22 Ноември, 2018 15:49 3 615 15

Германка се довери на българи в столичен автобус и преживя кошмар

  • германка-
  • автобус-
  • софия

Обещали да й съдействат за намиране на квартира в столицата

Столични полицаи задържаха мъж и жена, нападнали посред нощ германска гражданка. Полицаи от столичното Второ РУ са предприели незабавни действия по сигнал, постъпил в полицията около 2.00 часа тази нощ чрез тел. 112.

Според информацията, човек чул викове за помощ, идващи от градинка в района на улиците „Опълченска“ и „Охрид“.

Изпратеният веднага патрулен екип открил на място германска гражданка. Тя обяснила, че била нападната от мъж и млада жена, с които пътувала в автобус към България. Двамата й обещали да й съдействат за намиране на квартира в столицата, но след пристигането мъжът я заплашил с нож, след което от нея отнели около 100 евро, 100 долара и мобилен телефон. Потърпевшата е откарана за преглед в медицинско заведение.

В резултат на организираните бързи оперативно-издирвателни действия не след дълго нападатели са арестувани – мъж на 50 години и жена на 21 години, и двамата с криминални регистрации. От тях са иззети използваното при нападението хладно оръжие, както и откраднатите пари и мобилен телефон.

На задържаните са наложени полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под на надзора на Софийската районна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Кольо

    25 0 Отговор
    Те били с криминалистически регистрации... Лоша работа!
  • 2 Добринкова

    17 0 Отговор
    Криминалистически, значи?!
  • 3 Бачо Киро

    14 0 Отговор
    Криминалистически са ами, специално направени от криминалисти. Не са обикновени регистрации я... Само джурналята ги знаят тея...
  • 4 ДДРОнег

    22 0 Отговор
    Някой може ли да ми обясни к'во е туй - "Публикувано във факти.бг: мъж на 50 години и жена на 21 години, и двамата с криминалистически регистрации."

    Хора с криминални регистрации, МВР да не е бюро за регистрация, тия що не са в затвора, сега пак ли само ще ги регистрират ?!
  • 5 Комисар Таварищ

    13 1 Отговор
    Така да бяха хванали и ония наши сънародници , дето ги търсят с червена бюлетина, халал да им е милиарда! Ама ловят избирателно ,за да не си ритнат трудовата книжка!
  • 6 Емил в.

    18 1 Отговор
    Полицията била много бърза,чак да не повярваш. Дано и в селата да бъдат толкова ефективни.
  • 7 манго

    27 1 Отговор
    Пак сиган?
  • 8 no name no face no number

    17 1 Отговор
    Автобус от Германия значи са от ония дето източват помощите по света и у нас. Съмнявам се да са други. Подхода им е типичен.
  • 9 Откъде идва роми

    18 1 Отговор
    Чудя се откъде идва това название дето медиите го насаждат. Защо на циганите им викат роми? Питам сериозно. Има ли някои инфо?

    Коментиран от #10, #11

  • 10 дресиор на слонове

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Откъде идва роми":

    ром няма качество пред домашната ракия виното и уискито затоваим викат ромищото нямат качество на хора маикаим циганска
  • 11 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Откъде идва роми":

    Ами нещо както на негрите не им викат негри а черни хора така и на мангавите место циганин ром
  • 12 Усмивката

    3 1 Отговор
    Боко тиквата да обясни кво е туй чудо балканско ,криминално регистриран и има ли то почва и в Европа.Та белким и ние дадем нещо за Европа,тоя селектиран натурален,биоразсад .

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Усмивката":

    Той Боко какви ги обясни наскоро в предаването по бтв, та отчая всеки здравомислещ човек. Политиците трябва да са интелигентни хора, които помнят много детайли, изказват се еднозначно и конкретно, без мънкане и недомлъвки. Нито дълга знаеше, нито защити партийната субсидия с някакъв довод, а обясни, че партиите щели да взимат пари от частни лица. Партията трябва да се финансира сама и субсидията от 1лев да им е символична, за административни дейности, материали и др. Има си членски внос, да си го регулират оттам колко пари влизат.
  • 14 пинчера

    1 0 Отговор
    пак ни посрамиха мръсниците
  • 15 незнайко

    1 0 Отговор
    Криминално регистрирани и се разхождат спокойно в Европа !!! Сега пак ще ги регистрират и пуснат !!!