28 Май, 2019 12:41 6 124 22

Гешев след акцията в Божурище: Краде се много и нагло

  • божурище

Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица

Гешев след акцията в Божурище: Краде се много и нагло - 1
Снимка: БГНЕС

Слухът, че антикорупционната комисия е умряла, е преждевременен. Кметовете в страната продължават да не разбират, че ако познават местния съдия или прокурор, или шеф на полицията, това не ги прави недосегаеми. Те продължават да не слушат какво им се говори и че ситуацията е променена, и че няма значение от коя политическа сила. Това е принципната ситуация в цялата страна.

Това коментира заместник-главният прокурор Иван Гешев след проведената акция срещу кмета на Божурище. Разследването е по сигнал от председателя на общинския съвет в общината, подаден пред месеци, съобщи novini.bg.

Краде се много и се краде нагло, каза Гешев.

В конкретния случай разполагаме с информация за продажбата 4 имоти, които е трябвало да бъдат ползвани от жителите на община Божурище. В резултат на манипулирани търгове са продадени за 160 хиляди лева. Реалната им стойност е около 8 милиона лева.

Купувачите са 4 - три търговски дружества и висш магистрат, следовател от Национална следствена служба.

Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица, но вероятно по-късно ще бъде задържан кметът, заместник-кметът и още едно длъжностно лице за 24 часа.

Действията по разследването се извършват под контрола на специализираната прокуратура и със съдействието на антикорупционната комисия. Разследването продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАЙ ВЕЧЕ ОТ

    14 31 Отговор
    БЕСЕПЕРАСТИТЕ

    Коментиран от #9

  • 2 166

    51 0 Отговор
    НАЙ-МНОГО СЕ КРАДЕ ПРИ ИЗДАВАНЕТО НА СТРОИТЕЛНИ КНИЖА, ВСЪЩНОСТ ОБЩИНИТЕ РАБОТЯТ ЗА ГОЛЕМИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ - ДВИЖАТ ИМ ВСИЧКИ КНИЖА В ЕКСПРЕСНИ СРОКОВЕ, А НОРМАЛНИТЕ ХОРА /КОИТО ИМ ПРЕЧАТ ДА СИ ВЪРШАТ БИЗНЕСА/ ТРЯБВА ДА ЧАКАТ И ПЛАЩАТ ВСЯКАКВИ ПОДКУПЧЕТА МАСКИРАНИ КАТО УСЛУГИ
  • 3 Ееее

    42 1 Отговор
    Ма то че се краде го знаят и децата ама трябва да се почне отгоре министри депутати прокурори шефове на агенции там са големите кражби за милиярди тия дето замазване с тях нещата са дребни рибки
  • 4 Загрижен

    31 1 Отговор
    А в ОБЩИНА ЦЕНОВО,РУСЕНСКО,КОГА????
    Чакаме Ви,Господин Гешев!
  • 5 166

    29 1 Отговор
    Големите общинари - ГЛАВЕН АРХИТЕКТ, КМЕТ, ЗАМ. КМЕТ имат частни фирми за издаване на СКИЦИ И ПРОЕКТИ - на АСТРОНОМИЧЕСКИ ЦЕНИ, без ддс. ДЕМЕК ОБЩИНАТА ИМ Е КАТО ОФИС ПЛАТЕН ОТ ДЪРЖАВАТА /ВСИЧКИ РАЗХОДИ/ + ЗАПЛАТАТА. САМО ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е 10г ЗАТВОР
  • 6 Светлини

    33 5 Отговор
    Гешев откри топлата вода :) Стартира акция Респект преди местните избори. Под кодовото название МНОГО ШУМ ЗА НИЩО.
  • 7 VWBojurishte

    24 5 Отговор
    VW са леко разколебани за базата си в Божурище, след поискан подкуп от 25% от стойността на инвестицията и Данък Спокойствие от 10% от месечния оборот.
  • 8 шумкар

    22 8 Отговор
    Точно тоя цървул Гешев искам да е следващият, който да изгурми. Надявам се от американското посолство да му кроят шапката вече.
  • 9 БайХой

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "НАЙ ВЕЧЕ ОТ":

    Кметът е от Герб!
  • 10 Тръмп

    6 13 Отговор
    Гешев си разбира от работата!!!:):):)
  • 11 Иван Гешев

    12 3 Отговор
    ще изгърми скоро за злоупотреба с власт и престъпления срещу правосъдието.
  • 12 Gabriel Todorov

    18 3 Отговор
    Когато корупцията е стигнала и съдебната система, защо да не се краде? От какво да го е страх човек, когато няма справедливост. Да разчитаме на добро възпитание и съвест?
  • 13 ???

    6 2 Отговор
    От думите му разбрах,че перифраза думите на Доган-само ние ще казваме кой и колко ще краде?
  • 14 invest

    10 1 Отговор
    Гешев, защо се занимавате с дребните риби ?

    Коментиран от #17

  • 15 ДДРОнег

    28 4 Отговор
    гешев, за евентуален подкуп от 70000 евро, направихте две жени на г-з, пранги, запушвахте им устата и ги осъдихте на по 20 год. затвор. Тук се касае за много повече, а за цвъки и др. да не говорим - и к'во пра'йте, питам, без да чакам отговор, щото нито ще ми отговорите, пък и аз го знам !!!
  • 16 Гост

    11 1 Отговор
    Гешев, леко да не се насереш с тия напъни
  • 17 А,де ...

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "invest":

    Ами, шефа си ли да разследва ?! :-)
  • 18 Ханчева

    9 1 Отговор
    Гешев е гей.
  • 19 Чичо АДИ

    8 0 Отговор
    Гешев е ясновидец,краде се звездите му го говорят .Гешев като толкова познаваш кажи числата за ТОТОто !!!
  • 20 ДЖОТО

    5 1 Отговор
    И НАЙ-ВЕЧЕ ОТ ГЕРБ!ТАМ СА ТАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ!!!
  • 21 Борисов

    5 1 Отговор
    Братовчеда на Борисов не е малък престъпник. Това семейство разруши летището, но ще яде дебелия.
  • 22 Наблюдател

    1 0 Отговор
    А бе Гешев, те и децата знаят че се краде, но защо ги хващат като не ги съдите.
    Дават им по една условна и от една длъжност на друга. Даже и не си мисля че този ще бъде осъден, освен ако е крал индивидуално, но такъв случай няма. Всеки който е взел все на някой е дал. Може ли кмет да залага общински жилища, които се обитават, плащат си хората, наема, водата, тока, и да се залагат срещу 10 000 000 мл и никой от управниците да не знае, и защо и за какво, и къде отиват парите.