Last news in Fakti

25 Юни, 2019 10:14 1 257 2

По €1200 за трафик на бежанец през България

  • трафик-
  • бежанец-
  • мигранти

Самата разбивка на плащането у нас пък се разделяла на две от границата до София и София-Сърбия

По €1200 за трафик на бежанец през България - 1

"За да транспортират един човек през България, трафикантите са получавали по 1200 евро. Самата разбивка на плащането у нас пък се разделяла на две от границата до София и София-Сърбия". Това разкриха разследващи, цитирани от в. "Телеграф", по повод ударената най-голяма българска банда за трафик на бежанци.

Акцията е била под ръководството на Специализираната прокуратура ГДБОП и ДАНС.

В София и селища в Ямболско и Бургаско бяха извършени претърсвания, изземвания, разпити на свидетели. Действията са продължение на мащабната операция „Халифакс“ на полицейските и съдебни служби в Европа през 2017 г. За участието си тогава прокурори от Специализираната прокуратура и ВКП, както и служител на ГДБОП, бяха наградени от главния прокурор на Кралство Белгия Фредерик Ван Льов.

От спецобвинението твърдят, че се разследва най-голямата досега организирана престъпна група за трафик на мигранти и че днешните действия са продължение на мащабната операция "Халифакс" на полицейските и съдебни служби в Европа от 2017 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    1 0 Отговор
    Кой ги плаща тия сметки бе?!
  • 2 NikNay

    1 0 Отговор
    Много тънко - кокошкакарска работа. . . .