21 Декември, 2018 13:09 5 626 9

Съседска свада завърши със смърт

  • съседи-
  • свада-
  • смърт

Инцидентът стана в Благоевград

Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Р.Т. за причинена от него смърт по непредпазливост. Обвиняемият живеел на първи етаж в блок на ул. "Свобода" в Благоевград и бил домоуправител на входа.

Той и жертвата - мъж с инициали Н.Е., често влизали в конфликти заради поведението на убития. Н.Е. злоупотребявал с алкохола и често правел шумни събирания със силна музика пред входа. На 10 юли 2017 г. около 20 часа двамата се срещнали пред дома на Р.Т. и отново възникнало пререкание помежду им.

Тогава подсъдимият взел от земята две парчета от бетонова плоча. Първоначално само замахнал с едното към съседа си, след което го хвърлил и го ударил по главата. При пострадалия дошли свидетели на инцидента, които сигнализирали за случилото се на телефон 112.

Пострадалият бил транспортиран в спешния център в Благоевград, а на следващия ден бил откаран в клиника по неврохирургия в столична болница, където му била извършена операция. Предполагало се, че е възстановен, но в деня на изписването си внезапно се почувствал зле. Въпреки незабавно оказаната лекарска помощ мъжът починал.

От извършената съдебномедицинска експертиза станало ясно, че причината за смъртта е масивна белодробна тромбемболия, която била причинена от нанесената черепно-мозъчна травма. За подобно деяние законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 12 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    27 0 Отговор
    Е, пак са го изписали...
  • 2 Пръч

    24 0 Отговор
    Е то може и в болницата да са го довършили... та си писали каквото искат...
  • 3 гост

    36 0 Отговор
    Ама как както е бил добре изведнъж умрял и то в болницата? Защо не пишете, че от много време насам не поставят антикоаголационни препарати след операция и подобни емболии се увеличиха, но това е нормално и предвидимо. Един крак да си счупиш и може да умреш ако не те поставят такъв препарат, тръгне ли съсирек към бял дроб или сърце. Мои познати от преглед и приложена гастроскопия умряха, защото некадърни лекари ги задушиха. Сега изкарват съвестния домоуправител виновен, че е кипнал и хвърлил камък по пияндето. Браво на държавата.
  • 4 Будалата

    23 0 Отговор
    Един БОКЛУК по малко. То май във всеки блок има по един.
  • 5 Vaci

    6 2 Отговор
    Оправете си наказателният кодекс за смърт по непредпазливост от 3 до 12 години ,а като убиеш по садистичен начин -20 .Няма правосъдие и закони.
  • 6 Завалията

    16 1 Отговор
    Ами тоз за да го цапне, значи чашата е преляла! Случайно ли е станал домоуправител? Цял вход са гласували за него!
  • 7 гост

    17 0 Отговор
    Подкрепям убиеца с 2 ръце !!! И до нас има едни селяндури дето по цяла вечер надуват разни чалги до 2-3 сутринта и незнам кога ще хвана и аз някои винкел....

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.