Last news in Fakti

10 Май, 2012 15:32 786 1

Пращат на съд следовател, окрал мъртвец

  • следовател-
  • окрал-
  • мъртвец-
  • съд

Столичен следовател присвоил имот и 3300 лв., като откраднал документи по време на оглед на труп, съобщи "Труд".

Шокиращата случка не е сюжет от криминален роман, а част от съдържанието на обвинителния акт срещу 45-годишния Боян Боянов от столичното следствие.

Всичко започнало на 1 декември 2005 г., когато Боянов е повикан да извърши оглед като дежурен следовател. В апартамент в кв. "Разсадника" било намерено тялото на 62-годишния собственик Радослав Чернев. При огледа не са открити следи от насилие.

Следователят обаче намира нещо по-важно - нотариален акт за жилището и документ за 3300 лв. депозит. По-късно изготвил служебна бележка, според която в апартамента се натъкнал, освен на тия документи, и на завещание в полза на Продан Кръстев (56 г.). Документирал и писмо, в което мъртвецът представя Продан като приятел. Като единствен наследник Продан получава документите, а с тях - имота и депозита. За да демонстрира близост със собственика, той дори организира погребението му.

В крайна сметка се оказва, че Продан и мъртвецът никога не са се познавали. Продан всъщност бил познат на следователя. Двамата се знаели покрай съпругата на мнимия наследник - Биляна. Жената дължала пари на следователя. Предполага се, че това е била причината мъжът да се замеси в схемата.

Разследването е доведено до финал от новото звено на Софийска градска прокуратура за борба с корупцията и финансовите измами. До дни се очаква съдът да насрочи първото заседание по делото срещу следователя и мнимия наследник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соломон

    0 0 Отговор
    Хитрата сврака- с двата крака!@