Last news in Fakti

9 Юни, 2019 16:21 7 315 40

UK тийнейджъри пребиха съученик заради българска фамилия

  • фамилия-
  • расизъм

Детето казва, че би могъл да допусне нападението да му повлияе психически

UK тийнейджъри пребиха съученик заради българска фамилия - 1
Снимката е илюстративна

16-годишен поведе борба с насилниците си в училище, след ужасно нападение, което го сполетяло преди повече от година, пише Gazette&Herald, цитиран от Блиц.

Той реагирал не с насилие или с мисли за отмъщение, а с призив към други, попаднали в расово мотивирани атаки, които го припознаха като глас на кампанията на Националното общество за предотвратяване на жестокостта към децата (NSPCC), която подчертава неговата роля в помощ на децата и младежите в Уилтшир.

Тийнейджърът от Коршам каза: "Най-важното нещо, ако ви нападнат, не е да го запазите за себе си, а да кажете на някого. Не се притеснявайте, не го потискайте, а кажете на родителите си или на връстниците си или на доверен възрастен от Childline." NSPCC популяризира Childline в отговор на повишаването на престъпленията от омраза в Уилтшир на фона на повече от 200 престъпления от расова омраза срещу деца, записани от Avon и полицията в Съмърсет миналата година в техния регион.

Той е един от многото гласове, които използват, за да напомнят на младите хора на Childline отчасти, защото той е показал голяма зрялост в справянето с нападението и превръщането на отрицателното в положително.

Баща му каза: "Аз съм наполовина българин, а майка му е българка, но това е името, което хората са избрали." Той каза, че тормозът може да е защото някой е черен или е от друга култура или дори има червена коса, но в този случай това е просто тяхното фамилно име.

Детето казва, че би могъл да допусне нападението да му повлияе психически, но след като участвал в кампанията за осведомяване на NSPCC, той бил вдъхновен да говори. "Приятели ми казват "направи добре“ и подобни неща, казва той, и ме подкрепиха с добри пожелания."

"Трябва да говорим за това, тъй като може да ви остави психически поражения и това може да окаже влияние върху вашето психично здраве и да останете с него до края на живота ви." Ръководителят на Childline Джон Камерън заявява: "Тормозът в детска възраст от такова естество може да причини дългосрочно емоционално увреждане на децата и да създаде по-нататъшно разделение в нашето общество.

Ако видим едно дете да тормози друго поради расата му, ние трябва да работим с него, като обясним, че не е добре и колко е болезнено. Бих призовал всяко дете, което е тормозено заради расата си, да се свърже с Childline, и всеки възрастен да се обади на линията за помощ, ако се притеснява за някое дете."


Поставете оценка:
Оценка 2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън

    52 13 Отговор
    Купи си Узи и ги избий бе
  • 2 Мементо

    59 7 Отговор
    Това ми мяза на зле направена скрита реклама на тази организация.
  • 3 Дрън дрън

    85 13 Отговор
    Е кажете я тая фамилия, да видим колко е българска. Кажете и от коя религия са, да стане ясно за какво иде реч.

    Коментиран от #11, #14

  • 4 РПГ

    42 5 Отговор
    И какъв е цвета им.
  • 5 РПГ

    22 4 Отговор
    И какъв е цвета им.
  • 6 Townboy

    35 4 Отговор
    Евтина пропаганда. Англичаните са задници безспорно, но можеха да го обухат и в некоя гимнанзия по Люлините ако не се "вписва" в масите.
  • 7 Жриновски

    8 69 Отговор
    Вие бългрите сте едно от изгубените еврейски племена. Мръсни хора сте, знаете си го и никъде не ви желаят. Само бой и ритане е лекарството.Има около 250 000 души що годе качествен материал и това са смесените с други по-качествени националности.

    Коментиран от #9, #15, #32

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Q994

    45 3 Отговор

    До коментар #7 от "Жриновски":

    Изчезвай трол. Ние сме се доказали през вековете. Дали сме своята писменост, за да могат днес над 500 млн човека да могат да пишат и четат включително и ти.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 питанки

    41 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дрън дрън":

    Най-интересното е тези които са го нападнали от коя раса са !?!? От тази изсмукана от пръстите статия нищо не става ясно ??? Баща му бил "половин българин", а другата половина !?!?!?....майка му била "българка" ми то всичко сиган по света се пише "българин" ?? Ако е бял значи нападателите са черни, а ако е черен, къв е па тоа "българин" Въпроси, въпроси, въпроси към една измислена статия !
  • 12 Никой не ще циганите на европа

    10 5 Отговор
    Да се навъртат наоколо. На Европа и писна от номерата им нищо, че са най-умнокрасивите от всички цигански племена по всички земни кълбета

    Коментиран от #31

  • 13 JPower

    10 1 Отговор
    Сайта на тия не работи.... мухахаха, Хасан не може да се оплаче!!!

    Коментиран от #18

  • 14 Borislav Popov

    3 13 Отговор

    До коментар #3 от "Дрън дрън":

    А бе, ясно е, че всичко е нагласено специално ! Статията и особенно заглавието са специално неписани за руските подлоги, за да могат да рекат - вижте ги колоко са лоши американците.

    Коментиран от #26

  • 15 Барчо

    6 12 Отговор

    До коментар #7 от "Жриновски":

    Точно вие руснаците сте едно от изгубените еврейски племена. Мръсни хора сте, знаете си го и никъде не ви желаят. Само бой и ритане е лекарството.Има около 1.250 000 души що годе качествен материал и това са смесените с други по-качествени националности.

