Last news in Fakti

29 Май, 2019 16:47 1 936 2

26 г. затвор за рейнджър, убил бившата си и баща ѝ

  • горни дъбник-
  • рейнджър-
  • петко черкезов
26 г. затвор за рейнджър, убил бившата си и баща ѝ - 1

38-годишният Петко Черкезов, който уби бившата си приятелка Н. Г. и баща ѝ С. в дома им в плевенското село Горни Дъбник, вече е в затвора. Окръжната прокуратура в Плевен преведе в изпълнение 26-годишната му ефективна присъда за жестокото престъпление, съобщиха от държавното обвинение.

Труповете на 72-годишния С. и 35-годишната му дъщеря бяха открити на 31 октомври 2017 г. в къщата им в Горни Дъбник. Бащата бил мъртъв с прерязано гърло, а дъщеря му все още дишала, въпреки множеството прободни и порезни рани по цялото тяло.

Веднага на адреса са изпратени екипи на Бърза помощ и полицията, но на път за болницата Наталия починала. Няколко часа по-късно край Казанлък криминалистите задържаха бившия рейнджър Петко Черкезов, с който младата жена живяла на семейни начала за известно време. Двамата имат малка дъщеричка.

Месеци преди двойното убийство, отношенията между Петко и Н. обаче се влошили. Въпреки раздялата им, мъжът продължил да настоява двамата отново да се съберат, търсел съдействие от близки и познати, да убедят жената да промени решението си и да заживеят отново като семейство, като твърдял, че не може да живее без нея и ако не се съберат, ще убие детето им и себе си, съобщиха от прокуратурата.

След категоричните откази на Н., Петко взел решение да си отмъсти, като я убие.

В късния следобяд на 30 октомври 2017 г., Черкезов пристигнал с автомобил в Горни Дъбник и след като се стъмнило, се придвижил до къщата, в която живеела бившата му приятелка и баща ѝ.

Прескочил дувара и през незаключената врата влязъл вътре и се скрил в гардероб в дневната стая. Там стоял около 2 часа, като изчаквал Н. да се прибере в своята стая. След като се убедил, че в къщата всичко е утихнало, Петко излязъл от укритието си, влязъл в стаята, приближил се до изплашената жена и ѝ нанесъл удар с нож в коремната област.

Н. паднала и започнала да вика за помощ. В този момент в стаята влязъл баща ѝ, който чул виковете за помощ. Бившият рейнджър се обърнал към него и му нанесъл няколко прободни рани, като възрастният мъж починал на място.

След това необезпокояван побеснелият мъж продължил да мушка по цялото тяло Н., след което напуснал къщата.

Преди година Окръжният съд в Плевен призна за виновен бившия рейнджър, като го осъди на доживотен затвор. Тъй като делото протече при условията на съкратено съдебно следствие, присъдата бе заменена с "лишаване от свобода" за срок от 26 години. По закон, когато има съкратен процес, наказанието на осъдения се намалява с една трета.

Решението на окръжните магистрати бе потвърдено първо от Апелативния съд във Велико Търново, а на 21 май т.г. и от състав на Върховния касационен съд.

Присъдата е приведена в изпълнение незабавно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    8 0 Отговор
    Сега ще храниме изрода