Last news in Fakti

5 Юли, 2019 13:12 2 631 25

Младен Маринов: В България нямало условия за мафия

  • мафия-
  • младен маринов

През 2018 г. у нас са разкрити четири нелегални фабрики за производство на цигари

Младен Маринов: В България нямало условия за мафия - 1

Средата за сигурност в България се отличава с относителна устойчивост и стабилност. Липсват признаците и условия за съществуването на емблематични, знакови престъпни структури на национално ниво и групировки от мафиотски тип, както и престъпни деяния с широк обществен резонанс. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов при откриването на конференция в СУ "Св. Климент Охридски" за противодействието на организираната престъпност.

Той посочи още, че в резултат на мерките и политиките, предприети от българските правителства и МВР, е постигнато стесняване на криминалните пазари и престъпните възможности, както и намаляване на шансовете за финансиране на престъпни групи.

Министър Маринов каза, че нито една държава не би могла да се справи с организираната престъпност, ако няма сътрудничество и тесни отношения между правоохранителните органи, научната общност и бизнеса.

Той изнесе данни, според които през 2018 г. у нас са разкрити четири нелегални фабрики за производство на цигари. По думите му през първите пет месеца на 2019 г. у нас са заловени 33 млн. къса нелегални цигари и е предотвратена щета за бюджета от над 6 млн. лева.

По линия на трафика на наркотици министър Маринов заяви, че България успешно си партнира с чуждестранните служби, а последния пример е разкритият канал за трафик на хероин чрез български куриери, по въздух, с куфари, имащи двойно дъно. Иззетият хероин и наркотични вещества са били около 40 килограма.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    58 0 Отговор
    Мафия вътре в мафия е наистина трудно...

    Коментиран от #17

  • 2 Илиян

    39 0 Отговор
    Демек вие сте единственото ОПГ..???
  • 3 бббббб

    44 0 Отговор
    Хахаха когато мафията е самото правителство разбира се ,че няма
  • 4 ДАААА

    2 23 Отговор
    НЯМА УСЛОВИЯ, ЗАЩОТО МАФИЯТА СЕ ПРЕВЪПЛАТИ В ПАРТИЯТА БСП !

    Коментиран от #9

  • 5 възмутен

    29 0 Отговор
    Абе, какво говориш, та Вие и Тиквун сте на върха и щом някой не си плати, вече е разкрит. Ха, ха!
  • 6 Голям Слон

    25 0 Отговор
    Имам се една голяма мафия. Тя е узаконена и за друга място няма. Другото не е мафия, а дребни криминални елементи. Но когато се обединят всички депутати, министри, министър-председатели, бивши президенти, облатни управители, кметове, зам.кметове, главни архитекти, районни кметове, техни роднини и приятели.... Е, тогава вече имаме една ИСТИНСКА БЪЛГАРСКА МАФИЯ! С бандити винаги можеш да се разбереш. С овластени идиоти, заемащи определен ключов пост и поставени там, само защото са от правилната партия са достатъчно угодни - НИКОГА!
  • 7 Гадината

    15 0 Отговор
    Тоя бил бах ти гения
  • 8 дедо

    25 1 Отговор
    Б България днес наистина няма условия за мафия,в криминално-бандитския смисъл на думата защото самата мафия е в правителството,в парламента,в прокуратура,НАП и т.н.държавни органи и не допуска "свободна конкуренция."Така,че Мето-МВР е прав.
  • 9 кой

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "ДАААА":

    е на власт около 10г ?!...
  • 10 Ретро

    11 0 Отговор
    Някой хора много бързо забравят недалечното минало, когато им се налагаше да вършат престъпления, а сега от другата страна на барикадата евтин популизъм, хайде не на нас тези хуморески, всичко помним,
  • 11 Циганин

    13 1 Отговор
    Да се смееш или да заплачеш. Манджо ,Маджо къде си
  • 12 Гостилничаря

    11 1 Отговор
    Тоя боклук освен да спами с глупости и измислици, нещо друго може ли!!?? Преди беше казал, че нямало война по пътищата, че загиналите намалявали!!! Сега пък това!! Простак!!!
  • 13 Простосмъртен

    11 1 Отговор
    Младен Маринов: В България нямало условия за ДРУГА мафия
  • 14 S7ALK3R

    7 1 Отговор
    Хахахахахаха
  • 15 Анонимен

    12 1 Отговор
    Е как ще има, то от вас може ли други да се вредят за мафиоти бре, ай съм станал, ай сте ми резнали главата. Освен вашата опг други не трябва да има
  • 16 Чичо

    9 1 Отговор
    Прост, по-прост, най-прост, каруцар, милиционер, .... Мл. Маринов.
  • 17 Маринов

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    беше шофьор на мафията, сега е министър на мафията.
  • 18 ???

    4 0 Отговор
    ПРАВ Е ЧОВЕКЪТ. ТЯ РАБОТАТА ОТИДЕ НАПРАВО КЪМ ГЕНОЦИД!
  • 19 emo

    4 0 Отговор
    Мафия не съществува, отсече шефа на мафията. Имаше един виц. Звъни тел. на министъра. Секретарката казва: Г-н министър, търсят ви от мафията.
    Той: На външния телефон ли?
    Отговор: Не, на вътрешния.
  • 20 За честта на пагона

    6 0 Отговор
    Маринов е най обикновен послушен катерач по иерархичната стълба
  • 21 Мафия

    5 0 Отговор
    Няма, има само смешни милиционери.
  • 22 зики

    3 0 Отговор
    ДПС НЕЕЛИ МАФИЙА
  • 23 Гост

    4 0 Отговор
    Младенов, то няма град , където да няма мафия, ти ми говориш че няма почва у нас. Нямат кокошкарите дето ги хващат с наркотици и трева, за лична употреба. А истината е, че цялата държава е на мафията.
  • 24 комсомолеца

    2 0 Отговор
    Е как да има, не може да има две мафии, винаги само едната е на власт, и на власт е тази, която е на властимащите ,тя няма как да е на някой без Петрол и Електричество, другото е пълнеж в гьовеча.
    България е окаяно състояние от 30 години , няколко мафии се изредиха но" Догановата " на ДС СЕ ОКАЗА НЕПОБЕДИМА.
    БОЙКО БОРИСОВ Е КАТО мАЛКА аРДА СПРЯМО" Доганите"
    Каквото му наредят се превежда без закъснение ,25-500 000 000
    веднага .
    Чрез офшорния шпец Мавродиев си имат банка на мафията в България преводите са ежедневие за офшорния рай
    много се помага на бизнеса, ама на Доган и Пеевски ,другите яла ги чумата....
  • 25 Будител

    1 0 Отговор
    Този смешник да вземе да се скрие. Какви условия за мафия. Та тя мафията е завзела държавата, има си и партия ГЕРБ, тарторът на ГРОБ Борисов, капо ди тути капи, прави каквото си иска с несъгласните с него, а изпълнява безропотно каквото му наредят господарите от Брюксел и Вашингтон. Всички казионни медии му се подмазват и той ги ползва за безплатна реклама. За какво са му субсидии от собствения джоб. Той ги получава от чужбина и от рекета към бизнеса. По-голяма мафия от българската управляваща върхушка няма по света. Лошото е, че простият ни народ е заспал и уплашен.