Last news in Fakti

10 Март, 2019 12:00 2 218 17

Крадец отскубна гривна от ръката на 4-годишно дете

  • гривна-
  • домашен арест

Мъжът трябвало да е под домашен арест

Крадец отскубна гривна от ръката на 4-годишно дете - 1
Снимка: Shutterstock

Крадец отмъкна златната грива на 4-годишно момиченце, което му показвало играчките си на улицата в Бургас. Грозната сцена се разиграла, докато младия мъж е трябвало да бъде под домашен арест за предходно престъпление. Накрая обвинил задържалите го полицаи, че са му нанесли побой и затова си е признал за кражбата. Това става ясно от мотивите на Бургаския районен съд, който преди дни е определил наказанието на крадеца – 1 година лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Мъжът бил осъждан няколко пъти, като към датата на кражблата е трябвало да бъде под домашен арест на ул. „Хилендар“ в бургаския кв. „Победа“. Въпреки това той не изпълнявал наложената мярка за процесуална принуда и често напускал дома си. Докато се разхождал, забелязал малко момиченце - на 4 г., което си играело на улицата. Майката и бабата на детето се намирали в двора на къщата, без да имат пряка видимост към детето.

На дясната си ръка момиченцето носело златна гривничка за около 180,00 лева, подарък от баща ѝ. Крадецът решил да вземе бижуто, като за целта се приближил до детето и го заговорил. Момиченцето протегнало ръката си, за да му покаже играчките си и в този момент той ловко успял да откопчае гривничката от ръката ѝ и да я вземе, след което побягнал. Видял го случаен минувач, който познавал добре крадеца.

Детето се разплакало, което накарало майка ѝ, а след това и баба ѝ и дядо ѝ, да излязат от дома си и да видят какво се случва. Момиченцето било много уплашено и притеснено и първоначално роднините му не успели да разберат на какво точно се дължи уплахата му, но след малко то протегнало ръката си и обяснило, че един мъж е взел гривничката ѝ. Тогава се се обадили по телефона на полицията. На сигнала бил изпратен патрул, като дошлите на място полицаи насочили роднините да подадат жалба за случилото се.

Междувременно, няколко дни по-късно крадецът срещнал случайния минувач, като му предложил два лева, за да не го издаде на полицията, но последният заявил, че ще каже всичко както е било. Така и станало след известно време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    35 2 Отговор
    Такъв за краката да виси на площада. След 20-тия ден като пукне, още 100 дни да виси доде изсъхне. За показ. Трябва да се връшат строгите закони. С назидание.
  • 2 Хахаха

    21 3 Отговор
    "Мъжът бил осъждан няколко пъти, като към датата на кражблата е трябвало да бъде под домашен арест"-------------------------------------- Ето това е днешна България, едно хуманно общество. Слава на Вожда, вечна слава.
  • 3 Сталин е бил прав

    16 1 Отговор
    Разстрел...
  • 4 Реалист

    21 0 Отговор
    Имаше проект за електронни гривни за краката - излезе ли от къщи и почва да пищи в полицейското. Такива могат да им слагат и още от съда докато тече обжалването за да не се опитват да бягат през граница. Ако искат и със капсул детонатор да ги направят - излезе ли от района и му къса крака.
  • 5 Глобал уорминг

    25 1 Отговор
    Крадеца е генетичен отпадък, дефеетен протеин за унищожаване ,но да сложиш на 4 годишно златна гривна и да го оставиш на улицата,в държава в която убиват пенсионери за 20 лв. трябва да си ром или мутра .

    Коментиран от #10

  • 6 Темидец

    9 0 Отговор
    Да беше взел нещо от дете на този "магистрат",който го е пуснал с такава мярка.

    Коментиран от #11

  • 7 1234

    10 0 Отговор
    Ей Хасане, веднага да върнеш гривната на детето.
  • 8 Шансу Имамов

    1 16 Отговор
    Ние нямаме какво да ядем я тия лапета носят гривни по 200 лева така му се пада

    Коментиран от #9

  • 9 Цуки

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Шансу Имамов":

    Обади ми се щете нахраня на дъното на Дунав храна има за много.
  • 10 ...

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Глобал уорминг":

    Или коняк? Защо обиждаш невинните алкохолни концентрати? Циганин от ром не можеш ли да отличи???
  • 11 Анонимно

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Темидец":

    Не от детето,а от самия магистрат.
  • 12 някой

    7 0 Отговор
    Престъпниците у нас са на всяка крачка, наркоманите също, всякакви психопати. Чудя се на майката и бабата как са оставили детето извън "пряката видимост" към него. Това е голяма грешка и на двете. Защото всякакви психопати, педофили и какви ли не хора има, това 4-годшно дете е можело да бъде отвлечено. Колкото до домашния арест и рецидивите на "младия мъж", просто нямам какво да кажа. Такива като него под път и над път.
  • 13 Няма ли за него

    2 0 Отговор
    Контрацепция "алаКаракачамак" или не е ром и не го лови?
  • 14 Ежко Бежко

    3 3 Отговор
    Кое дете на 4 г. ходи със златна гривна?Да ми бяха дали и един iPhone, простотия.
  • 15 Националист

    2 0 Отговор
    Какви са тия наказания за такива грабители домашен арест? Тоя трябва да дава обществено полезен труд всеки работен ден безплатно. А в събота и неделя да преписва глави от новия завет. Докато не препише Новия завет 99 пъти да не се пуска на свобода.
  • 16 onq s konq

    0 0 Отговор
    Какви са тези крайни изказвания в коментарите ви!? Много сте НЕ толерантни.
  • 17 иванов

    0 0 Отговор
    Счупете му ръцете да не може да се изпикае и няма да чуете за него повече.