ядеш на тея боклуци нали знаеш кое? Осъзнаваш ли, че ако няма "тираджии" няма да имал нищо!!! Осъзнаваш ли, че всяко нещо което използваш ти, детето ти, цялото ти семейство, го доставят така наречените тираджии? И само да ти кажа, че явно си толкова компетентен, че нямаш идея какво говориш. Професия "тираджия" НЯМА!!! Няма човек на тая земя, който да може да кара, управлява ТИР!!! ТИР не е превозно средство!!! ТИР са няколко листа хартия!!! И сега по темата. Постъпката на колегата изобщо не е коректна. Такива индивиди е редно да бъдат изхвърлени от тази професия!!! Те са срам за тази професия! Заради такива като тоя страдаме всички, които работим тази работа. Но поради голямата липса на шофьори се взима всеки дръвник, който има нужните документи.
  • 14 Гого

    0 0 Отговор
    Нищо ново в селото наречено София!
  • 15 гост

    0 0 Отговор
    "Уникален съд, уникална държава! "- ще кажат Рачков и др.