13 Юли, 2021 18:08 2 749 5

Повдигнаха обвинение на чужденец, убил мотоциклетист при неправилно изпреварване край Божурище

  • калотина-
  • божурище-
  • моторист-
  • мотоциклетист-
  • изпреварване-
  • птп

Фаталният инцидент е станал в неделя на пътя Калотина - София

Повдигнаха обвинение на чужденец, убил мотоциклетист при неправилно изпреварване край Божурище - 1
Снимка: БГНЕС, изображението е илюстративно

С постановление на прокурор от Софийска окръжна прокуратура за срок до 72 часа е бил задържан 30-годишен чужденец, убил мотоциклетист при неправилно изпреварване на пътя между Калотина и София, съобщиха от държавното обвинение.

Гражданинът на Турция и Белгия е управлявал лек автомобил BMW, когато предприел изпреварване в нарушение на правилата, визирани в Закона за движението по пътищата. Вследствие на навлизането на неговото превозно средство в лентите за насрещно движение е настъпил удар с мотоциклет BMW, управляван 40-годишния М.Р. При сблъсъка била причинена смъртта на мотоциклетиста.

Предстои Софийска окръжна прокуратура да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чужденеца.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карамфила

    40 0 Отговор
    И да го задържат сега след седмица ще го пуснат макар да не е европеец а турчин.Помните онзи турчин който уби семейство мотористи отиващо да видят сина си във Виена.Убиеца турчин беше под домашен арест в жилище под наем и изчезна с помоща на турското посолство и никой ни чу ни видя за него.Сега ще е същото.За разлика от турските посолства нашите българските работят срещу интересите и нуждите на нашите сънародници.
  • 2 Отвратен

    29 0 Отговор
    Много опасни са турски и румънски шофьори. Карат като ненормални , нямат два грама мозък в главите. Пазете се и очите на четири.
  • 3 koko

    12 0 Отговор
    Докато не започнат ги спират и да им вземат книжките както в Румъния и в Гърция ,така ще е.Знаят че тук минава номера и карат както си искат.Тези стотици камери доят само нас,докога?
  • 4 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    В летния сезон сме свидетели на безобразно и безотговорно шофиране на много чужденци. Не ни стигат нашите "главочи", ами и тези"недосегаеми". Днес един украинец изправи на нокти поне 7-8 водачи със ненормалното си поведение на пътя, като вършеше идиотски изпреварвания.
    Варна - Бургас е нужна автомагистрала!!
    Никак не е вярно твърдението на Л.Павлова, че "зимата пътят е мъртвило" Нека пропътува този маршрут през януари, че да я питам после !!!

    Коментиран от #5

  • 5 pokoloko

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шаран БГ":

    Магистрала специално за лай......нари като някакъв смрадлив украинец и такива като него. Нека има магистрала за хората там, региона ще се развива и хората няма да се тъпчат в Бургас и Варна само. Иначе украинците до преди 10 години ядяха не повече от картофи и яйца от гълъбите по покривите на блоковете, много им порасна работата седнаха от Таврия на BMW....