Last news in Fakti

24 Април, 2012 19:16 1 008 2

Пловдивчанин лежи 3 години за отхапан нос

  • нос-
  • пловдив

Пловдивският районен съд осъди подсъдимия 24-годишния Явор Геров на 3 години затвор при първоначален строг режим за отхапан нос.

Геров беше признат за виновен в това, че на 05.04.2009 г. в гр. Пловдив е причинил на Димитър Рангелов тежка телесна повреда, изразяваща се в рана на носа, причинена от ухапване от човешки зъби, довело до обезобразяването му и причинено завинаги разстройство на сетивен орган – обоняние, съобщават от съда.

В нощта на инцидента пострадалият Рангелов и негов приятел отишли в заведение. Там празнували рожден ден в компанията на няколко момичета. Около 5 часа Рангелов решил да си тръгва и се отбил в тоалетната. Там се видял с Геров, когото познавал от квартала. Без повод двамата си разменили заядливи реплики и впоследствие пред заведението Геров провокирал Рангелов да си премерят силите в ръкопашен бой.

Двамата започнали да си нанасят удари, Геров направил силен захват около врата на пострадалия и го захапал за носа, в резултат на което откъснал част от него. Рангелов първоначално не усетил какво се е случило. Междувременно около тях се събрали много хора, които ги разделили. Тогава Рангелов констатирал, че от носа му тече обилно кръв. Той веднага спрял такси, за да отиде в болнично заведение. Пътувайки към болницата установил, че част от носа му липсва и накарал таксиметровия шофьор да се върне обратно до заведението. Рангелов се обадил по телефона на брат си, който веднага се насочил към местопроизшествието и намерил отхапаната част. Сложили я в чаша с лед и по – късно в болницата била извършена медицинска интервенция, изразяваща се в пришиването й.

Геров е осъден да заплати 8000 лв. обезщетение по гражданския иск, предявен от пострадалия за причинените му болка и страдание.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Окръжен съд Пловдив.   

П. С. С присъда от февруари месец тази година Геров беше осъден от Пловдивският районен съд за средна телесна повреда на 11 месеца затвор. Геров е бил признат за виновен в това, че на 13.03.2011г. в гр.Пловдив е причинил другиму - на Николай Адамов средна телесна повреда, като е отхапал лявото му ухо и е настъпила частична ампутация с липса на 2/3 от лявата му ушна мида, довело до обезобразяване на лицето, като телесната повреда е причинена при превишаване пределите на неизбежната отбрана от лице, извършило умишлено друга тежка телесна повреда по чл.128, ал.2 вр. ал.1 от НК, за която не е постановена присъда, - чл.132, ал.2, НК.

Отделно от това наказание, Геров е бил осъден да изтърпи ефективно  наказанието от една година и шест месеца лишаване от свобода, наложено му през 2010 г. като условно за извършено хулиганство с лека телесна повреда, тъй като е нарушил изпитателния срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Bear

    0 0 Отговор
    Само в панделата този да седи - да го научат там кое как се прави и да го "освободят" от някои негови телесни части, включително и зъбките, с които толкова обича да хапе и да осакатява другите...
  • 2 trakiaman

    0 0 Отговор
    Eiiii toia Dimitar si e nameril maistora...hahahhaha....bez nos!