19 Март, 2012 13:04 979 0

Задържаха обирджия на жени

  • софия-
  • мвр-
  • борето
Задържаха обирджия на жени - 1
Снимка: БГНЕС

Криминалисти на столичното Трето РУП задържаха 19-годишен криминално проявен, извършил серия от грабежи, съобщават от пресцентъра на МВР. Органите на реда разследвали сигнали за нападения над жени, извършвани в продължение на седмица на територията на кварталите „Красна поляна” и „Илинден”.
Жертвите те описвали нападателя като млад мъж, който бил с нахлупена качулка на главата,  нахвърлял се върху жените в гръб, блъскал ги на земята, грабвал дамските им чанти и побягвал. В единия от случаите синът на жертвата се опитал да го залови и дълго време го преследвал из улиците на кв. „Илинден”.

В хода на оперативните действия разследващите влезли в следите на 19-годишния Б.Л. – Борето, криминално проявен, многократно регистриран за грабежи, изнасилване и кражби.

След като не бил открит на посочения от него адрес, последвали стъпки по издирването му и на 16 март е задържан и отведен в полицейското управление. Малко по-късно, при проверки на заложни къщи в кварталите „Факултета” и „Красна поляна”, служителите на реда открили и иззели откраднатите четири мобилни телефона.

Оказало се, че Борето не ги пласирал директно, а ангажирал с тази работа свои роднини.

Само за седмица той е извършил четири грабежа, сочи разследването. На 7 март късно вечерта пред жилищен блок в „Красна поляна” нападнал столичанка и отмъкнал дамската й чанта с мобилен телефон „Nokia”, 40 лева и лични документи. На 13 март посред бял ден негови жертви станали други две жени – едната се простила с дамската си чанта с 300 лв. и лични вещи, а другата – с два мобилни телефона, кредитна карта и 300 лв. Ден по-късно около 20.00 ч. на бул. „Ал.Стамболийски” Борето нападнал столичанка и откраднал дамската й чанта с документи, фотоапарат и 17 лева.

След 24-часовото му задържане, с постановление на Софийска районна прокуратура, мярката за задържане на Б.Л. е удължена на 72 часа. Повдигнато му е обвинение по чл. 198 от НК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА