15 Декември, 2018 18:31 3 600 8

Вдовица след катастрофа изплака гнева и болката си

  • съд-
  • дело-
  • темида

За две неща се бяхме разбрали - Атанас е невинен и максимален размер на обезщетения

Вдовица след катастрофа изплака гнева и болката си - 1

Две години след ужасяващата катастрофа на бул. "Руски", при която живота си загубиха трима, с Plovdiv24.bg се свърза вдовицата на един от загиналите - Атанас Ламджиев. Корнелия Петкова пожела да разкаже за гнева и обидата, трупани месец след месец в опит да достигне до справедливост; пожела да разкаже за потъпканото доверие в собствените й защитници, накарали я да повярват в успеха на делото; разказа и за трънливия път на оцеляването - нейното и това на трите й деца, свързан с много работа и нито стотинка обезщетение след загубата на единствената им опора в живота - Атанас.

Припомняме, че с решение от март месец тази година ВКС измени въззивното решение на пловдивския Апелативен съд, намаляйки наложеното на Трайков наказание "лишаване от свобода" от 6 години на 5 години.

"За тези две години изцяло се бях доверила на адвокатите, особено след като поверих и наказателното и гражданското дело на адвокат Марин Марковски и неговата кантора. На 100% се предоверих. Фактът, че съм неглижирала моето активно участие в делата, са се отразили негативно на случая.

По думите й адвокат Марковски гарантирал, че наказателното дело ще приключи без капка вина и съпричастност от страна на Атанас.

"За две неща се бяхме разбрали - Атанас е невинен и максимален размер на обезщетения. Думите му бяха: "Нашите такси са високи и съответно гарантираме успех на делата", върна лентата вдовицата Корнелия. "Изцяло, на 100% му се доверих. Казах си, така предполагах тогава, дала съм делата в ръцете на най-добрия. Даваше ми пълно уверение, че ВКС са обективни и човечни, че няма съдия, който да не е съпричастен и да не отсъди в наша полза."

Делото минало и...

"В средата на март ме уведомиха, че решението на ВАС е намалило присъдата. Буквално се вцепених, изпаднаха в тежка депресия, цели 8 месеца. Не исках да се показвам, не исках да виждам жив човек. Дни наред бях в шок. Даже се срамувах, защото излезе, че едва ли не Атанас е виновен. Сега вече виждам каква грешка е било да изпитвам вина", разказа тя. На защитниците си заявила директно, че за нея делото е загубено:

"За мен Марковски абсолютно нищо не свърши, през цялото това време имах усещането, че съм наела втори адвокат на Любо Трайков. Казах му го в лицето, а той просто мълча“. Преди около седмица Корнелия официално се е отказала от услугите на Марковски, в момента е решила твърдо да поръча на собствени разноски безпристрастна международна автотехническа експертиза.

Междувременно бедите на Петкова не идват сами и седмици по-късно работодателят й я освобождава от работа. Впоследствие я назначава отново, за да я съкрати после пак като за това уволнение в момента Петкова води друга съдебна битка: "Единствените ми доходи, единствените средства, с които издържам три деца, са от работата", сподели по този повод жената.

Що се отнася до гражданското дело и размера на обезщетението, за които настоява за трите си деца и за нея самата, то справка сочи, че са поведени две заседания по него през тази година, следващото е чак през април 2019-та. Поисканите обезщетения в размер на по 400 000 лева на сираче и 250 000 за вдовицата, плюс по 200 лева месечно на дете, докато не навърши 18 години.

Към настоящия момент Петкова и дечицата й не са получили и стотинка обезщетение, полагащо й се по Кодекса на застраховането, в писмо до Корнелия и представителите й, обаче, от застрахователната компания посочват, че нееднократно са заявявали желание да си уредят отношенията, но са били уведомени, че подписване на споразумение е неприемливо за Петкова и затова ще изчакат произнасянето на съда по заведеното от нея дело.

Припомняме, че инцидентът с трима загинали стана на 18 ноември 2016 година около 01,18 часа на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев". Трайков седнал зад волана на своето "Ауди А7" пиян - в кръвта му са отчетени 0,8 промила алкохол в кръвта, шофирал е с 99 км/час.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ехе хе

    26 0 Отговор
    в бълХария отдавна няма правосъдие!То и държавност няма!
  • 2 Конфуций

    4 19 Отговор
    Значи тази е искала да инвестира в адвоката и да прибере пари заради мъжа й. Не знам тази кал може да нарича себе си човек
  • 3 Тома Неверни

    9 3 Отговор
    Ами вярвайте на разни телевизионни звезди , що плачете ?
  • 4 Qwery

    6 0 Отговор
    Ами тая я даваха по тв, тя не е добре, децата даже май не са на загиналия, тя иска милион двеста и петдесет хиляди обезщетение...
  • 5 trol

    3 0 Отговор
    да не забравяме кой на кого предимството.мъртвия водач отне предимството със тежък дизел а неможал да види другата кола която е била със светещи фарове приз нощта
  • 6 Bossman

    1 1 Отговор
    Явно виновния за катастрофата е дал на когото трябва и каквото трябва за да получи най-лекото.От тези 5 години ще лежи не повече от 3 и ще излезе чист като момина сълза.Единствено можем да си пожелаем в случая виновния да му се случи същото.
  • 7 Bossman

    0 0 Отговор
    Явно виновния за катастрофата е дал на когото трябва и каквото трябва за да получи най-лекото.От тези 5 години ще лежи не повече от 3 и ще излезе чист като момина сълза.Единствено можем да си пожелаем в случая виновния да му се случи същото.
  • 8 Иванов

    2 0 Отговор
    Щом дебелия е загубил делото значи истината за вината е някъде другаде.