Last news in Fakti

24 Юли, 2019 19:42 5 244 13

Пуснаха срещу 20 бона шефа на Кристиян

  • георги янев-
  • хакер-
  • нап

При снощната акция от компанията са иззети сървъри и всички компютри

Пуснаха срещу 20 бона шефа на Кристиян - 1

Повдигат обвинение на търговския директор на фирмата, в която работи, смятаният за отговорен за атака в НАП Кристиян Бойков. Георги Янев беше задържан във вторник при обиск на офисите на „Тад груп”.

Янев беше освободен малко преди 19 часа от ареста. Той е на свобода срещу 20 хил. лв. гаранция, съобщи за NOVA адвокатът на Кристиян Бойков. По-малко от 24 часа след като беше задържан, той беше заведен в сградата на Специализираната прокуратура. По информация на NOVA от източници от разследването той най-вероятно ще бъде обвинен за тероризъм, свързан с киберпрестъпления.

При снощната акция от компанията са иззети сървъри и всички компютри, така че никой от служителите да няма достъп до тях. Според източници от разследването всички служители са подали молба за напускане.

Кристиян Бойков трябваше да се яви в Специализираната прокуратура, за да му бъдат предявени прецизирани обвинения. Най-вероятно става въпрос не само за участие в специализирана престъпна група. Според информация на NOVA вероятно като поръчител на цялата хакерска атака ще бъде обвинен собственикът на компанията Иван Тодоров, а подбудител ще бъде търговският директор Георги Янев. Кристиян Бойков е бил обикновен изпълнител.

На този етап не е потвърдена информацията, че Иван Тодоров ще бъде обявен за международно издирване. По-рано през деня адвокат Георги Стефанов обяви, че той е заминал първо за Турция, а оттам лети за Канада, където имал планирано от преди месеци участие в семинар.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    68 7 Отговор
    Нещо ми се струва нагласена работата още от началото. Как толкова опитен хакер, ще остави следи и ще го хванат за по малко от 24 часа точно нашите некадърници. Кракерите не оставят следи след себе си.

    Коментиран от #7, #8

  • 2 538

    51 4 Отговор
    Поредното бапъване на Гешев Да видим кога ще се насере
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Биоробот

    67 4 Отговор
    Всичко това пак ще го платим ние когато фирмата осъди България в Страсбург. Взели са им компютрите, провалили са им договорите, съсипали са имиджа на фирмата, направо бизнеса им е унищожен. А няма да могат да докажат никакво престъпление защото са леваци и са допуснали още от сега фрапиращи процесуални нарушения.
  • 5 586

    8 2 Отговор
    И този се пропука.
  • 6 koceto

    21 1 Отговор
    4овека е за награда а тея бацили в ареста
  • 7 Антон

    9 21 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Опитен хакер, който ползва готовите инструменти най-вероятно в кали линукс - с тях всеки с що годе ясна представа как работят сървърите ще се пише хакер и ще има успехи тук таме. В обратния вариант допускаме че е натопен - това как обяснява подхвърления уличаващ го файл и базата на наш. На добрия хакер и на великата фирма за интернет сигурносъ някой им човъркал сървърите и им качил над 1 гб данни и те нищо не разбрали, нищо не усетили. Айде де. Баш са си тези обаче са сбъркали адресата този пър - държавата има ресурс, кадри и потенциал да смачка всеки който тръгва срещу нея.
  • 8 Чудо-Мирчо

    5 14 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Точно защото е нагъл и самонадеян и си мисли ,че само той е най умния на мама и тате.Шалтер Колев фашта такива като него още от времето преди да излезе от репродуктивните органи на баща му преди 22 години ..Все пак ФБР и Европол и други доста обучения направиха и имаме спогодби за сътрудничество с тях , а такива наивници си вярват.Пак да се радва , че е в България и 30 г по късно щото сигурно всичко щеше да разкаже на гражданина следовател сам
  • 9 ти кой си бе ТОЗИ КОЙТО СИ ВЪРШИ РАБОТАТ

    4 6 Отговор
    Тея престъпници все се оказват в Канада, ЮАР, Аржентина, Сърбия и
    къде ли не...Имал планирано посещение- семинар...А непланирано в
    Бургаския или Старозагорския, може ли..? Тези хакери ли са, какви са,
    са най-големите некадърници, дето за нищо не стават, една гайка не
    могат зави, а само ги бива да висят пред компютрите и да сеят омраза.
    Тези са същите нехранимайковци и пропаднали социопати, айде хващайте гората...
  • 10 Лоша реклама

    4 1 Отговор
    Сега всеки хакер, ще иска да напусне България. И какво ще правим без тях, ще настъпи тотална диктатура.
  • 11 Не глеам таувизия

    4 2 Отговор
    Е как нямя да го пуснат м'чету развива хамериканска бизнес демокрация тука:) ама били руски хакери ... Хахахаха....
  • 12 Наблюдател

    4 1 Отговор
    Шефа, на Кристиян четох, с колко много фирми , даже и тази на ,, артекс,,, а познайте сега, кой е хакер и за изборите. А Цветанов предизборна все хакери му се предвижда ха, а те къде били. Сега е моментът да излезем на протест. Ади полицаите да ни спрът. Личният ни живот е заложен и се върти в пространството. Личните ни данни до които всеки може да се докосне. И на края ще се озове с такива борчовете че свят ще ни се завие. Щом има престъпление, и извършители, защо го пускат. За да го търсят. Как на един арестант за трева веднага му налагат забрана да напуска страната, даже и с гаранция да е пак няма право. Ако е осъден да лежи. Забраната му за напускане я отменят месец след като излезе и то по преценка на мин на вътрешните работи. Обвинен в тероризъм за кибератака и хоп в Турция, после Канада, после в някой щат от където даже и няма да могат да го върнат. Цветан Василев, защо не могат да го върнат, или по точно не искат. Хората пиха по една студена вода за парите си. Така ще стане и сега. Всички потърпевши ще трябвало да си сменят личните карти. Дрън, Дрън, е и кво като я сменя. Да не би , да ми сменят, житието и битието. Да но безплатно. А не да плащаме за толкова много документация.
  • 13 хан Паган

    3 0 Отговор
    Излиза, че вълшебниците са виновни, както в миналото са обвинявали жреците за всички злини така и сега. Нищо ново под слънцето.