Last news in Fakti

21 Март, 2019 14:43 3 781 5

Разкриха модерна наркооранжерия (СНИМКИ)

  • наркооранжерия-
  • драгановци

Иззети са 730 саксии с растения от рода на конопа, над 90 кг зелена и 35 г суха тревиста маса, реагирала на марихуана при наркотеста; задържани са 52-годишен местен жител и 21-годишна столичанка

Разкриха модерна наркооранжерия (СНИМКИ) - 1
Снимки: МВР

Специализираната операция по противодействие на наркопроизводството и наркоразпространението е предприета след разследване, проведено от криминалисти на ОДМВР- Габрово.

В действията, осъществени под наблюдението на прокуратурата, са участвали и колегите им от РУ-Габрово. В хода на операцията е предприето претърсване на хале на бившo предприятие в града, където униформените открили помещение, специално пригодено за отглеждане на марихуана.

От него са иззети общо 429 саксии с растения от рода на конопа и 64,705 кг зелена растителна маса, реагирала при тестовете на марихуана. Помещението било обзаведено с изключително модерно оборудване за отглеждането на растенията - лампи с подходяща цветна температура, поливна система, вентилация, филтри, уреди за контрол на температурата и влажността, и др.

На място криминалистите задържали 52-годишен местен жител и 21-годишна столичанка. В рамките на разследването е установено, че в собствен имот в с. Драгановци габровецът е изградил миниоранжерия за отглеждане на марихуана. Оттам са иззети още 301 саксии с растения от рода на конопа, 27,226 кг зелена растителна маса и 35 грама суха маса, както и съответното оборудване.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 в от НК, работата по документирането му продължава под наблюдението на районната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив

    5 1 Отговор
    Ако беше отглеждал домати,щеше да изкара много по малко пари ,ама пък щеше да е свободен
  • 2 ванката

    17 1 Отговор
    уж наркотици а то марихуана много години явно ви трябват да осъзнаете че почвата наркотици не ражда ... това какво го водят власт имащите е съвсем друго защото става дума за големи пари !!!
  • 3 циганин

    12 1 Отговор
    Много ми е интересно, когато дойде денят в който ще я разрешат (марихуаната), дали ще привикат всички които са минали през затвора да ги обезщетят, че са лежали за нещо което е вече разрешено.

    Коментиран от #4

  • 4 James

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "циганин":

    Ако не са си излежали наказанието, ще ги освободят. Но по твоята логика ако те хванат сега с 0.03 промила и те освободят, след години ще трябва да те накажат ако падне допустимата концентрация до 0.02.
  • 5 Луди хора

    1 3 Отговор
    При толкова много слънце и плодородна почва, те затворили растенията на тъмно. Земеделски производители.