18 Ноември, 2019 11:01 6 742 57

Млад шофьор от Нови Искър: Полицай ме свали от колата и ме преби

  • побой-
  • шофьор-
  • полицай-
  • нови искър

Семейството е подало жалба срещу служителя на МВР. Съдебномедицинската експертиза пък удостоверява, че насилие над Минко е имало

Млад шофьор от Нови Искър: Полицай ме свали от колата и ме преби - 1

Фрапиращ случай от последните дни в Нови Искър. Младеж твърди, че при проверка на пътя е бил пребит от полицай по неясни причини.

Минко Тодоров е на 18 години. Той има книжка от 4 месеца и не познава полицая, който според него е осъществил побоя.

Действието се разиграва в 2 ч. през нощта, когато Минко шофира автомобила си по главната улица в Нови Искър. Приятелката му звъни, той прави обратен завой и отбива в първата пряка. Полицейска кола тръгва след него. След около 400 метра спира пред дома на приятелката си, а патрулката спира зад него. В колата заедно с Минко има още две непълнолетни момчета.

"Когато спрях полицаите ме попитаха защо бягам. Аз казах, че не съм бягал", започна разказа си момчето пред Bulgaria ON AIR.

Неговата майка - Валентина допълни, че полицаите са изгонили двете непълнолетни момчета без да им искат документи.

"Побоят започна в момента, в който полицаят слезе от патрулката. Отключих колата и той ме удари. Първо с шамари в лицето, после ме свали на земята и започна да ме рита", сподели още Минко в ефира на "България сутрин".

Според майка му той е ритан и в крака, където скоро е претърпял тежка операция.

Чакат КАТ до 5 часа сутринта, за да направят проба за алкохол, която се оказва отрицателна. Наркотици също не са открити. Минко получава акт, че не е спрял на стоп палка, каквато обаче той твърди, че не е имало.

Според Минко и майка му полицаят е поискал пари, които не са му дадени и това го е провокирало да нанесе побоя.

Семейството е подало жалба срещу служителя на МВР. Съдебномедицинската експертиза пък удостоверява, че насилие над Минко е имало.

Очакванията на младежа са полицаят да си понесе последствията - поне уволнение от работа. Очаква се отговор по темата от страна на КАТ и прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    39 78 Отговор
    ами то вас младите как да ви научат другояче за да те е пребил е имало защо даже малко ти е било

    Коментиран от #6, #8, #16

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Келеме

    53 44 Отговор
    Има защо да го е бил, направо са го видяли и са му били палката, вследствие на което тарикатчето прави забранен, обратен завой и излиза със становище че приятелката му е звъннала и е обърнал. За друг път да знае, че в 2;00 през ноща на полицаи се спира, защото следващия път в болница 20 дни

    Коментиран от #11, #51

  • 4 на Боко полюцията

    49 37 Отговор
    За пореден път се доказа че в полицията служат садисти и тъпанари които за нищо друго не стават .

    Коментиран от #33, #44

  • 5 Q6k0

    38 21 Отговор
    Оффффф, колко такива минковци се навъдиха, чак прокуратурата се задъхва от фалшивите им жалби и измисленитре им версии. Минковците са под път и над път и подават жалба след жалба, за да се правят на интересни
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния софиянец

    34 24 Отговор
    Тия млади келеши, колкото и да ги бият все им е малко.
  • 8 Пръци

    38 14 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Ти заслужаваш да те хванат куките и да те еб@т.Полицейски своеволия,данъци,глоби,не свобода на словото,мачкане на журналисти,фалшиви избори и много много други.Ние абсолютно си заслужаваме това което ни се случва.Трай народе и по зле ще става,а вие трайте.
  • 9 Jacky

    50 10 Отговор
    Дори да не е спрял на ченгела, дори да е направил обратен завой - имат ли право да го бият.... Циганите ги оправят тия
  • 10 646