    Коментиран от #27

  • 16 Факти

    7 2 Отговор
    Англичаните мразят повече поляци,румънци и българи отколкото цветнокожи.Не случайно Фараж подкрепен логистично от наще националисти снима в мизерни райони на България,посочва нива на пенсии и доходи на 50% от населението -мизерни . Плаши англкичаните още от преди да влезем в ЕС и завършва с думите
    "Ако бях българин сщях да си събирам багажа още от сега и да замина за Англия"

    Коментиран от #17

  • 17 плевен

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Факти":

    Виж и хубавата страна на случилото се. Имаме нужда от нашите хора тук, а не в Англия.
  • 18 Хасан

    4 8 Отговор

    До коментар #13 от "JPower":

    За какво да се оплаквам? Че на острова имат българите за цигани ли? То само на острова да беше....

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Любопитко

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "Мехмед":

    А вас, следовниците на лъжепророка - педофил, и ощастливители на козички, ЗА КАКВИ ВИ СМЯТАТ?

    Коментиран от #21

  • 21 Мехмед

    2 9 Отговор

    До коментар #20 от "Любопитко":

    Няма какво да се сърдиш! Ганювци сте си и това е.

    Коментиран от #22, #24, #25, #29

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Любопитко

    2 0 Отговор
    Да ти се сърдя, че си козо€б€ц и носител на IQ
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ...

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Цитат: " Статията и особенно заглавието са специално неписани за руските подлоги, за да могат да рекат - вижте ги колоко са лоши американците.". А ти очевидно си написал "коментара" си, за да можем да си речем: "вижте ги соросоидните колко им е акъла!". "Умньо" ;-), какви" АМЕРИКАНЦИ" са те подгонили?!? Ти разлика между UK и US можеш ли да направиш?!?!?
  • 27 Филолог

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Барчо":

    Цитат:" ... Точно вие руснаците... ". Ти с руснак говорил ли си НА БЪЛГАРСКИ??? Българският на тоя "руснак" ми изглежда недостижимо правилен за един ИСТИНСКИ РУСНАК, но не и непостижим за един ИСТИНСКИ ПОМАК примерно. Да ти обяснявам ли защо един "правоверник" ще се прави на руснак, който "клепа" българите?
  • 28 Фатих Мехмед

    1 2 Отговор
    Ако бехте в турската империя немаше да ви газят😂😂

    Коментиран от #30

  • 29 ...

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Мехмед":

    Я, честолюбивият феслия с отрицателен IQ биде озорен от въпроса с понижена трудност "за какви ги смятат по цял свят почитателите на лъжепророка - педофил? ". Много ти е лек умственият багаж, ислямофашисте! И за чеп за зеле те не бива, камо ли за трол у "факти"те...
  • 30 А ти ако беше турчин

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Фатих Мехмед":

    на границата нямаше да те обиждат!
  • 31 Московский комсомолец

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Никой не ще циганите на европа":

    Тъпите инглишчета , до 6 клас събират , изваждат , умножават и делят простите числа с помощта на калкулатор! Българчетата го вършат наум и по - бързо , отколкото мазните и нехигиенични ингилизчета! Не съм чул ингилизчета да печелят олимпийски медали по информатика и математика!

    Коментиран от #35

  • 32 гощо

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Жриновски":

    Баце ти защо така лошо си се комплексирал от нас?!?! Някак подтиснат ми се видиш?!?!Някак лабилен ми идеш?!!??!
  • 33 Дядото

    4 0 Отговор
    Абе тоя чий го дърви у Англия,...?!! '?,Те...ти Англия диване мръсно.. бой по каската и тежки контузии...!!! :) Седи си тука в БГ,.. наскоро пак вдигнаха тока и парното,... след два месеца ще вдигнат и здравните вноски и водата с 30%...изпускате да сте бедни работещи до ЖИВОТ!!!! Тука нема мариз, тука сам си психясваш, избиваш няколко дразнители и после се самоубиваш в Балкана с ловна пушка :) ИДИЛИЯ БЪЛГАРСКА!!!!
  • 34 Мехмед

    0 3 Отговор
    Проблемът не е в фамилията а в ганювщината. Поправете се! Ей на и на Острова са разбрали, колко пари струвате.

    Коментиран от #36, #37, #40

  • 35 Мехмед

    0 3 Отговор

    До коментар #31 от "Московский комсомолец":

    Счупи тъпомера с това си изказване. Къде ги печелите тези олимпийски медали уа? У село София ли?

    Коментиран от #39

  • 36 Не си в състояние,

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Мехмед":

    Да оцениш, от съвременна, гледна точка Бай Ганьо, на Алеко Константинов! А тя е креативен търговец ! Но са ти промили, не само твоя, а и на други мозъка! Сега колко много по - просташки прояви има и не само реклами!
  • 37 Освен това ,

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Мехмед":

    Алеко Константинов, кариеристче и интересчийче, с мания за величие! Платените му, от наши вестници, репортажи от изложението, в Чикаго, е преиздал в книжка, която не става за четене! Чужда собственост , един път платена му, преиздал!
  • 38 ръбиш

    1 0 Отговор
    Преводът на български е ужасяващ. Това е английска реч с български думи. По-зле и от преводачка на Гугъл.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.