30 Май, 2012 12:43 1 883 1

Установени са 6-ма, обявени за общодържавно издирване

  • общодържавно издирване-
  • лом-
  • криминални престъпления

Полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност бе проведена на територията на РУП Лом. Установени са шестима обявени за общодържавно издирване, разкрити са извършителите на 3 криминални престъпления, съобщиха от МВР.

Обявен за национално издирване е задържан в рамките на операцията, реализирана вчера на територията на Лом. Н.М. /22 г./ от с. Расово излежавал присъда в затвора, бил в отпуск и когато не се прибрал бил пуснат за издирване с телеграма от ГДКП.

Обвиняемият по досъдебно производство Я.П./37 г./ от гр. Лом също е настанен в полицейския арест, доведени са и двама свидетели по досъдебни производства.

Със съдействието на ОД МВР - София е открит 69-годишен жител на с. Трайково, издирван от близките му от 26 март тази година.

В група “БДС” в ОД МВР Монтана е задържан В.В./48 г./ от областния град, обявен за международно издирване от Шенгенската информационна система с мярка "установяване на местонахождение".

Ломските криминалисти са разкрили  и извършителите на 3 кражби – две в с. Септемврийци и една в с. Крива бара. На 02 март в с. Септемврийци неизвестен издърпал найлонов плик от 62-годишна жена, в който носила 20 лв, мобилен телефон, лична карта, очила и други вещи. Като заподозрян в извършеното престъпление е задържан К.Р./25 г./ от същото село, в когото е открит и откраднатият мобилен телефон. В началото на месеца криминалистите работили и по сигнал за кражба на 13 метални платна от двора на 80-годишна жителка на септемврийци. По време на операцията в полицейския капан попаднали трима криминално проявени от селото. Служителите на реда разследвали и кражба от къща в с. Крива бара. Там С.А. /31 г./, криминално проявен и вече осъждан, разместил циглите на покрива на дома, за да проникне в него и да отмъкне електрожен, ъглошлайф, бормашина и различни по вид кабели. Електроженът е върнат на собственика, а работата по документирането на разкритите случаи продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явор

    0 0 Отговор
    nenormalna rabota to za BOSSOVETE ne pishat tolkova a govorim vsichko na vsichko otkradnati neshta na stoinos 300 lv MAX