18 Май, 2012 15:34 12 919 9

Предотвратиха износ на лукс, крадени автомобили

  • задържаха-
  • луксозни-
  • крадени-
  • автомобила

Контрабандата е предотвратена на пристанището в Бургас

Гранични полицаи задържаха два луксозни откраднати автомобила при опит да бъдат изнесени от страната.

Контрабандата е предотвратена на пристанището в Бургас, съобщиха от МВР.

На ГКПП -Пристанище Бургас гранични полицаи и митничари отклонили за допълнителна  проверка контейнер с два автомобила – „BMW X6“ с испанска регистрация и „RANGE ROVER“ с италианска регистрация. Автомобилите на обща стойност 77 000 евро са произведени  през 2010 и 2011 г. Проверката била направена преди те да бъдат натоварени на контейнеровоз за Истанбул. Изпращач и собственик на луксозните коли е пловдивска фирма, а крайната обявена дестинация – Лаос.
Граничните полицаи се усъмнили в истинността на придружаващите документи на роувъра. Със съдействието на служител от австрийската полиция, командирован в България по линия на агенция Фронтекс, било установено, че те са неистински. Извършената справка в Шенгенската информационна система разкрила, че автомобилът бил обявен за откраднат на 13 април  в Швейцария. С неистински документи се оказало и луксозното „BMW“. Граничните полицаи открили, че колата била собственост на украински гражданин. Той бил откраднат на 28 юли миналата година от паркинг в Свети Влас. Колата е обявена за издирване от РУП – Несебър.
Луксозните автомобили са задържани. По случая е уведомена окръжната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мерджана

    6 0 Отговор
    'BMV'!!!!!!
    Боже, Боже, Боже.... :D :D :D
  • 2 хехеех

    2 3 Отговор
    OMV X6 бате, карай да движи нема нищо:)))

    Коментиран от #6

  • 3 bmV

    3 2 Отговор
    Да, това е нова марка (явно китайски реплики) :)))))
    Значи 2бр. X6 и един Range Rover на цена 77000евро.....нещо евтинко ми идват. Де ги тия коли 2011г. за по 50 хиляди да ходя да взема няколко....
  • 4 za bmV

    3 0 Отговор
    ti li ste vzeme6 nqkolko be
  • 5 Антонио Стойков

    1 0 Отговор
    До 3 , чети внимателно. "контейнер с два автомобила – „BMW X6“ с испанска регистрация и „RANGE ROVER“ с италианска регистрация."
  • 6 фжрр

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "хехеех":

    @2 какво ОМV Бе брат
  • 7 Fiko_Fire

    0 0 Отговор
    Някои ръсят простотии само за да запълнят редове.
  • 8 Митко

    1 0 Отговор
    "Граничните полицаи открили, че колата била собственост на украински гражданин. Той бил откраднат на 28 юли миналата година от паркинг в Свети Влас." Мен ми се струва, че откраднали гражданина от паркинга, не БМВ-то хахахаххаха
  • 9 стенли

    1 0 Отговор
    Взехме да крадем и украинци.До къде ще стигнем и какво ще ги правим ...