16 Март, 2019 20:10 16 233 9

МВР: Петър Христов убит заради неуредена сделка

  • мвр-
  • петър христов-
  • убийство

Разследването не е спряло, увери комисар Христо Терзийски

Неуредени сметки по сделка. Това е най-вероятната версия за показното убийство на бизнесмена Петър Христов, според шефа на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски. Той направи коментара за убития преди година бизнесмен в Лясковец, където присъства в четвъртък на заупокойната молитва в памет на убития командос Емил Шарков, съобщи в. "Борба".

49-годишният Петър Христов бе прострелян на 8 януари 2018 г. пред офиса си на ул. "Ралевица" в София. Килърът, който се е криел в съседен строеж уцели с пет куршума бизнесмена - три в гърдите, един в главата и един в шията. До момента няма следа от убиеца, нито категорична версия за причините за покушението.

По думите на комисар Терзийски, разследването, което се води срещу неизвестен извършител не е спряно, дават се отчети за всяко свършено действие. Главният комисар отказа да посочи дали има вече заподозрени и на какъв етап всъщност е разследването за показния разстрел.

Година след убийството, близките на Петър Христов вдигнаха огромен паметник на гроба му във Велико Търново. На него Христов е в цял ръст и усмихнат. Паметна плоча бе сложена и на стадиона в Горна Оряховица, защото той беше основен спонсор на местния "Локомотив". Христов е бивш военен, който нагази в охранителния бизнес, негова е известната с айряна "Балкан" компания "Лактима", участва и в няколко строителни проекта в съдружие с израелски бизнесмени.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    65 5 Отговор
    Неуредена с Цецо?

    Коментиран от #5

  • 2 Алфа Вълкът

    13 14 Отговор
    Тати ме направи пасивен,много му е голям.!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Алфа Вълкът

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Вълкът":

    Предполагам, че сте от сайта и ползвате евтини трикове да имате повече ком и оттам парички.

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ивайло Испиров

    13 1 Отговор
    Изпрати едни хора в затвора, после те му благодариха.
  • 8 Евала

    10 1 Отговор
    Ех господин Терзийски пак не сте разбрали причината за убийството на бизнесмена( стара баба си взела две кофички кисело мляко лактима един айрян балкан.но с изненада установила ,че процентното съдържание на сухо млеко в продуктите е твърде завишено! И го е причакала и гръмнала! .как не ви е срам!!! Ето това е новият начин за елиминиране на конкуренти от големите обществени поръчки!!!!( Към който се целеше тоз бизнесмен!направете справка господин Терзийски към коя партия,Гравитираше! Въпросният вече покойник
  • 9 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Вълкът":

    Забавлявай се и да е ти пука - важно е да изнервиш русоробите, хахахаха. А сайта е долна руска фейк-нюз проститутка... ако искаш новини, чети 24 часа...