Last news in Fakti

29 Януари, 2019 14:10 3 806 7

Уволниха дисциплинарно главния надзирател от пловдивския затвор

  • тодор илиев-
  • надзирател-
  • затвор-
  • пловдив

Преди две седмици зад вратите на затвора се проведе поредната акция срещу забранените вещи

Главният надзирател на пловдивския затвор – Тодор Илиев вече е с връчена заповед за дисциплинарно уволнение. Заповедта, подписана от министъра на правосъдието Цецка Цачева, е пристигнала в петък, а днес му е била връчена, съобщи TrafficNews.bg. В същото време колегата му, Светлозар Андонов, заемащ длъжността командир, все още е в болничен. Спрямо него проверката е стопирана, поради влошеното му здравословно състояние.

Срещу двамата започна проверка, след като бе разбит канал за внос на забранени вещи и вещества в пределите на затвора. Припомняме, че през ноември жена от ромски произход е донесла на свой близък багаж, който бил приет от дежурните, въпреки, че приемът на багаж в делничен ден е забранен. Чантата, била приета със съгласието на командира Светлозар Андонов. Сигнал за нарушението бил изпратен до временно изпълняващия длъжността началник на затвора Запрян Илиев, който веднага разпоредил вътрешна проверка. В чантата били намерени телефон, зарядно и домашно приготвена храна. За всяко едно от тези неща има забрана да бъде внасяно зад решетките.

Багажът е бил предназначен за затворник с прякор Лъки.

Преди две седмици зад вратите на затвора се проведе поредната акция срещу забранените вещи и вещества. Припомняме, че в стая номер осем нахълтали надзиратели, а след щателен обиск открили няколко телефона, хероин на дози и банкноти по 20 и 50 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темелков

    24 0 Отговор
    Всеки ден да правят проверки, всеки ден ще откриват едно и също - държавата е проядена от корупция на всички нива! Това, че ще уволнят няколко човека, нищо няма да промени! Трябва ни ефективна правосъдна система! Скоро всички ще се молим за някой "пиночет", който да въведе ред в държавата.
  • 2 Иванчо l-ви

    3 5 Отговор
    А този който е подал сигнала сега такъв Х*й ще яде, че повече устата няма да си отвори.
    Ще бъде просто поредният в системата пред който се случват разни неща но той не ги вижда.
  • 3 Цаца (ама от едрата)

    10 0 Отговор
    Аууу сега Лъки какво ще яде..???
    Че и телефона взели ...горкият ше трябва да ползва старият пък той много бавен

    Коментиран от #4

  • 4 МВР

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Цаца (ама от едрата)":

    Ще си поръча пица...
  • 5 Реалист

    6 1 Отговор
    ??? "стая номер осем" ??? Абе за хотел или за затвор е статията? Поне внимавайте като преписвате бе.
  • 6 Будалата

    5 0 Отговор
    Сменя се целия персонал. Реже се до кокъл. Новите докъто се окопитят минават от 3 до 5 години.
  • 7 Запознат

    3 2 Отговор
    Някои хора окрадоха държавата. За тях съд няма ли? Ами, само кокошкарите!!!