Last news in Fakti

5 Юни, 2019 14:24 1 730 1

Иззеха над 7 кг контрабандно сребро

  • сребро-
  • лесово

Всички недекларирани изделия са от сребро с проба 925

Иззеха над 7 кг контрабандно сребро - 1
Снимка:Агенция Митници

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ иззеха 7251 грама контрабандни сребърни изделия и накити при две отделни проверки на Митнически пункт Лесово.

На 02 юни 2019 г. около 9 часа, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ на МП Лесово пристига лек автомобил с румънска регистрация, управляван от румънски гражданин. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка.

След като шофьорът и пътуващите в колата трима румънски граждани /мъж и две жени/ са заявили, че не внасят нищо за деклариране, митническите служители откриват при проверката в личен багаж на двете пътнички полиетиленови пликове, съдържащи 4617 броя бижутерийни изделия - пръстени, медальони, гривни, обеци, закопчалки и голямо количество мъниста от бял метал с общо тегло на изделията 5057,37 грама.

Извършената експертиза от оценител-експерт е потвърдила, че всички недекларирани изделия са от сребро с проба 925. Установено е, че контрабандно пренасяните сребърни изделия са собственост на шофьора на автомобила - румънски гражданин, срещу когото е съставен акт за административно нарушение.

Други 654 броя недекларирани сребърни бижутерийни изделия /синджири, пръстени, медальони, гривни, обеци/ с общо тегло 2193,65 грама са открити в два полиетиленови плика в дамска чанта на българска гражданка.

Тя е пътувала в лек автомобил с българска регистрация от Турция за България, селектиран за проверка на МП Лесово на 31.05.2019 г. от митнически служители от ГД МРР. Експертизата от вещо лице също е потвърдила, че изделията са от сребро с проба 925. Сребърните изделия са иззети и срещу българската гражданка е съставен акт за установеното административно нарушение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.