Last news in Fakti

6 Юни, 2019 17:41 1 479 10

Кметът на Божурище остава зад решетките

  • божурище-
  • георги димов

Георги Димов е обвинен в длъжностно престъпление - продал 4 парцела земя на цена от 2,16 лв. за квадрат, много по-ниска от реалната

Кметът на Божурище остава зад решетките - 1
Снимка: БГНЕС

Апелативният спецсъд остави за постоянно в ареста кмета на Божурище Георги Димов. Градоначалникът беше задържан на 28 май при акция, след което беше обвинен за длъжностно престъпление.

Според обвинението Димов е продал 4 парцела земя на цена от 2,16 лв. за квадрат, много по-ниска от реалната. Според прокуратурата в една от фирмите, купили имотите, участие имал бащата на Димов.
Георги Димов поиска от съда да го освободи под домашен арест.

Прокуратурата поиска от съда да отхвърли жалбата за по-лека мярка на обвиняемия. Доклад на АДФИ сочел, че имало нарушения в провеждането на търга за имотите - не бил съобразен с нормативните актове. В процедурата за провеждане на търга кметът бил допуснал нарушения съзнателно и с цел да набави облага за четирите дружества спечелили наддаването.

Прокурорът по делото посочи още, че има опасност Димов да повлияе на свидетели и да укрие документи важни за разследването. Той помоли съда за мярката на обвиняемия да бъде даден превес на обществения интерес, а не на ситуацията в семейството на Димов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    5 1 Отговор
    Я да вземем да построим един затвор само за кметове - тоя е вече третия забъркан в яки далавери. както е тръгнало - ще останем без кметове :):):)
  • 2 Божура

    6 2 Отговор
    Пред съда има 3ма служители на общината и двама приятели на кмета... ние останалите не го щем тоя боклук...
  • 3 СссереМ

    0 4 Отговор
    И ко прайм ся,пак е невинен като хайванчева нали червени тролове,вие защитавате престъпниците-БХК на престъпниците!
  • 4 Снежи

    0 5 Отговор
    Всеки плюе по кмета на Божурище без да е осведомен. Отидете там и ще видите какво е направил.Много софиянци работят в божурище благодарение на този кмет. А това че е продал земеделска земя за 2 лв. е нормално. Тя върви между 1.70 до 3 лв. Освен това има решение на Общируския съвет е приел тази цена той е длъжен да го изпълни. Председателя на този съветап е трябвало да спре продажбата а не да я одобри и след това да злословиш и да повдига обвинение

    Коментиран от #7

  • 5 Божура

    4 0 Отговор
    Какво е направил бе Снежи да не го е направил с лични средства а? Про боно щото сме много убави?!?! Освен тоя имоти има още 1001 злоупотреби... А знаеш ли Снежи колко струва тоя въшлив център и пикливото фонтанче понеже ти си много запозната ЗНАЕШ ЛИ?
  • 6 debil

    4 0 Отговор
    Снежи 2лв ти струва това между краката а това между ушите и толкова не струва...
  • 7 Бай Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Снежи":

    Подозирам, че Снежи знае повече за кмета отколкото можеш да си представиш ;)

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.