Last news in Fakti

11 Февруари, 2019 12:01 3 815 10

ГДБОП удари 15 сайта за незаконна търговия

  • сайт-
  • сайтове-
  • интернет търговия

Един от сайтовете имал регистрирани над 43 000 потребители

Мащабна специализирана операция в град Варна срещу незаконна търговска дейност в Интернет е проведена на 7 февруари от служители от отдел „Киберпрестъпност“ -ГДБОП и колегите им от сектора във Варна. Това съобщиха от пресслужбата на МВР.

Под ръководството и наблюдението на Районна прокуратура – Варна са предприети процесуално-следствени действия, в хода на които са иззети огромни количества стоки от защитени търговски марки. С извършените претърсвания и изземвания на 5 адреса в гр. Варна антимафиотите са пресекли противоправната дейност на общо 15 интернет сайта, насочени към клиенти от България, Гърция и Румъния.

Един от сайтовете имал регистрирани над 43 000 потребители, натрупал е 15 810 948 посещения и е реализирал повече от 25 000 продажби на парфюми. Антимафиотите открили в двата склада на извършителите над 9500 мъжки и дамски парфюми на 30 водещи световни търговски марки, над 300 чифта маратонки, чанти, над 600 броя слънчеви очила, аксесоари.

На домашните адреси във Варна на двамата задържани за 24 часа жители на Ямбол били намерени големи суми пари, както и самите компютърни конфигурации, от които са качвани обявите за продажба в администрираните от тях сайтове. Единият мъж е задържан в офиса на куриерска фирма в областния град в момент, в който се опитвал да изпрати поредните 117 пратки към клиентите си. У него са установени и част от телефоните за поръчка на няколко от 15-те сайта, както и печати на двете търговски дружества, използвани за престъпната дейност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hmhmhm

    28 0 Отговор
    Откриват топлата вода - браво , браво ! Айде скоро и колелото ...
  • 2 химлер

    49 1 Отговор
    Абе момчета /ГДБОП/, ударете тези................... в парламента когато са всички там, та да ви възхвалява БГ народа докато сте живи- та и в историята ще останете во-веки.
  • 3 Чичо Тони

    15 1 Отговор
    Вместо да се хвалите, че сте ги "ударили", публикувайте имената им за да не ги ползваме. Така ще има някаква полза от "удара".
  • 4 Браво браво

    8 1 Отговор
    Голяма работа. Ударете сайтове за платени секс услуги .Ще ударите на камък не ви отърва.
  • 5 Българин

    7 1 Отговор
    Браво че споменаваш тази тема със мацките! Никой не ги закача защото си плащат ! Тези хорица им завидяха на 2 та лева печалба и ги натиснаха.още едни потенциални мигранти! Лишени от поминък тук в бг! Как не ги е срам! На кого пречът тези хора?в София всяка мацка плаща така спокойствие! А сводника се отчита на съответният полицейски шеф по район! И ако има сигнал веднага се мести квартирата и готово( милиционера си лапка пак!
  • 6 999

    3 0 Отговор
    А balkan-auction (бившия auction.bg) кога ? Продават се римски и гръцки монети, фибули, статуетки, други КИЦ (Културно Исторически Ценности), възхвалява се нацистка идеология чрез предмети със свастики (забранено от закона), огнестрелни оръжия, не се издават фактури, крият се обороти ! Кога бе, плешо ?!
  • 7 Вики

    3 0 Отговор
    ГДБОП хващат кокошкари, да отчетат дейност....Антимафиоти биле....Ония олигарси отмъкнаха милиарди....те хванали тези, дето продават за дребни стотинки....Някой ,който не иска да има конкуренция, е пратил ГДБОП да му я ликвидира...че да си продава неговите стоки....пак същите, ама 3 пъти по скъпи .....Монопол ,мафиотски....
  • 8 emo

    3 0 Отговор
    Само дето не разбрах какво точно е незаконното - фалшиви са парфюмите, или са вземали парите и не са ги изпращали? Или не са плащали на правилния човек?
  • 9 аяая

    1 0 Отговор
    Пак дребните риби гонят... Смешници !
  • 10 гощо

    0 0 Отговор
    Ама не може да се търгува в нета ли сега?!?!? Тцтцтцттцтцтц.......не разбрах аз какъв е проблемът?!?!