Last news in Fakti

18 Май, 2012 11:00 805 0

Задържаха пироман

  • пироман-
  • четири-
  • пожара-
  • каменяк

 Установиха и задържаха 19-годишен от село Каменяк, заподозрян е за четири пожара в селото. Първият пожар, за който няма подаден сигнал на телефон 112 е бил на 7-ми май. На общинско място извън селото, което се използва  за складиране на сено е възникнал пожар. Загасен е със собствени сили на  жители от  Каменяк, съобщиха от ОДП Шумен.

На 12 май, около 22ч. е възникнал  пожар на ул. ”Батак”. Изгорели са 30 бали фураж. На следващия ден, в пожар на ул.” Чавдар” са изгорели 60 бали слама. Огнеборците са спасили от изгаряне къщата на собствениците. Още един пожар е възникнал – на 16 май, като за него отново няма подаден сигнал на спешен телефон 112, а хората в селото са го загасили веднага. Той е извън населеното място, не е  в близост до къщи, в които живеят хора. Още след първия регистриран пожар, в Каменяк  е засилено полицейското присъствие, с цел да не се допуска психоза сред възрастните и самотно живеещи хора. Заподозрян за пожарите е мъж от с. Хитрино, който живее в Каменяк от края на миналата година. Около 01ч. на 17 май за срок от 24 часа е задържан Ф.Х./ 19г./ По време на разпитите дава противоречиви обяснения, но след това признава за четирите палежа. Разказал, че си успокоява нервите като пали съчки, клечки, боклуци и битови отпадъци Подобни прояви е имал и в детството си. Обяснил, че още на 12-13 годишна възраст обичал да се разхожда и да пали съчки. Казал, че по този начин се успокоява. Работата по изясняване на случая продължава. Ще му бъде назначена психиатрична експертиза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА