Last news in Fakti

23 Октомври, 2019 17:11 6 880 27

Военнослужещ заплашва катаджия, писал акт на сина му

  • военнослужещ-
  • катаджия-
  • скутер-
  • акт

Бащата яростно защитава санкционирания младеж, управлявал скутер по тротоар

Военнослужещ заплашва катаджия, писал акт на сина му - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Военнo-окръжната прокуратура в Пловдив разследва военнослужещ, който на два пъти се заканил "да довърши“ униформен служител от КАТ, защото последният написал акт на сина му, тъй като карал скутер по тротоар, предаде Plovdiv24.bg.

Според написаното от военното обвинение драматичната случка се разиграла през август м.г. Тогава полицаят не бил на работа и се движел пеша по пловдивски тротоар, когато видял срещу него да идва скутер, управляван от млад мъж. Служителят на реда мислел да пропусне скутера, но той рязко спрял пред него и едва не го блъснал. Катаджията направил забележка на младежа, че не било позволено да се движи с мотоциклет по тротоара, но последния му казал да си гледа работата.

По-възрастният мъж отвърнал, че бил полицай и точно това му била работата, като се легитимирал със служебна карта. Имал намерение само да направи забележка на младия водач, но той се държал агресивно. Затова катаджията звъннал и поискал на място да дойде екип, който да установи самоличността на нарушителя и да вземе съответните мерки спрямо него. След малко на място пристигнал екип униформени, които написали акт на младежа.

На 5 септември м.г. бащата на младежа пристигнал в сградата на КАТ със сина си, за да търси сметка за съставения акт. Той директно поискал да разговаря с началника, но той го препратил към инспектор, който да провери случая. Пред него разказал, че полицаят от тротоара се изживявал като шериф и в извънработно време спирал неоснователно хората и им съставял актове.

Замесеният в случката служител бил наблизо и бил извикан, за да се изяснят обстоятелствата. Отново припомнил на младежа, че не е редно да кара моторен скутер на тротоара. Тогава бащата се намесил и започнал да крещи, че униформеният се изживявал като шериф, че отвън щял да го довърши. Приканил го с думите "Ела отвън, за да те довърша". Това повторил няколко пъти.

Няколко дни по-късно младежът отново бил призован в сградата на КАТ, за да даде обяснения по случая, а с него бил и баща му. В стаята влязъл и служителят на "Пътна полиция", който разговарял с момчето на тротоара.

В този момент изражението на военния коренно се променило. Лицето му рязко пребледняло, той станал от стола, посочил полицая и започнал да крещи на разпитващия "Ето го този, който писа акт на сина ми. Като Вие не можете да се справите с него, аз ще се справя и ще го довърша. Този повече нито ще работи, нито ще живее. Аз ще го довърша". Заявил също, че знае къде живее другият и казал, че ще го причака в тъмното.

Служителят разказал пред разследващите, че изпитвал страх за живота и здравето си и за тези на своето семейство, тъй като заплахите били отправени от военнослужещ. Предстои Военно-окръжната прокуратура да реши дали да повдигне обвинение на военния.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тони

    79 5 Отговор
    Като сложат униформите и се забравят. Много да не се напъва, че един много специален военнослужещ го набиха двама цигани по 5 кила.
  • 2 Алекс Крос

    45 1 Отговор
    аман от такива пишлемета, то и бащата си е за..... къде е тръгнал да се разправя вижда че синчето е виновно. да ходи направо във ВП катаджията да го го озаптът тоя военния уж/ сигурно дава карули на сливница/ ама военен хахах
  • 3 Гост

    55 0 Отговор
    Ей, какво нещо е простотията хорска, ей! Вместо да изплющи два шамара зад врата на синът си, той ходи и прави циркове! А утре-други ден като синът му сгази някой или същият този негов син се размаже някъде, защото ще се чувства безнаказан и ще кара като безсмъртен, кой точно ще му е виновен на този "баща"?! Ще вие ли по гробищата?!
  • 4 Мунчо

    46 5 Отговор
    За заплаха отправена към служебно лице изпълняващо дълга си, военнослужещия трябва да бъде съден от военен съд и вкаран в затвора за минимум 10 години лишаване от свобода за опит за убийство.

    Коментиран от #8

  • 5 Гост

    50 2 Отговор
    За подобни реплики пред свидетели в нормална държава тоя олигофрен вече щеше да е разжалван и да търка наровете
  • 6 мали мали

    27 4 Отговор
    То имало и военни в таз държава,мали мали
  • 7 Жоро

    22 1 Отговор
    Без имена без нищо ето това е перфектната статия

    Коментиран от #9

  • 8 Миризлив пор

    6 31 Отговор

    До коментар #4 от "Мунчо":

    Ама аре моля ви се, "служебно лице изпълняващо задълженията си" е лице което е на работа със съответната униформа и си изпълнява задълженията. Като не е на работа е обикновен гражданин.

    Коментиран от #10, #23, #26

  • 9 Алекс Крос

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Жоро":

    ти пък имена искаш, мани ще изкочат колегите от сливница стане бейрут тука
  • 10 Boxer 3.0

    39 1 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Той е извикал колеги, за да му съставят акта. Полицая е действал по правилата.
  • 11 Гост

    37 1 Отговор
    този полицай ми напълни душата. Повече такива трябва да има. Всичко по ред, не е прекалявал с правомощия, легитимирал се е и се е обадил на тези които са на смяна да дойдат да проверят случая.
    е лапето като е пълен деб*л какво очаквате? ама слушаме бащата, къде да се търкулне ябълката?

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Миризлив пор

    2 20 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Това всичко е според версията на полицаите нали се сещаш? Всичко е "отработено" за да бъде спрямо закона а дали хлапето наистина е било на тротоара?
  • 14 До скъпо платените градинари

    22 8 Отговор
    Тази наша войска от мазни пацули и роми трябваше да я закрият много отдавна!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 vasik atanasova

    1 1 Отговор
    България това е тука
    тука всичко може
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Супер в бегето

    1 1 Отговор
    Ай върщаите се от Гурбет тука е страхотно😂😂😂
  • 20 Бати Стефко

    1 2 Отговор
    Този военен е забравил за случая в село Войводиново.Да не се прави на герой защото ще го бия със сина му на почивки и няма да издържи.
  • 21 3333

    1 0 Отговор
    Куче което лае не хапи.
  • 22 Смока

    0 0 Отговор
    АСАВ
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Иво

    1 2 Отговор
    Тъпите военни - такива бяха едното време, такива си и останаха ! ТЪПИ прошляци !
  • 25 Шерифа

    0 0 Отговор
    Ходил си ей така и щяли да го изгазят. Ех тия милиционери много плашливи. Дали се е напикал от страх? Извънработно време? Май излязал на допълнителна работа?
  • 26 Калбо

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Ами ако се извършва престъпление пример напада теб и полицаят не на работа теб те пробиват от бой той не се намесват понеже не е на работа ти как ще реагираш ще ти бъде ли приятно когато разбереш че той е полицай и не се намесил
  • 27 противни

    0 0 Отговор
    Военните са най-тъпите мъже на народа. Там отиват всички селяни, които не стават за нищо на държавна издръжка. Като жена не мога да понасям тези селяни.