Last news in Fakti

9 Март, 2012 13:02 1 083 0

Спипаха двама, обирали коли пред детски градини

  • мвр-
  • автомобили-
  • детски градини-
  • софия
Спипаха двама, обирали коли пред детски градини - 1
Снимка: БГНЕС

Разкрити са извършителите на серия кражби от автомобили, паркирани пред детски градини в София, съобщават от пресцентъра на МВР.

В продължение на около месец в столичните квартали „Лозенец”, „Гоце Делчев”, „Витоша” и „Стрелбище” зачестили кражбите на дамски чанти, преносими компютри, мобилни телефони и други вещи от автомобили, паркирани пред детски градини.

Всички престъпления ставали сутрин в промеждутъка от 7.00 до 8.30 часа, докато родителите водели децата си. Връщайки се обратно, собствениците на колите установявали кражбата, извършена най-често след счупване на едно от стъклата.

Двамата мъже правели ударите си пред различни детски градини като редували кварталите. Криминалистите били убедени, че всички престъпления, извършени по идентичен начин, са дело на едни и същи престъпници. Междувременно се получила оперативна информация, че по време на извършване на кражбите пред една от детските градини бил забелязан зелен микробус или ван. Всички автопатрули били уведомени и следели за засичане на описаното возило.

Вчера сутринта около 07.45 ч. на бул. „България” патрулиращи полицаи от Четвърто РУП забелязали миниван „Peugeot 806” , тръгнали след него и на ул. „Нишава” го спрели за проверка. Оказало се, че возещите се в него двама мъже, К.И. /53 г./, известен с прякорите Коня, Кюнеца и Жребеца и В.М. /37 г./, са известни на полицията.

Двамата били задържани в местното районното управление. При обиск в колата били открити кози крак, меча лапа и други инструменти за разбиване на коли. Иззети са и чужда лична карта и калъфче за документи, най-вероятно отмъкнати при някой от набезите им.

В хода на разследването се установило, че престъпленията били извършвани от Коня, а 37-годишния шофирал минивана. Откраднатото – лаптопи, мобилни телефони и други вещи Коня веднага пласирал на различни хора.

Криминалистите установили купувача на три мобилни телефона, два от които били иззети. При обиск на жилището на Коня в кв. „Борово” полицаите иззели заглушки за алармата на возилата, газов пистолет и дамска чанта - обект на кражба. Преди четири месеца К.И. бил задържан в столичната полиция – тогава с други съучастници отмъкнал плазмен монитор от търговски обект.

Разследващият екип работи по документиране на престъпната дейност на двамата мъже. Освен в районите, обслужвани от Трето, Осмо и Шесто районни управления, извършвали кражби и в Петричко, признал единият от задържаните.

Коня е регистриран за противозаконно лишаване от свобода, изнудване, заплаха, притежание на взривни вещества, противозаконно отнемане на МПС, домови  и кражби на части и вещи от МПС, осъждан. В.М. има регистрации за хулиганство, кражба на гориво от бензиностанция и кражба на части и вещи от автомобил, уточняват от СДВР.

В.М. е задържан в полицията за 24 часа. Материалите ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура. Мярката за задържане на К.И. е удължена на 72 часа.  Разследващият екип работи по документиране на престъпната им дейност. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА