Last news in Fakti

16 Май, 2012 12:14 9 375 5

Спасиха жена от самоубийство, разкриха лаборатория за метамфетамин

  • лаборатория-
  • метамфетамин-
  • крадци-
  • гориво

Установиха крадци на гориво

Разкрита бе домашна лаборатория за метамфетамин и извършителите на над 30 посегателства над автомобили. Това съобщи на пресконференция днес директорът на ОДМВР - Ямбол  гл. инспектор Генчо Иванов.
При провеждане на полицейски дейности за предотвратяване на самоубийство на млада жена от село Тенево служители от РУ „Полиция“ – Тунджа са открили домашна нарколаборатория. Сигналът за опита за самоубийство на 22-годишната жена е получен на 10 май. След дълги опити да осъществят контакт и да проведат разговор с нея, служителите на реда са влезли в стаята й като не е допуснато тя да се самонарани. В хода на процесуалните действия в жилището са открити вещи и уреди, пригодени за производство на наркотично вещество в домашни условия. Открити са и множество прекурсори, които по закон са забранени за притежание. Установено е, че в така обособената лаборатория, участие имат двама мъже от Ямбол – Д.Д. / 30 г./ и С.С. /29 г./. При проведените процесуално-следствени действия е изяснено, че при тези условия са правени опити за производство на наркотик. Иззети са различни химични вещества, основи, киселини, т.н. червен фосфор, използвани в производството, както и течна база на наркотичното вещество. 22-годишната Ж.Д. е задържана за срок до 24 часа. В ареста с прокурорска мярка от 72 часа остава С.С. През 2009 г. той е осъждан на 6 м. ефективно за престъпление, свързано с притежание на наркотици, 1000 лева глоба с 3 години изпитателен срок.
Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство в РУ “Полиция“ – Тунджа.

В резултат на проведена полицейска операция, продължила няколко безсънни нощи, ямболските полицаи установиха и задържаха извършителите на повече от 30 кражби на гориво от автомобили. Престъпленията са осъществени  за времето от 22 април до 8 май, в различни квартали на Ямбол.  Автори на престъпните деяния са Г.Н. /23 г./ и Д.З. /20 г./, жители на областния град. Под прикритието на нощта двамата, чрез пробиване на резервоарите на автомобили, източвали наличните горива /дизел и бензин/. Обект на техните нападения са различни видове автомобили - товарни, микробуси и леки. Те са се специализирали в пробиването на резервоарите, произведени от пластмаса. Откраднатото гориво пренасяли в туби и продавали по 2 лева литъра. Установен е и  купувачът – 27-годишен мъж от Ямбол. Мъжете са задържани след осуетяване на подготовката им за поредното покушение над моторни превозни средства в комплекс „Диана“. Иззети са веществени доказателства, уличаващи двамата мъже в извършените престъпления. В последствие те са направили пълни самопризнания пред разследващите. Продължават процесуално-следствените действия по случаите за документиране на престъпна дейност на лицата. 23-годишният Г.Н. има две присъди през 2008 г. за взломни кражби и пробация за   управление на моторно превозно средство в срок на лишаване от право да управлява.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шекер

    1 0 Отговор
    кражбите няма да спират до като не се осигури работа на хората////////////
  • 2 comment

    0 0 Отговор
    Също и достойно заплащане!
  • 3 autodex

    0 0 Отговор
    @шекер ,за съжаление това е истината /
  • 4 no name

    0 0 Отговор
    Има си хора и хора. "Защо да работя 8 часа за 30 лв. като мога да 2 часа да крада за повече пари... ?" Това е въпроса който отправя към подобни дребни престъпления. Тук идва ролята на възпитанието, което в днешно време е ... всъщност го няма.
  • 5 бат' Ицо

    0 0 Отговор
    В Китай и Саудитска Арабия такива ги бесят публично или им режат ръцете, дето са крали!!! Опраскай няколко на площада, че да видим ще крадат ли другите (м...ли)?!?!