24 Април, 2019 17:44 21 637 22

Проговориха сексробини от Благоевград

  • кочериново-
  • ексробини

Двамата обвиняеми са осъждани

Проговориха сексробини от Благоевград - 1
Снимката е илюстративна

Сводниците от Кочериново П. М. и К. Г., които бяха арестувани миналата седмица, остават зад решетките, след като вчера тричленен състав на Окръжен съд – Благоевград потвърди наложените им мерки „задържане под стража“.

Двамата братовчеди са обвинени за трафик на жени с цел сексуална експлоатация, които предлагали платена любов в квартири и хотели в Благоевград. Повечето от проститутките са непълнолетни, като сред тях са родната и доведената дъщеря на К. Г.

Жените предлагали услугите си в сайтове, както и в няколко профила във фейсбук на Пламен, който се е кръстил „министъра на любовта“, копирайки благоевградския сутеньор Марто Дебелия, който сам се наричаше така.

Според една от сексробините – Л., тя започнала да работи за тях преди две години. Първоначално П. М. ѝ обещал да делят наполовина, но след това взимал всичките пари и ги внасял в банковата сметка на майка си. Дневно тя заработвала по 400-500 лв., като по нейните сметки, откакто се хванала с него, му докарала към 17 000 лв.

Нямало как да се отърве от сводника, тъй като я заплашил, че ако се обади в полицията, ще запали нея и близките ѝ. Той бил плътно до нея, съпровождал я до адресите с автомобил или такси. По този начин работили и другите момичета. Пламен накарал да проституира и жената на братовчед си, като ѝ на нея обещал да делят по равно. Тя извършвала сексуалните услуги в Благоевград – в хотел или квартира, ползвана от нея и двамата сутеньори. Със знанието на баща си проституирала и непълнолетната М., която „докато работела“, бащата бил в съседната стая на наетата квартира.

Тя давала парите на баща си, както и на мащехата си, която също проституирала, сексуслуги предлагала и доведената ѝ сестра. М. се свързвала с клиентите от телефона на баща си, който бил болен, и му трябвали пари и затова станала проститутка. Жените били държани изкъсо от двамата сводници, едно от непълнолетните момичета било заключвано в стаята и когато успяло да избяга, било пребито и изнасилено от двамата, които поискали пълномощно от баща й да я изкарат в Италия. Това твърдят в свидетелските си показания пострадалите жени.

Престъпната схема на двамата сутеньори е разкрита от благоевградските полицаи, които след оперативна информация започнали да ги следят и подслушват телефоните. На 12 април в хотел в една от стаите е установена една от петте проститутки, която имала за клиент черногорски гражданин.

Разследването продължава, издирват се и други пострадали жени, посочи вчера прокурор Ирина Аспарухова, която поиска от окръжните магистрати да оставят в сила наложените от районен съд мерки „задържане под стража”.

Двамата обвиняеми са осъждани, а срещу П. М. имало и друго висящо дело и съществувала опасност да се укрие, тъй като имал три адреса в Кочериново, Дупница, Благоевград и ползвал различни автомобили, които не били на негово име. Освен това можел да извърши и друго престъпление, тъй като имало данни, че е заплашвал със саморазправа една от пострадалите жени.

По искане на защитата до разпит бе допусната жена му, 28- годишната М. К., която обясни, че няма брак с П., но има три деца от него и живеят в Кочериново. Той карал сезонни работници в Гърция да берат череши и праскови по договор, който обаче не беше представен. Според адвоката му Пламен се занимавал и с внос на коли и не познава свидетелката Л., която твърди, че била заплашвана от него.

Като довод за изменение на мярката в „домашен арест“ защитникът изтъкна влошеното здравословно състояние на П., който се оплаквал от болни бъбреци. Адвокатът на другия обвиняем бе лаконичен, като заяви, че според него няма обосновано предположение, че е извършил престъплението. В правото си на лична защита той заяви, че се чувства много зле в ареста, „храчи кръв и пикае кръв“ и трябва да се лекува. П. също заяви, че се нуждае от лекар.

