Last news in Fakti

6 Август, 2019 14:33 3 140 5

Откриха три нелегални автоморги

  • автоморга-
  • автоморги

Предвидената от закона санкция при подобни нарушения за физическо лице е от 1 400 до 4 000 лв., а за юридическо – от 7 000 до 20 000 лв

Откриха три нелегални автоморги - 1

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и служители на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пловдив (ОДМВР – Пловдив) осъществиха съвместна акция за проверки на автоморгите на територията на Пловдивска област. Това съобщиха от пресцентъра на РИОСВ - Пловдив. През последните две седмици на юли бяха проверени 26 обекта, като за три от тях е установено, че са незаконни.

Нерегламентираните оператори са две юридически лица, които се намират на територията на град Асеновград и село Скутаре и едно физическо лице в село Рогош. На обекта в Асеновград складираните излезли от употреба МПС-та са около 150, а в Скутаре 95.

За установената незаконна дейност на нарушителите са издадени предписания. От страна на РИОСВ предстои да бъдат предприети съответните административно-наказателни мерки. Предвидената от закона санкция при подобни нарушения за физическо лице е от 1 400 до 4 000 лв., а за юридическо – от 7 000 до 20 000 лв.

Съвместните проверки са с цел установяване спазването на разпоредбите на Закона за управление на отпадъците (ЗУО) и установяване на лица, извършващи дейности по съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства без необходимите разрешителни. За подобен тип дейности е необходимо лицата да имат издадено от директора на РИОСВ разрешение по ЗУО.
Подобни акции на РИОСВ – Пловдив и ОД на МВР - Пловдив не са прецедент. От началото на годината досега са извършени 50 съвместни проверки на автоморги и пунктове за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, като са установени седем нарушители.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шофер

    4 6 Отговор
    А нелегалните сервизи, кога?

    Коментиран от #3

  • 2 Мантъори

    0 1 Отговор
    Без тапиии .така просто пак и пак от 3 тия път ще ти я оправят .Но в бг трябва да си търпелив
  • 3 Ибн Ебн Ал Съм Те

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "шофер":

    Като не харесваш нелегалните сервизи не ги посещавай, какво лаеш
    срещу тях!
  • 4 чиновниче герберасче

    2 1 Отговор
    Всичко друго ни е наред, та подхванахме нелегалните морги, оправихме пътища, изчистихме въздуха увеличихме доходите, намалихме цените, българите не бягат в чужбина и наред са моргите.

    Коментиран от #5

  • 5 Ганчовия

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "чиновниче герберасче":

    Типичното мислене на червените некадърници, дори и да видят нещо хубаво те пак ще намерят начин да го охулят. Дай рецептата за справяне с всичко това и кака ти Курна ще те вземе на заплата, но не в Техноимпекс а в партията да разлайваш кучетата.