Last news in Fakti

26 Април, 2019 11:07 6 402 21

Мъж се самоуби, защото загуби съдебно дело

  • пловдив-
  • самоубийство-
  • осъден-
  • глоба

Трябвало е да плати 4000 лв. глоба

Мъж се самоуби, защото загуби съдебно дело - 1

64-годишен пловдивчанин сложи край на живота си в жилището си в ЖР"Тракия". Любо Балимезов се е прострелял в главата с газов пистолет, зареден с боен патрон. Той е починал на място. Фаталното решение, мъжът взел след като разбрал, че е загубил дело, по което е осъден да плати голяма глоба.

Инцидентът, за който Балимезов е осъден, влезе в криминалната хроника на TrafficNews преди година. Пловдивчанинът бе задаръжан, след като нападна млада жена, паркирала на "неговото" място. Грозната сцена се разиграла на паркинга зад блок 176. 33-годишната Валентина била в квартала с приятел и оставили автомобила си на свободно място. Когато се върнала, намерила колата си запушена от опел и влязла в спор със собственика му. "Приближи се към мен, наричайки ме "боклук" и ми отвъртя такъв шамар, че едва не ми отдели главата. В същото време се появи приятеля ми и го дръпна. Аз звъннах на полицията и след минута дойдоха две патрулки", разказа тогава Валентина.
Междувременно побойникът я предупредил, че не се притеснява от полицията, защото "всички от Пето районно били негови хора". Качил се в опела и го подкарал, но в същото време пристигнали полицаите. Униформените го проверили за алкохол и дрегерът отчел 0,8 промила. Сложили му белезниците и го отвели в районното.

Срещу Любо Балимезов бе образувано досъдебно производство по чл. 131 за причиняване на лека телесна повреда и за шофиране в нетрезво състояние. В последствие му е наложен акт от 1 500 лева, който той обжалвал в съда. В петък обаче адвокатът му съобщил, че е загубил окончателно битката и общата сума, която се е натрупала по делото е над 4 000 лева.

Потресен от новината, Балимезов се скарал със сина си, който го убеждавал , че ще се справят със задължението. За да не провокира нов скандал, той излязъл от къщи. Съпругата му била на работа и Любо останал сам. Минути по-късно от жилището проехтял изстрел. Синът му, който бил пред блока, бързо се качил, но когато влязъл в апартамента, се натъкнал на трупа.

Според съседи от квартала, делото е било повод за фаталния избор на Балимезов, но той от години имал проблеми в комуникацията с хората. "Преди години загуби големия си син и оттогава много се промени" разказват хора от квартала.

При обиска, който полицаите направили в дома на Балимезов, са били открити и други оръжия. В рамки на стените били наредени 9 газови писотолета от различни марки и пушка. В дома обаче не са открити боеприпаси.

Преди да се пенсионира, пловдивчанинът е работел в КЦМ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    40 23 Отговор
    Един опасен индивид по малко.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Eee

    38 4 Отговор
    Дупе дава пари не дава!
  • 4 Ккк

    42 5 Отговор
    Само не е съобразил, че сега наследниците му ще плащат глобата.

    Коментиран от #15, #17

  • 5 кой ще съди тях

    28 26 Отговор
    До тук ни докара ГЕРБ , с корумпираната Прокуратура и съд,
    да се самоубиваме, в името на честта си.

    Коментиран от #6, #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Луд

    19 2 Отговор
    За 4000 лв не са 40 или 400 хиляди. Сега семейство му пак ще ги плати, а и още поне 2000 лв за погребение.
  • 8 смърт за всички партии

    22 2 Отговор
    Аман бе кви сте такива, вместо да отиде да гръмне някой депутат самоубийство..
    Ако се престраши някой и успее ще бъде обявен за герой от народа ..
  • 9 разбрал истината

    12 14 Отговор
    Истината е, че с русофил, путинофил и бесепар не се унижавайте да разговаряте, камо ли да спорите. Те са тъпи като задник. Погледнете лидерката на БСП. И защо тази к учка, днес която ревностно защитава Русия не излезе и не попита хилядите българи с диагноза онкоболен на какво се дължи това, дали на днешната "бедност" или на 26 04 1986 г. Сведете глави тъпи русофили защото днес се навършват 33 години от Чернобилската катастрофа.
  • 10 Павето

    10 2 Отговор
    Присъди: 1) за шамар за паркинг : 4000 л.глоба. 2) за смърт на малък човек от лекар в болница една година условно с три години изспитателен срок .

    Коментиран от #12

  • 11 до павето

    9 1 Отговор
    Нали ти е ясно,че присъдата и глобата е само за държавата.Закона така се промени,че потърпевшите от смърта на малкия човек ще я осъдят поне за половин милион.Така че мед.сестрата,която визираш може да е следващата хвърлила се от 18-ят етаж например.

    Коментиран от #13

  • 12 Павето

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Павето":

    Резултат : 1) самоубийство , поради неплатежноспособност...2) Лекарката жива , здрава и щастлива готова за нови трудови заслуги... 3) ???
  • 13 Павето

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "до павето":

    Не мисля, защото ако в нея имаше поне малко чувство за отговорност още повече се е клела в Хипократ, досега да беше направила нещо, дори нещо да се оправдае или да напусне например .
  • 14 бат танас

    4 0 Отговор
    кръв повръща пари не връща
  • 15 Порно

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ккк":

    Глобата е наказание и е лична. Ще плащат само ако вече е образувано изпълнително дело. А иначе човека явно е живял в някакъв филм , за съжаление много са като него.
  • 16 гнида

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "кой ще съди тях":

    Герб ни докара само по един показател до тук , да мислим 4 хилки за МНОГО ПАРИ ! Кцм не знам какво ти говори ... Ти знаеш ли какво работят , но какво им плащат ?

    Коментиран от #18

  • 17 Gogo

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ккк":

    Приятел,ако има какво да наследят! Ако няма,отказ от наследство и не са длъжни да му плащат глобите!
  • 18 КЦМ ми звучи като Колекционер на Ценни М

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "гнида":

    КЦМ ми звучи като Колекционер на Ценни Метали.

    Коментиран от #19

  • 19 ГОСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "КЦМ ми звучи като Колекционер на Ценни М":

    КОМБИНАТ ЦВЕТНИ МЕТАЛИ
  • 20 незнайко

    1 2 Отговор
    Сега сина му ще плаща задълженията и ще е в траур за баща си !!!
  • 21 Хага

    1 0 Отговор
    Ами крайно време е Гробарите трябва да глобяват и самоубийците ...колко пара ще съберат при тези масови самоубийства ...от техните наследници разбира се ...дали жертвите самоубийци не станаха повече от тези по пътищата ...и не трябва ли да се потърси сметка на тези които ги подтикват . Брюксел и международния съд в Хага си затварят очите за подобен Геноцид В цивилизована Европа хора масово се самозапалват ...бесят ...хвърлят от високи етажи ..под влакове и то про успешното управление на партия Гроб