Last news in Fakti

18 Октомври, 2019 13:48 5 203 13

Измамница от Пловдив сред най-издирваните жени в Европа

  • издирвана-
  • измамница-
  • радина жечева

Радина Жечева се издирва от пет години насам

Измамница от Пловдив сред най-издирваните жени в Европа - 1

51-годишната пловдивчанка Радина Жечева е сред най-издирваните жени в Европа, извършили престъпления и успели да се укрият. Заради серията от измами дамата е включена в кампанията на Европол "Престъпността няма пол". В нея участват 22 държави от Евросъюза, които подбиратт най-търсените престъпници от нежния пол. Бегълците от закона са представени на уебсайта „Най-издирваните в Европа“ – www.eumostwanted.eu/crimehasnogender.

Целта е да се привлекат възможно най-много посетители на сайта, защото опитът показва, че колкото повече очи видят търсените, толкова по-голям е шансът някой да постави последното парче от пъзела, което ще доведе до намирането и арестуването на издирван човек.

"Колкото повече очи видят търсените, толкова по-голям е шансът някой да постави последното парче от пъзела, което ще доведе до намирането и арестуването на издирван човек", пишат от МВР.

Радина Жечева се издирва от пет години насам. Има присъда от 5 г. затвор за измама, получена през 2013 г., която обаче не излежава, защото не е открита .

Пловдивчанката се прочу след като успя да ужили 12 родопчани, от които прибрала общо над 25 хил. лева. Част от хората били излъгани, че ще получат работа в чужбина срещу солидно заплащане, други ѝ дали пари, за да вземат банков кредит, трети пък платили за преносими компютри.

Измамите са осъществени през първата половина на 2012 година. Радина използвала и фалшив документ за самоличност за източване на кредитна карта.

Тя не вземала само пари, но искала ценности и вещи. Сред измамените е жена от Чепеларе, която платила около 2 хил. лева, за да получи банков кредит. Освен парите пострадалата била убедена да даде и кредитната си карта, от която били източени 1 000 лева.

21-годишно момиче от село Змеица, което работило през 2011 година в Смолян, също попаднало в схемите на Жечева. Радина обещала да намери на девойката и семейството ѝ работа в Шотландия. Роднините платили в брой общо около 12 хил. лв., дали златни накити и няколко преносими компютъра.

Следващата жертва се оказал колега на момичето, който дал лаптопа си и към 2,2 хил. лв. за работа в чужбина. Двама мъже от Смолян чакали Радина да им осигури работа в ски-фабриката в Чепеларе, като за услугата ѝ платили по 60-80 лева. Поредната измамена е смолянчанка, която чакала да си получи два лаптопа втора употреба на промоция.

Жената предплатила стоката с 800 лева, но получила само единия компютър. Сред потърпевшите е и нейна съгражданка, която дала 1 400 лева на Радина, за да ѝ погаси кредита, но впоследствие разбрала, че е без пари и със заем. Жертва станал и друг жител на областния град, който платил 200 лева също за уреждане на заем от банка.

Освен с измамите, подсъдимата използвала и фалшива лична карта на името на една от жертвите си, с която взела на лизинг лаптоп от магазин на мобилен оператор. Накрая единият от измамените се усетил, качил Жечева в колата и я закарал в полицията.

Преди да получи 5-годишната присъда, Радина вече е осъждана за измами в Пловдив, за което има наложено наказание „пробация“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опа

    39 6 Отговор
    Срамота, за 25хил. лева 5г.затвор, а за милярдите откраднати от народа геноцида от боко, кой ще плати?

    Коментиран от #4, #10

  • 2 Не щат да я хванат

    31 5 Отговор
    Аз ли да ви уча, пуснете по една от централните гръцки телевизии да я покажат, и утре е задържана! Просто,просто,просто!
  • 3 Грую

    13 3 Отговор
    Ами като затвориха фабриките и няма къде да се работи някои и по този начин решиха да преживяват. Като няма работа какво да се прави? Да проверят да не в Белград ама там май е само га големите риби, за дребните на знам къде е!
  • 4 Ше ги плащат белъците

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Опа":

    Останали да чекат светлото бъдеще обещавано от живково време в бегето😂😂😂😂
  • 5 Tony 70

    13 2 Отговор
    Катот в песента : За милиони няма закони , за кокошка няма прошка!
    За тези големите Бог гледа.Забавя но не прощава Да му мислат нашите ръководители.Бог дал - Бог взел и винаги е най скъпото.
  • 6 бай Тодор

    5 2 Отговор
    Напротив ! Трябва да я наградят,защото е наказала хора,които искат да се уредят не по законен ред,а по втория начин !
  • 7 Опит

    5 0 Отговор
    "Накрая единият от измамените се усетил, качил Жечева в колата и я закарал в полицията." - хахахаха
  • 8 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    БЕЗ АМЕРИКАНСКО ПРАВОСЪДИЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА Е ЩАСТЛИВО ИЗЧЕЗНАЛ / ДОРИ ДА Е В КОТ ДИ ВОАР / !!!!!!!!!
  • 9 Рв ако не е, ще е СЗ....!

    3 0 Отговор
    Бравос на тез, първенци,,...надпреварват се...!
  • 10 Eistee

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Опа":

    Ти сега кого наричаш "Боко"? Филип Боков или Ирина Бокова? То хубаво си се сетил за тях, когато става дума за крадене на милиарди, но защо не спомена Живков, Лилов, Луканов, Виденов, Станишев, Масларова, Нинова? Те да не мислиш, че са крали по-малко?
  • 11 Интерпол

    2 1 Отговор
    Схемите за източване на държавата чрез ББР на ГЕРБ и ДПС, идват на дневен ред. ББР втората КТБ
  • 12 Анонимен

    0 0 Отговор
    Ами като са я пуснали , нека си я търсят сега.... Ако я бяха пратили в Сливен за малко, нямаше да я търсят.
  • 13 ШЕФА

    0 0 Отговор
    Не е лоша.Първо бих я изклатил и след това една шепа калцок......