Last news in Fakti

30 Октомври, 2015 16:56 1 776 1

Шофьор бе осъден на четири години затвор

  • шофьор-
  • осъден-
  • четири-
  • години затвор

Няма да управлява МПС за период от шест години

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Рангел Ташев на четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим. Ташев беше осъден на лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от шест години.

Той беше признат за виновен в това, че на 30.03.2014 г., на пътя с. Брестовица – гр. Перущица при управление на „Форд Мондео” в пияно състояние, е нарушил правилата за движение по пътищата и е причинил по непредпазливост смъртта на Николай Николов и Иван Ташев и средна телесна повреда на Любомир Македонски.

На 29.03.2014 г. около 20 часа вечерта Рангел Ташев отишъл в заведение в Перущица с предоставения му служебен автомобил „Форд Мондео”. В същото заведение той се срещнал с пострадалите Иван Ташев /брат на подсъдимия/, Николай Николов. В заведението Рангел Ташев употребил алкохол. Около полунощ решили да посетят дискотека, находяща се в с.Брестовица, област Пловдивска. Към 02.30 - 3.00 часа в дискотеката дошъл и пострадалия Любомир Македонски. Четиримата останали до затварянето на заведението около 06.00 - 06.15 часа сутринта, след което Николай Николов и Иван Ташев се качили в автомобила на  Рангел Ташев, който той управлявал, въпреки че цяла вечер употребявал алкохол. Любомир Македонски тръгнал след тях с автомобил БМВ.

По пътя към Перущица, Македонски, който карал зад Ташев, предприел изпреварване на Ташев. Ташев с "Форд Мондео" „засякъл" изпреварващия го "БМВ" и настъпил удар между двата автомобила, като с предната си дясна част в областта на предната броня в дясно и предната дясна гума "БМВ" се ударил в средната лява част на "Форд Мондео" в областта на предната лява врата към предния ляв калник. Двамата водачи Ташев и Македонски задействали спирачните системи на управляваните от тях автомобили, но от удара л.а."Форд Мондео" се отклонил надясно, напуснал платното за движение от дясно, след което се ударил в крайпътно дърво.

При удара на "Форд Мондео" в крайпътното дърво на пострадалите Николай Николов и Иван Ташев били причинени множество тежки травматични увреждания, в резултат на които двамата починали в автомобила преди идването на лекарски екип на „Спешна помощ". Рангел Ташев и Любомир Македонски също получили травматични увреждания в резултат на настъпилото произшествие.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    0 0 Отговор
    И само 4 години? И това ако е правосъдие......