Тримата окръжни съдии потвърдиха определението на Районния съд за задържане и двамата обвиняеми бяха отведени от съдебната охрана в следствения арест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван Майсторо

    87 5 Отговор
    Ромеле
  • 2 Мин. Образованието и Науката

    77 7 Отговор
    Дано никога да не се върнем в епохата на тоталитаризма. Сега сме къде, къде по- свободни , рахат и добре. От туй по-добре - Здраве му кажи ! Защо се стига до това ? НЯМА Я ДЪРЖАВАТА ! И МОН- МИН. Образованието и Науката готви младежта към РАЗРУХАТА ! Рибата мирише от главата, господа !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хванали двама , защо ?

    54 2 Отговор
    Защото не са делили с властта ! Стара схема ! Рибата мирише от главата господа - от Законодателя, Съдебната и Изпълнителната власт ! Докато върховете не се разчистят с трясък, живота долу няма да има блясък.
  • 5 Защо Бойко Кехая

    35 3 Отговор
    Все по-често се изхожда със плакатни цитати за светлото ни бъдеще което той нам гради ? Защото слезе ли от коня , живота му ще се стегни ! Тъмни облаци надвисват, над неговите бъднини, за тъмните му минали дни ! За какво Т. Живков бе в Затвора ? А днес цялата, напудрени администрация е за там. Буря рано или късно ще помете боклука.
  • 6 Нещастие

    17 5 Отговор
    Нещастие е да сме държавата на проститутките, бойкот на жриците публично порицание.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Японеца

    14 2 Отговор
    Лакомо *упе кръв сер*!
  • 10 Крепостен селянин

    9 20 Отговор

    До коментар #8 от "Първичен рефлекс на маймуна !":

    Абе вие слугите на руския Мордор що не събирате милионите руснаци напуснали скапаната си държава за да живеят в западната ц ивилизация?
    Даже разорената от комунягите България има по висока минимална и средна заплата благодарение не ЕС и НАТО в сравнение с путиновата държава.

    Коментиран от #11, #15

  • 11 Та аз ти пиша от Русия

    16 4 Отговор

    До коментар #10 от "Крепостен селянин":

    Щото в България няма ПРОКОПСИЯ !
  • 12 Хехе

    6 5 Отговор
    И после плюете комунизма с лагер белене и погазените човешки права ...ми то в таз наща болна демокрация толкоз много хора са изгаврени пречупени като душа човек и нещата са сведени до мини лагери Белене че незнам кво да кажа сума отрепки са оставени тайничко да си развиват най-лошото у човека проституции наркоразпространители лихвари ало измамници долни мангасаряни разни не че нещо да искам да се връща комунизма и лагер белене ама в онзи строй поне сякаш са контролирали пасмината,... за интелектуалци с разногласия в идеите на соц-а не говоря тях е тъпо да ги мъчаш физически за да се съгласят със строя пусни ги на запад да видят кво е да разберът че и там ней цвете и туйто ...аве накратко грозно ми е че 21век толкоз грязни статии за насилие и долнопробни садомазо хора за по някой лев зверства простетуции срещу човешката демократична и хуманна природа
  • 13 Две години

    16 1 Отговор
    400/500лв на ден=17000лв!Много ви бива в математиката,да знаете.

    Коментиран от #14

  • 14 бббббб

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Две години":

    Явно има бакшиши
  • 15 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "Крепостен селянин":

    Спирай наркотиците селянин , пишеш само глупости.
  • 16 Бай Благой

    5 0 Отговор
    Шокар боти...аромани.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 почти цигани

    0 0 Отговор
    такива като тези има стотици още....Имали желание,намира се и начин.г-да от Прокуратурата
  • 19 1122233

    0 1 Отговор
    Като гледам, раздавани са петолевки на безмозъчни тролове. И при соца имаше проститутки и корупция, да не говорим за богоизбраните дето никой не им търсеше сметка. Слабоумници нещастни,не ви е проблима демокрацията, а липсата на каквато й да е мозъчна дейност и платените глупости дето пишете!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мартин

    0 0 Отговор
    Искам да правим Секс ?? много си красива
  • 22 Мартин

    0 0 Отговор
    Искам да правим секс искам да си с Френски Маникюр??