24 Март, 2019 14:24 1 286 7

Педофили дебнат в нета!

  • педофили-
  • интернет

Над 7000 сигнала са подадени за изминалата година в центъра за безопасен интернет

Над 80 случая на сексуално посегателство срещу деца и непълнолетни са регистрирани в страната за миналата година. От началото на тази са разкрити 8 случая на педофилско посегателство, сочи статистиката на Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност". Как да ги разпознаем в мрежата и да предпазим най-уязвимите?

Над 7000 сигнала са подадени за изминалата година в центъра за безопасен интернет. Най-много са за детска порнография и снимки със сексуална експлоатация на деца, съобщава Bulgaria ON AIR.

Педофилите в интернет често си създавали фалшиви профили, с които се представяли за връстници на детето. Ако профилът на детето не е заключен - проучвали интересите му, а след това започвали комуникация с него, за да се изгради доверие.

Снимките, които детето изпраща на престъпника, често служат за търговия между педофилите в интернет. Обикновено тези мъже са между 20 и 50-годишни.

70% от българските деца твърдят, че са прибягвали към блокиране на профили в социалните мрежи, защото са били подлагани на психически тормоз, който не винаги се разпознава от децата.

Експертите съветват - при първи контакт с подозрителни хора е важно кореспонденцията да се заснеме, профилът да се блокира и веднага да се каже на родителя. Наказанието за притежаване на детска порнография и за по-тежки сексуални посегателства е от 1 до 10 години лишаване от свобода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    10 0 Отговор
    Предлагам ви друга топ Новина ... Риби плуват в морето
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Закон

    4 1 Отговор
    За такива изроди трябва екарисаж за да не остане и жива ДНК.
  • 4 Ernesto Guevara

    15 0 Отговор
    Никакво закриване на профил,кореспонденцията се поема от бащата,който се среща с изрода на тъмно и усамотено местенце
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дедо вия

    2 1 Отговор
    Не са само в нета,мене ме издебнаха зад блока и още не мога да седна.
  • 7 гощо

    2 2 Отговор
    А къде въпросните деца имат профили? Къде са на въпросните деца родителите?