Last news in Fakti

31 Май, 2019 14:29 10 953 14

Тарторът на рекетьорите от Монтана вилнеел с брадва, мачете и палка (ВИДЕО)

  • монтана-
  • рекет-
  • престъпна група

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на десет от участниците в престъпната схема

Тарторът на рекетьорите от Монтана вилнеел с брадва, мачете и палка (ВИДЕО) - 1
Снимки: МВР

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 10 лица за участие в организирана престъпна група за рекет чрез насилствени действия (в т.ч. нанасяне на телесни повреди) и разпространение на наркотици, действала на територията на Монтана и региона.

Участниците в групата бяха задържани вчера при операция на служители на ГДБОП и ГДНП, със съдействието на служители от Дирекция „Жандармерия“, проводена под ръководството на Специализираната прокуратура. В рамките на операцията са претърсени десетки адреси и автомобили, извършени са и множество лични обиски в Монтана и в София.

Тарторът на рекетьорите от Монтана вилнеел с брадва, мачете и палка (ВИДЕО)

На три от адресите са намерени и иззети различни по количество и вид наркотици, над 20 000 лева и голям брой други доказателства за престъпна дейност. В къщата на лидера са открити мачете и брадва, а в колата му – метална палка.

Тарторът на рекетьорите от Монтана вилнеел с брадва, мачете и палка (ВИДЕО)

Разпитани са десетки свидетели, повечето от които пред съдия, извършени са и голям брой разпознавания. Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала в региона на Монтана от 2012 г. Занимавала се е с разнообразна престъпна дейност – най-вече рекет над земеделски производители, бизнесмени и граждани, както и разпространение на наркотици.

С прокурорски постановления десетимата участници за задържани за срок до 72 часа, предстои в утрешния ден Специализираната прокуратура да внесе в Специализирания наказателен съд искания за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема такава държава

    80 0 Отговор
    Тия са като гъби,аз от 20 години чувам все нови прякори,все нови и стари организирани престъпници,кой знае още колко има при положение,че голяма част са по затворите,в каква държава живееме? За население под 7 милиона,толко прякори,толко престъпници от всякакво естество,педофили,дилъри,рекетьори,джамбази,престъпници в правителството,СИРЕЧ бачкат и плащат данъци 3-4 милиона човека,махаме циганите 1 милион и косур и пенсионерите 1 милион и нещо,БАТЕ,каква е икономиката на тая държава ми е много интересно,освен тази която влиза от работещите в чужбина ...???

    Коментиран от #6, #12

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пострадал Монтанчанин

    44 0 Отговор
    Това е супернагъл група ! Рекет/Много груб/ ! Проституция! Наркотици ! Иманяри ! Дано да довършат тази безскрупулна група ,за която отдавна се знае !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бочко

    40 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нема такава държава":

    Не се учудвай, а се загледай в сегашните абитюренти и техните следучилищни амбиции..."Ще продавам наркотици, ще стана гангстер" и т.н. Всяка година след баловете(а и от преди това) имаш свежи попълнения в ъндърграунда, защото те друго не знаят и не могат да правят...
  • 7 ФИНЦИ

    12 3 Отговор
    СТРАШНИ СА ТЕЗ ЧЕНГЕНЦА ТО ОТ ТЯХ ПО ГОЛЯМА ПЕСТЪПНА ГРУПА НЯМА АААА И СПЕЦ ПРОКУРАТУРКАТА НА ГЕШОВИТЕ
  • 8 Усмивката

    19 3 Отговор
    „Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала в региона на Монтана от 2012 г”.......без комент.Бате Бойко от кога е премиер....само питам
  • 9 дявола

    12 1 Отговор
    А 7.62 мм в челото как ще е

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 hmhmhm

    3 0 Отговор
    Хубава новина
  • 12 гъбар

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нема такава държава":

    ...за гъбите трябва гъбар!
  • 13 Aлбaнец aмa реaлиcтa

    3 1 Отговор
    caмо питaм кaде е влacтa од 2012г.
    колко хорa ca изнудвaни ,пребити итн.До когa ще читем тaкивa жaлни новини
  • 14 Евала

    1 0 Отговор
    Евалааа! От 2012г е действала!! Значи някой да се заеме със началника на рПУ Монтана!! Със сигурност ще се окаже че и той е в схемата!!!!или той горкият нищо не чулСега чак е чул че става нещо в града !! Всеки знае че полицейските шефове прикриват организираната престъпност( но не безплатно)