Last news in Fakti

25 Април, 2012 16:03 1 605 3

Контейнер с 5 тона машинни части и елементи от жп вагони са иззети от пункт

  • контейнер-
  • машинни части-
  • елементи-
  • жп вагони-
  • пункт за изкупуване на метали

Операцията е проведена по “горещи следи” от служители на Транспортна полиция

Контейнер с пет тона машинни части и елементи от железопътни вагони са иззети от пункт за изкупуване на метали.

Операцията е проведена по “горещи следи” от служители на Транспортна полиция.

До реализацията се стигнало след получен сигнал за констатирана липса на електродвигател на вагоноизхвъргачка в района на ж.п. гара Искър. Изпратените на място полицейски служители предприели действия по „горещи следи“ и са проверили пункт за изкупуване на черни и цветни метали в индустриалната зона на район Искър. В металния контейнер са открити множество части и елементи от железопътни вагони, голяма част от които чисто нови, с общо тегло пет тона. Изкупуването на такива детайли представлява сериозно нарушение на Закона за управление на отпадъците и е в нарушение на лицензионния режим за извършване на дейността на пунктовете, уточняват от Транспортна полиция.
Извършен е оглед от дежурна оперативна група при Районно управление „Транспортна полиция“ - София. В присъствието на материално отговорно лице от БДЖ – ЕАД в контейнера са установени ж.п. междувагонни букси, метални буфери, метални пружини, метален капак за пружина, вагонни лагери.
По първоначални данни частите са предмет на кражби от вагоноремонтните депа на територията на София. Работата по установяването на извършителите, които са ги предали в пункта, продължава.
По случая е образувано досъдебно производство в РУТП – София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 brrr

    0 1 Отговор
    След още няколко години служителите в БДЖ ще започнат да хващат и с краката си като маймуните. Ще се развият еволюционно не може само с две ръце да се краде.
  • 2 666

    0 2 Отговор
    Ж.п. гара Искър-това в кой град се намира?
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    продадоха страната ,те 5 тона железа правят на въпрос!!!!