    30 18 Отговор
    400 метра ?! не е видял нито чул патрулката зад него ? ние в саксий ли раснахме без да ни поливат ?
  • 11 полиц насилие

    27 16 Отговор

    До коментар #3 от "Келеме":

    При момчето всичко е било изрядно и няма повод да не спре , самото то казва че направило обратен завой поради обаждане .Товая че ченгетата са сметнали друго си техен проблем .защо имам чуството пост номер 3 е тъпо ченге

    Коментиран от #27

  • 12 Дъртия с мускала

    38 19 Отговор
    Минкоооо, Минко... Малко версията ти издиша. В 2ч. хлапе шофьор от 4 месеца с други двама хашлака за компания...По-скоро си извършил куп нарушения и си опитал да избягаш от полицията в пристъп на паника. Кой знае, какви си ги свършил, след като КАТ най-после са те спрели. Дали е имало шамари,дали не това е друг въпрос. Според мен, полицая е свършил работата, която не е била свършена до навършването на твоите 18г. Трябва да си му благодарен, защото с тая обица на ухото е вероятно да си по-мислещ от тук насетне, когато си зад волана и да ти е спасил живота. Това естествено при положение че ти уври главата най-после....

    Коментиран от #24, #30

  • 13 гост

    25 4 Отговор
    Затова с един прост регистратор в патрулката ще стане ясно кой е спрял, кой кого е ударил и защо. Каквото и да е направил няма как да е допустимо полицаите да го бият, и то не шамар зад врата или да го посбутат,а ритници. Няма как. Полицаите ако искат са са уважавани да си прокарат едни видеокамери, да се легитимират надлежно, да се вържат учтиво и да използват насилие само при съпротива или нападение срещу тях.
  • 14 Blesed

    42 2 Отговор
    Купете си по един видеорегистратор и няма да имате проблеми, а и ще се знае кой крив - кой прав. Не важат в съда ама като ме спрат и се към него гледат, и много любезни и отзивчиви стават, и едни такива мили, добри, а очите им пълни с нежност и благост.

    Коментиран от #17

  • 15 копоите на Герб

    15 6 Отговор
    Много странен начин на управляващите изроди да задържат младите в България . Итова момче е пътник зад граница
  • 16 Хей

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Да пребиват ако ти е кеф , твоите деца..ако изобщо имаш
  • 17 регистратор

    22 5 Отговор

    До коментар #14 от "Blesed":

    !Само че ченгетата като видят регистратор не спират колата .Те и затова са изгонили другите двама защото може да снимат с телефоните си а и като свидетели на побоя.Ако искате да не ви спират ченгета сложете си регистратор .При наличие на регистратор те не могат да правят уговорки за пари а и тъпанарски изпълнения Записва се образ и звук Има ги и по 20 лв.
  • 18 хммм

    11 2 Отговор
    Тва,че са го били лошо!Издали му акт,че не бил спрял на стоп палка,който ще падне в съда,щото едни го спрели,пък други неприсъстващи го издали.Ама тез милициоери мноо тъпи бря.Тоз младеж не требва ли да кара с придружител?
  • 19 Ще те пребие като се правиш на луд

    6 6 Отговор
    За 20 лв.
  • 20 Pompev

    4 8 Отговор
    Тряя да си благодарен,набил те е да не се удариш:Майстора праща чирака за вода,но преди това го вика при себе си.Път пат 2 шамара-за да ne izturve

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Pompev

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Pompev":

    CTOMHATA
  • 22 Pompev

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Pompev":

    CTOMHATA
  • 23 Ааа

    16 5 Отговор
    Знаете ли по закон че няма право да шофира без придружител със стаж?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 А. С. А. В.

