Last news in Fakti

26 Май, 2012 09:47 4 148 13

Пиян шофьор нападна полицаи (Обновена)

  • шофьор-
  • полицаи-
  • нападна
Пиян шофьор нападна полицаи (Обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

Полицай в София пострада, след като беше нападнат от шофьор на лек автомобил. Преди това водачът избягал с колата си, след като участвал в катастрофа, но след кратко преследване е арестуван, съобщиха от предцентъра на МВР.

Снощи след 18.30 ч. лeк автомобил „Форд Фиеста” се блъснал в разделителната мантинела на кръстовището на бул. „Христо Ботев” и бул. „Тодор Александров” в столицата. Докато се опитвал да маневрира, шофьорът на фиестата ударил паркиран наблизо автомобил „Форд Кугар” и избягал от мястото на инцидента.

Полицаи, ангажирани с охраната на абитуриентския  бал на училище, намиращо се наблизо,  веднага подали сигнал в оперативния дежурен център на столичната дирекция.

Гражданин, който шофирал непосредствено след беглеца, сигнализирал на тел. 112. Автопатрули от Трето районно управление засекли нарушителя, който се движел по бул. „Тодор Александров”. Няколко пъти с включени звукови и светлинни сигнали полицаите се опитали да го спрат, но той не се подчинил.

На кръстовището на бул. „Константин Величков” и ул. „Пиротска” служебният автомобил засякъл форда, но шофьорът пак се опитал да избяга и се блъснал в полицейската кола. При удара леко са пострадали возещите се в служебната кола полицаи. При задържането на нарушителя се включил още един полицай, ангажиран в обезпечаване на обществения ред в училищата за абитуриентските балове.

Шофьорът на форда, видимо употребил алкохол, оказал яростна съпротива и се държал грубо и арогантно със служителите на реда.  Установена е неговата самоличност – Н.П. /63 г./ от София. Последвалият алкотест показал, че мъжът шофирал след употреба на алкохол – дрегерът отчел 1,42 промила. Нарушителят отказал да даде кръвна проба.

На местопроизшествието  е  извършен оглед от дежурна оперативна група от столичната дирекция, екип на „Тежки пътно-транспортни произшествия” – Пътна полиция и дежурен следовател.
Пияният мъж е задържан в Трето районно управление с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води бързо полицейско производство.

Пострадалите при пътния инцидент служители са транспортирани в болнично заведение. Единият от тях – с комоцио, е настанен за наблюдение в клиника по неврохирургия, а колегите му, получили контузии по тялото, са освободени след медицински преглед.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Цветанов

    3 0 Отговор
    Лошо! Зачестиха тези инциденти, но явно хората взеха да изперкват от цялата ситуация, като за сега се блъскат само в полицейски коли, но скоро ще почнат и пожарните...
  • 2 pxpaxpap

    0 2 Отговор
    ехе тва се казва истински мъж
  • 3 7РЦ4

    0 1 Отговор
    xaxaxaxaxaxa ;DDDD
  • 4 Младока

    2 0 Отговор
    Ами когато трезвите милиционери постоянно тероризират хората,какво друго може да се очаква?!...63 годишен старец ги е направил смешни нашите "пазители на реда".Смешници,занимават се само с дебнене и репресии.
  • 5 човек без връзки

    0 2 Отговор
    Поредната ПОСТАНОВКА поредния ченго-произвол !!
    Камера във всяка кола за всички постановкаджии от системата на облагодетелстваните ...

    тези шапкари са хванали господ за шлифера ... заплати пенсии облаги връзки ..егати филма ...
  • 7 Българин

    4 0 Отговор
    Едно не мога да ти разбера прости българино-ако този пияница беше убил на пешеходна пътека млада майка с дете,всички щяхте да викате "Смърт за убиеца" и "Няма полиция" !!!!!!!!!Хората си свършили работата,вие ги плюете!Точно за това нас българите ни е.ат в г.за всеки ден,щото сме прости,и все най-простите си избираме да ни управляват!!!!!!!!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Манго

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    @7 - Прав си, ма донякъде. "Хората си свършили работата" - е да, за нормални хора би било нормално, но за компетентни и разбиращи от работата си полицаи - комоцио, контузии, потрошено имущество за което плаща данакоплатеца и това за един пиян 63годишен. Ами ако беше бандит рецидивист? Да не викат хеликоптери, бронирани коли и взвод командоси?! Аз за заплати на такива парите си недавам!
  • 9 БРАВО

    1 1 Отговор
    Браво на стареца направил ги на маймуни браво браво
  • 10 Лудия

    1 1 Отговор
    Браво на дядката.
  • 11 мразя тъпунгерите

    2 0 Отговор
    Браво дето е карал пиян ли бе-тъпи!!!!!!!!!!!
  • 12 от село

    1 1 Отговор
    Че то за какво да се напива като няма да го види никой.
  • 13 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    За съжаление охранителния състав на МВР/КАТ и обществен ред/
    нямат авторитет..........ще посегнеш на униформен полицай в
    някоя дгуга страна,ама после плаче майката!!!

    Коментиран от #14

  • 14 The Bear

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Иракли Иракли":

    @13 - така е приятелю. И се изреждат бунчовците да плюят по адрес на полицаите, а като им опре до г.зъ викат "къде е полицията".... Трябва да има железни мерки както за полицаи престъпващи закона, така и за хора посягащи на полицаи - тогава ще има респект и ред...