Last news in Fakti

19 Януари, 2019 22:00 1 966 3

Ало-измамник поиска 17 000 лева от възрастна жена

  • ало измамник-
  • полиция

Мъжът е задържан от криминалистите в Пазарджик

Ало-измамник поиска 17 000 лева от възрастна жена - 1

Криминалисти от ОДМВР в Пазарджик задържаха телефонен измамник, предаде „Нова телевизия“.

До ареста се е стигнало след получена информация за телефонна измама. Непознат се е обадил на възрастна жена от Пазарджик, представил се за лекар и й казал, че дъщеря й е претърпяла инцидент. За това спешно била необходима операция, за която трябвало да се плати 17 000 лева. Притеснената жената обяснила, че няма толкова пари в жилището си, най-много може да събере 3000 лева. Непознатият пояснил, че и тази първоначална вноска е достатъчна за извършване на операцията и дал насоки на възрастната жена да чака куриер, на когото да предаде парите. Отивайки на мястото, за да получи парите, криминалистите изненадали и задържали 21-годишен мъж от село Звъничево. Наложена му е полицейска мярка за 24 часа.

По случая е образувано полицейско производство. В хода на допълнителните оперативни действия, било установено, че в ролята си на "муле" задържаният е съпричастен и към две други телефонни измами, станали преди седмица на територията на областния град. Тогава от две жени - на 72 и 86 години, получил общо 12 400 лева и златни накити.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на 21-годишния мъж продължава под наблюдението на прокуратурата, информира МВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдамда

    1 0 Отговор
    Звъничево - демек от там си звънят измамниците

    Коментиран от #2

  • 2 Бай

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "мдамда":

    Ха-ха-ха нещо като оня тарикат от Господари на ефира, дето беше завлякъл едни хора с няколко бона и написал и издал книга "Вземи парите"...туй да тръгнеш да го измисляш, няма да е толкова смешно...разказите на О Хенри и след 100 години още са актуални...
  • 3 ДОКО

    0 0 Отговор
    БРАВО А ТАКА ОТЛИЧНО ЗА ИЗМАМНИКА..ЕВАЛАТА..ХИ ХИ ДРУГИЯТ ПЪТ ПОИСКАЙ 25000 ЛЕВА..НАРОДА Е БОГАТ НЕ МУ ПУКА..ГЕНЕРАЛ БОКО ТИКВОКО ДАВА ПАРА