    6 5 Отговор
    К*Р за Ушев
  • 26 Froid

    19 5 Отговор
    Браво на полицая Спасил е 3 млади живота ! А майката да му целува ръка ! Щото щеше да ходи на погребение !
  • 27 Келеме

    23 6 Отговор

    До коментар #11 от "полиц насилие":

    Не съм ченге и не искам да съм. При положение че е имало стоп палка и той е обърнал и продължил, това показва че е в нарушение. А това дали му е звъннала приятелката в 2 часа през нощта, ама много не ми се вярва. Просто е решил да се направи на интересен с приятелчета, да се докаже какъв е мъж и шофьор, имали стоп палка братле спираш, а не я обратен че сме много интересни. Сега разбра ли логиката

    Коментиран от #29, #40

  • 28 А БЕ

    9 5 Отговор
    Микерето не е спряло на стоп палката заради непълнолетни приятели с него, после се е държало , като Пенчо Кубадински кво иска да му се молят ли , вместо да го ошамарят и в къщи те му се връзват на лъжите ! Но всичко си има последици , дано не съм лош пророк но тия родители ще си скубят косите , но ще е безвъзвратно !
  • 29 полиц насилие

    5 5 Отговор

    До коментар #27 от "Келеме":

    ЗАщо са изгонили другите двама свидетели тогава да го бият пред него та и те да си вземат поука , но има нещо гнило .А това че са вдигнали палка зависи и кога и на мем може да ми вдигнат палка след като завия на завоя без да я видя .А и много станаха полицейските своеволия Половината от ,,пребитите "да лъжат все пак Много им стана на ченгетата .Ако това е начина да държат народа в страх чрез побои може и да успеят .
  • 30 Ники

    10 4 Отговор

    До коментар #12 от "Дъртия с мускала":

    Полицията пак няма право да ги бие има си закони и той ако не посеногнол първи и може да ги осъди
    Защото това го няма в друга държава само във България има

    Коментиран от #35

  • 31 Алеко КАН

    12 4 Отговор
    Полицайте знаят че без свидетели никой не може да ги осъди , затова първо се освобождават от тях и след това раздават милиционерско правосъдие от соца - а живеем в 21-ви век !!! Те винаги са по двама и колегата винаги /дори чрез лъжесвидеталстване/ поддържа версията на колегата си! Задържания щом е сам винаги не успява да се защити пред съда! ДА ВИ ПИТАМ ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДИН ПОЛИЦАЙ В БЪЛГАРИЯ ОСЪДЕН ЗА СЪДИЗЪМ - КОЙ И КОГА ?!!
    КОГАТО ПОБЕДИМ БАЙ-ГАНЬО ВЪВ ВСЕКИ ОТ НАС - ТОГАВА ЩЕ ТРЪГНЕМ НА ДОБРЕ !!!
  • 32 сектант

    17 8 Отговор

    До коментар #6 от "Един":

    проблеми с полицаи никога не съм имал. ако се държиш добре с хората и те се държат добре с теб. половината тука сте озлобели простаци и не разбирате тия хора за колко малко пари си рискуват живота. за да са го респектирали малкия е оказал неподчинение.
  • 33 сектант

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "на Боко полюцията":

    Кой не осъзнава в 2 часа през нощта, че няма патрулка зад него???? 10000% е бягал от тях.

    "Дeйcтвиeтo ce рaзигрaвa в 2 ч. прeз нoщтa, кoгaтo Минкo шoфирa aвтoмoбилa cи пo глaвнaтa улицa в Нoви Иcкър. Приятeлкaтa му звъни, тoй прaви oбрaтeн зaвoй и oтбивa в първaтa прякa. Пoлицeйcкa кoлa тръгвa cлeд нeгo. Cлeд oкoлo 400 мeтрa cпирa прeд дoмa нa приятeлкaтa cи, a пaтрулкaтa cпирa зaд нeгo. В кoлaтa зaeднo c Минкo имa oщe двe нeпълнoлeтни мoмчeтa.

    "Кoгaтo cпрях пoлицaитe мe пoпитaхa зaщo бягaм. Aз кaзaх, чe нe cъм бягaл", зaпoчнa рaзкaзa cи мoмчeтo прeд Bulgаriа ОN АIR."

