16 Юли, 2019 11:55 3 075 13

Туристите по морето търсят трева и екстази

  • трева-
  • екстази-
  • туристи

Разследващи засекли, че тревата се продавала не на готова цигара, а на грам, като туристът сам решава на колко да раздели

Туристите по морето търсят трева и екстази - 1
Снимката е илюстративна

Туристите по морето са започнали да тормозят продавачите по сергиите, като искат от тях да им продават не сувенири или бански, а дрога. Търсят най-много трева и екстази. За опасната тенденция разказват от МВР и местните продавачи от Южното Черноморие, съобщава "Телеграф“.

От силовото министерство допълниха, че дилърите се правели на летовници и обикаляли алеите в по-големите курорти, за да предлагат наркотици. Ожесточена конкуренция обаче им правели млади англичани, които и минали години били у нас. Те отлично знаели сънародниците им какво търсят и опитвали да го предлагат, за да си нямат работа с българските дилъри.

"Всички колеги сме пропищели. Това не е нормално. Идват и директно започват – "трева, трева“, дори са се научили как е на български. А ние им обясняваме, че продаваме сувенири и тениски, дрехи, бански“, алармираха продавачи. Новата мания на чуждите туристи се вихри в момента най-много по Слънчев бряг, Несебър, Равда. На място е засилено полицейското присъствие, като има и КПП-та, за да се дебне дали някой не внася контрабандни стоки.

По оперативни данни на МВР пък маститите дилъри тази година предпочели да заминат в чужбина, като само третостепенни пласьори кръстосвали морето. Те се правели на летовници, заговаряли с чужденци основно от Англия и скандинавските страни и им предлагали наркотици. Причаквали ги по алеите и ги заговаряли на английски. Почти всички дилъри били момчета. Мяркали се и девойки, но по-скоро били гаджетата им, споделят униформени.

Разследващи засекли, че тревата се продавала не на готова цигара, а на грам, като туристът сам решава на колко да раздели."Най-ниско качественият канабис, обработен с химия, е 10 лв. за грам. Цената може да стигне до 30 лв.“, казват криминалисти. По думите им амфетамините вървели по 20-25 лв. за грам. "При кокаина няма промяна, той си варира между 120 и 140 лв., но качеството му е изключително ниско, а активното вещество в него почти липсва“, допълват те.

Друга тенденция този сезон според криминалисти е чужденци, най-вече от Англия, да конкурират родните дилъри. Идват си с готови пликчета трева, някои по-предвидливи, които пътуват с групи, крият пликчетата в куфари, ранички дори в несесери за гримове“, разказват ченгетата. У тях обаче всичко било разпределено на малки дози, за да може да не ги съдят, когато ги арестуват.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El coco

    14 0 Отговор
    При чичо Коко да търсят! :)
  • 2 Анти милиционер

    14 0 Отговор
    3 пъти Урааа за западните примати

    Коментиран от #13

  • 3 А не фе

    15 0 Отговор
    Библиотека ли да търсят тези каналджии?
  • 4 Патриот

    20 2 Отговор
    "При кокаина няма промяна, той си варира между 120 и 140 лв., но качеството му е изключително ниско". То по българското Бетономорие кое ли има качество?
    Дори боя от мутрите по хотелите не става. Аха да ритнеш еврейка и си падаш на задника!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 месара

    12 1 Отговор
    сериозно?! аз мислех че търсят бонбони лукчета.
  • 7 фейк

    3 1 Отговор
    фейк
  • 8 фейк

    2 0 Отговор
    фейк
  • 9 Xa xa xa

    4 1 Отговор
    Че то е така от 90те бе вие пак топлата вода
  • 10 ИРОНИЯ

    9 0 Отговор
    Е пак се изложихме! Туристът е цар и трябва да му се предостави всичко необходимо за приятна почивка. А ние какво– джебчийки( дето ги има, ама ги няма), излъскан до блясък под, дето да се подхлъзне някой( в случая управителя на хотела, но ако беше някой гост, щеше да ги съди до дупка) И сега за връх некачествена дрога! Излагация ! За следващия сезон по–сериозно!
  • 11 Златистия

    4 1 Отговор
    Ква трева търсят по морето да дойдат на село да видят ква ливада имам за пасене
  • 12 Гост

    0 0 Отговор
    Ха, ха, ха, открили топлата вода, през 90 те имах туристи които така се друсаха, и след като ме уплашиха, веднага тихо, тихо ги изпратиха обратно още на 3 тия ден след пристигането си, бяха скандинавци___норвежци. С дълги коси и слаби като плашила.....
    Боб от Туин _ пийкс е нищо пред тях.
  • 13 1360

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    ЧОВЕК КАТО КАЦНЕ НА АЕРОГАРА СОФИЯ - ТОГАВА ВИЖДА ПРИМАТИТЕ - ДЕБЕЛИ БАБАИТИ С ЧОВЕКОПОДОБНИ ФИЗИОНОМИИ. НАПРАВИЛИ СМЕ ЕДИН ЛУКСОЗЕН КЕНЕФ НА С.БРЯГ КЪДЕТО ИДВА ЗАПАДНАТА УТАЙКА, С ОТКРАДНАТИ ДЪРЖАВНИ АКТИВИ /ПАРИТЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ/ И ЗАНАПРЕД ЩЕ ИДВА ЦЯЛАТА ЗАПАДНА УТАЙКА