Last news in Fakti

28 Юни, 2019 21:22 6 347 7

Взривиха пернишко заведение, кръстено на застрелян бандит

  • молотов-
  • заведение-
  • лого-
  • перник

„Лого“ е едно от най-известните пернишки заведения, което бе прекръстено на бар „Венци“

Взривиха пернишко заведение, кръстено на застрелян бандит - 1

Хвърлили са коктейл Молотов в известното пернишко заведение „Лого“, съобщава ZaPernik.com. Инцидентът е станал в сряда вечерта. От около месец, заведението се държи от нов наемател, който доскоро е бил управител на пицария в центъра на Перник. Изпотрошено е заведението отвътре. Стъклата са били счупени, но сега са сменени.

„Лого“ е едно от най-известните пернишки заведения, което бе прекръстено на бар „Венци“ в чест на застреляния. легендарен касоразбивач Венцислав Димитров – Мечан.

Той бе разстрелян през май 2013 г, за да не пропее пред прокурори и полицаи за едни от най-големите банкови обири в България. Това бе една от версиите, по които работеха криминалисти след кървавата екзекуцията.

Мечан бил чут да казва малко преди да умре, че след смяната на властта ще разкрие кой прави обирите на трезори и коли инкасо, които ченгетата редовно приписват на него.

"Той споделяше, че в последните 3 години неведнъж се опитвал да сподели с НСБОП това, което знае, но там не му обръщали внимание", казал пред разследващите негов авер.

Соченият от МВР за един от най-добрите касоразбивачи бе покосен от смъртоносни куршуми час след полунощ. Килърите издебнали 34-годишния мъж пред заведението му "Лого" в пернишкия квартал "Изток".

Мечан бил в автомобила си БМВ на тротоара срещу кафенето, когато бил засипан от дъжд от куршуми. На мястото разследващите събрали 30 гилзи от автомат "Калашников".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    27 1 Отговор
    Сега към парламента. Перник ал да уей.
  • 2 яажя

    15 22 Отговор
    Литекс трябва да знаят че не са над законите и няма да им разрешим да строят в Борисовата градина

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Иван

    33 4 Отговор

    До коментар #2 от "яажя":

    Пиши по темата, шапшал.
  • 4 Голям прос

    12 0 Отговор
    Коктейл "Молотов" не взривява нищо, а го запалва. И "кървавата екзекуцияТА" не звучи добре ако някой чете това което пишеш
  • 5 Гъмо

    0 7 Отговор

    До коментар #2 от "яажя":

    Яж зелеви.кори,мормон!Стадион ще има,а ти мишници-не!
  • 6 Анонимен

    8 0 Отговор
    Мечан е бил лихвар и е много вероятно да е бил убит от длъжник.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.