Last news in Fakti

19 Март, 2012 11:23 1 971 0

Тениски – менте Mickey Mouse на границата

  • фалшиви тениски-
  • митници-
  • лесово-
  • фалшификати
Тениски – менте Mickey Mouse на границата - 1
Снимка: Агенция "Митници"

1 710 спортни комплекта и тениски с фалшифицирани етикети и фигуративни щампи на световноизвестни търговски марки задържаха днес митническите инспектори на митнически пункт Лесово, съобщиха от Агенция "Митници".

Фалшивите маркови облекла са иззети при проверка на ТИР с румънска регистрация. Камионът марка Mercedes е превозвал текстилни изделия от Турция за Румъния през България. При извършената щателна митническа проверка на българския граничен митнически пункт се установява, че между декларираните текстилни изделия има 840 тениски с фалшифицирана фигуративнa щампа „Mickey Mouse” на търговската марка „Disney”, 540 спортни комплекта с фалшифицирана марка „Dsquared 2” и 330 тениски с фалшифиицрана марка „Bikkembergs”. Изпращач на стоката е турска фирма, а получател – търговска фирма от Румъния.

В изпълнение на европейския Регламент 1383/2003 и Закона за марките и географските означения, фалшивите маркови облекла са задържани и за случая са сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки.

Това е поредно задържане на фалшиви маркови облекла от българските митнически служители в изпълнение на европейското и българско законодателство. Само от началото на март служителите на Митница Бургас са иззели рекордно количество от общо 60 030 тениски с фалшифицирани световноизвестни търговски марки, в това число и най-голямата задържана досега в България пратка с фалшифицирана марка „Nike” от над 50 000 тениски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА