Last news in Fakti

17 Март, 2015 09:12 7 343 4

Ромска фамилия всява страх в село Чомаковци

  • ромска-
  • фамилия-
  • чомаковци-
  • роми-
  • всява-
  • страх
Ромска фамилия всява страх в село Чомаковци - 1
Снимка: БНТ

Напрежението и страхът сред жителите на плевенското село Чомаковци растат. Хората възстават срещу терора и произвола на трима братя рецидивисти, които от години тормозят всички, предаде БНТ 1.

Имената на братята Георги, Минчо и Петко сеят страх в Чомаковци. Преселили се със семействата си в селото преди 25 години и превърнали живота на местните в кошмар. Кражби, жестоки побоища, заплахи съпътстват живота на хората. Братята дори въвели такса “спокойствие”, която местните редовно плащали.

“Вуйчо ми от 10 години го изнудват. Всяка година си взимат пари от него. Над 15 000 лева знам че са. Казват, че ще му отрежат главата, ще го пребият. Сума ти пъти подавам жалби в полицията, ама моите жалби не важат”, разказва местен жител.

“Взема една вила, другите вземаха колци и тръгнаха към мъжа ми да го ръчкат и ми казва: “Без да ходиш никъде да пускаш жалба, защото до довечера тук ще стане страшна работа. Имате деца, имате жени всички ще пострадат. Без да ходите в Червен бряг да пускате жалби”. Въобще патрулка там, полицай там, въобще не се притесняват от нищо”, споделя тормозена от братята жена.

“Заплашват и викат: “Ако не изтеглите жалбата, ще мрете до един”. Ако не дадем 1000 лева до вечерта, ще дойдат и ще ми бутнат къщата, да ми съборят циглите, всичко”, казва друга.

“Даже като разбраха, че сме извикали полицията и заплашиха, скочиха на нас кой с какво намери – с вили, с ножове, брадви, с дъски, бе нещо страшно беше”, добавя трета.

Думите на разгневените хора потвърждава и кметът на селото, който също е безсилен да прекрати терора.

“Нагли са до такава степен, че са неуправляеми. Сигнали са подавани и до МВР. При мен официално няма подаден такъв сигнал, имам обаждания за опити за рекетиране, обаче. Хората се страхуват и ги е страх да подадат писмени жалби”, казва Павел Иванов – кмет на с. Чомаковци.

Преди един месец братята излежали поредна присъда за кражба. Върнали се в селото и поредният сериозен инцидент не закъснял. Този път с друга ромска фамилия. Братята ги нападнали за пари. Най-големият от набедените братя, обаче, твърди, че също е жертва и дори потърпевш.

“Дойдоха тук, гръмнаха ми кучето, опитаха да гръмнат единия ми брат, другият ми брат хвана пушката, отидох и аз там. Не знам, с никой не съм имал аз разправии, лично аз нямам с никой работа, разбирате ли”, твърди Петко Георгиев.

В селото идвали полиция и жандармерия от Плевен, но хората настояват за изселването на престъпните фамилии и заплашват с протест. До момента са събрани над 600 подписа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    1 0 Отговор
    До кога ще търпим тормоза на човекоподобните орки?Да ги товарят на 10-тина кораба и обратно в Индия
  • 2 той

    1 0 Отговор
    Абе тези хора са луди:) ,дават по 3-5 и повече хиляди левове рекет на опоменатите мангали,та те са им съсипали животеца, не се ли усещат цялото село да съберат 10-15 хиляди лева, имаме толкова много групи за мокри поръчки, плащат и щяха да ги заличат от земята за нула време! Какво чакат на полицията!!!
  • 3 сидерага

    0 0 Отговор
    Това са български граждани които се интегрират и нищо не можете да направите, защото те са ИЗБИРАТЕЛИ, а ДПС, БХК и Евророма ще се нахвърлят на всяка патриотична проява! Трайте, да не дойдат братята и вас да колят!
  • 4 Бай Хуй

    0 0 Отговор
    Тия да хванат да ги набучат по на един кол и да видите как ще се оправи работата. Само се чудя как толкова години са ги търпели тия мърши. Ама то и ние сме си виновни за беззаконието в нашата държава.