Last news in Fakti

29 Септември, 2019 18:44 6 672 6

Двама опитаха да вземат торба с пари от бизнесмен

  • монтана-
  • бизнесмен

След удар по главата на бизнесмена, двамата се опитали да отнемат торбата с парите, но мъжът оказал съпротива

Двама опитаха да вземат торба с пари от бизнесмен - 1
Снимката е илюстративна

Една година и шест месеца „лишаване от свобода” е наказанието за М.П., опитал да открадне торба с 55 000 лв от собственик на фирма. Случаят е от ноември 2018 г. в Монтана, пише "Булнюз".

Около 18,15 часа на паркинга на магазин „Технополис” 32-годишният М.П. и 28-годишният П.Р. причакали собственика на фирма за дистрибуция на пакетирани храни К.Н., който носел торба с оборота на фирмата - общо 55 000 лв.

След удар по главата на бизнесмена, двамата се опитали да отнемат торбата с парите, но мъжът оказал съпротива и нападателите избягали. Пред съда подсъдимият заявил, че съжалява за деянието си и е съгласен с предложеното споразумение. Съдът е привел в изпълнение и наказание от 10 месеца затвор „условно”, наложени на М.П. за кражба на семеен автомобил „Фолксваген Шаран“ и вещи на стойност 7 000 лева, извършена през 2016 г.

Десетте месеца ще бъдат изтърпени отделно от другата присъда. Веществените доказателства по делото – изгорял кросов мотор „Ямаха“ със заличен номер на рамата, с който двамата избягали след неуспешния грабеж и електрошок ще бъдат унищожени. М.П. трябва да плати и 293, 97 лева – половината от разноските по делото.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зайко Байко многознайко

    56 0 Отговор
    Смешни наказания. Затова няма респект към съдебната и изпълнителната системи. Отстрел , това е единственото решение!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Баба Вуна

    1 4 Отговор
    Отзарана одих до банката да си видиме кредито дали е нараснал, а они ми викат : че ви опростим кредито, и отгоре че ви дадем ако направите една партия у десно! Ако се съгласите, викат, хиляда членове на коне че ви чакат на плажа у Царево! Венсеремос, ръийш!
  • 4 Galya

    2 0 Отговор
    Законите трябяа да бъдат каквито са в Катар Нема фа смее да похледне с. Окото си ксто знае че ако открадне ще има 100 Камшика .А за убиец да не се надява да живее по вече .Анашите Убийци Хайфити всичи те са на Свобода
  • 5 Galya

    2 2 Отговор
    В Куба. от 58 години няма Грабежи. убийства Изнасилвания няма ракови болни.Има Безплатно Здравеопазване и. Обучение .Нашите Пари не дават на Народа и искат само Данъци да плащаме е как да стане .До Народа парите не сигат А другите Крадците и Хадутите и Убойците на Свобода

    Коментиран от #6

  • 6 Фатмак

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Galya":

    Това къде го чете? Във вестник 3-та възраст ли? В Куба за 5 евро ще те изкормят като свиня, след залез слънце. Безплатно е здравеопазването, ама няма лекарства никаде. Бахти промитите мозъци сте.