Last news in Fakti

24 Септември, 2019 18:41 3 621 6

В София арестуваха 21-годишен с 2,5 кг наркотици

  • наркотици-
  • дрога-
  • наркоразпространение

Разпространителят на дрога е задържан на 17 септември в кв. "Студентски град"

В София арестуваха 21-годишен с 2,5 кг наркотици - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

21-годишен столичанин е задържан в Седмо Районно управление при СДВР за притежание на наркотични вещества с цел разпространение, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Иззети са над 2.5 килограма наркотици. На 17 септември, около 14.50 часа в ж.к. „Студентски град“ полицейски служители на спрели младеж със съмнително поведение. В хода на проверката било установено, че е на 21 години, от София, а у него полицаите намерили и иззели полиетиленов плик с растителна маса.

При последвали процесуално-следствени действия, в гаражна клетка, ползвана под наем от столичанина, са намерени и иззети електронна везна, множество различни по вид разфасовки, съдържащи тревиста маса и вещество на бучки и прах.

Младежът е задържан с полицейска мярка до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са марихуана с тегло 1 750 грама и амфетамин с тегло 760 грама.

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура на задържаният е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354 а от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умберто

    7 1 Отговор
    Ццц децата са на фронта...бъдещето на България.
  • 2 Мартин

    18 7 Отговор
    Марихуаната не е наркотик, България не е част от Османската империя, нито пък годината е 1929. Няма ли политици, които да мислят за нещо различно от "кражби-продажби" ?
  • 3 анонимен

    9 1 Отговор
    Еееее стига бе! То това са за лична употреба!
  • 4 тва където са хванали

    10 2 Отговор
    не е дрога а медикаменти за подобряване на настроението .Некой почват деня с по големо количество.

    Коментиран от #5

  • 5 Да да

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "тва където са хванали":

    Даже има лица, които от редовно подобряване на настроението, са станали вечно щастливи. Само тези покрах тях, страдат, ама да не ти пука.
  • 6 Само ушев страда като няма подкупи

    3 1 Отговор
    Кво ще хванат некой че пуши трева или че има 1 грам амфетамин за лична употреба и ще го вкарат в затвора
    а тия където разпродадоха държавата и станаха милионери от злоупотреби обществени поръчки и канали за трафик няма проблеми