    Коментиран от #38, #39

  • 34 Лудория

    10 0 Отговор
    Стига писахте тъпотии и да си чешете езиците. Нека МВР да се бръкне и да сложи камери на реверите на полицаите. Така най-лесно ще се разбира кой прави и кой не. Всеки ще си носи последствията от постъпките си и няма да нагнетяват напрежението сред хората.
  • 35 Ганя

    9 5 Отговор

    До коментар #30 от "Ники":

    В Турция, Румъния, Русия, Америка, Гърция ако щеш при СТОП палка неспреш ли, пробваш ли да избягаш, камоли в 2 през нощта, рискуваш да бъдеш пребит, убит, затрит...."Той ако не е посегнал първи, тук се изказа "страховито" хахахахах или си някакъв лапешор, или много издухан тип, как ще посегне първи на полицай ве , нали ще изчезне безследно. Това да не ти е компютърната игра ;)
  • 36 Патил

    11 0 Отговор
    Ще ви разкажа една случка от 70-те год. на ХХ в. Прибирах се в гр./Х/ вечер с мотопед ЯВА На влизане в града от дясно има отбивка с чешма. Пред мен се движеше мотопед Балкан. Аз го застигах когато водача му рязко започна да спира Едва успях да го заобиколя и продължих. След около 700-800м ме изпревари кола на народната милиция засече ми пътя и ме спря. От колата излезе милиционер и се развика : Ти защо не спираш на стопа бе? Казвм му какъв стоп бе аз се движа по главен път и от влизането ми в града до тук стоп няма. Тои-я карай след мен и се върнахме в началото на града. Там ми поиска документите Провери ги-всичко ми е в ред и казва-ами защо бягаш тогава бе? А бе казвам, откого да бягам бе, карам си съвсем нормално? Той- я ела с мен. А до отбивката имаше една бирария. Там важно разположен като дерибей беше СТАРШИНАТА Сержанта докладва: Всичко му е в ред др. старшина, какво да правя? Абе тегли му една дупка и да си заминава. /пояснение; тогава милиционерите бяха толкова прости, че някои от тях не се справяха добре с писането. Затова на контролния талон имаше написани готови нарушения и се маркираха със замба/ Та така само дето не ме наби.Кава е историята обаче? на отбивката е имало патрул. На времето ни спираха със запалено фенерче с пусната червена светлина. Когато спират Балканчето пред мен аз не съм ги видял в тъмницата защото Балканчето ги е закривало. Само, че дерибея беше на друго мнение-явно почерпен и да се изпраска пред другите. Така че има и такив
  • 37 Патил

    10 0 Отговор
    Да си довърша разказа . Има и такива моменти. Не вземам страна по нарушението. Искам да кажа. че така беше преди 50г. така е и сега. И не виждам спасение от блатото. Аз имам около 2 милиона км зад гърба си и мога да ви разказвам цяла нощ истории с контролни органи една от друга по-абсурдни. Правилно съм написал: 2 МИЛИОНА км.
  • 38 полиц насилие

    4 3 Отговор

    До коментар #33 от "сектант":

    По ,,тъпоумни разсъждения "не се бях начел досега .Първо много се набляга на времето 2часа .То е младо момче не си ляга с кокошките като повечето драскачи тук 10 000 процента е бягал от полицаите , нито е пил нито е дрогиран защо не спрял на стоп палка -ако е вдигната след като направил обратен завой и тогава е вдигната момчето няма очи на гърба а и отзад е тъмно но то може би обаждането от приятелката момчето си е измислило за да оправдае обратния завой и бягството тук стои отговора на въпроса и доказателство как някои хора много повърхностно разсъждават Обаждането е регистрирано на неговия телефон и телефона на приятелката му а може и чрез разпечатка .Не трябваше ли полицаите да подадат звуков и светлинен сигнал и да го заставят да спре или тайно са го следили какво ще възприеме може би кражба или нещо друго
  • 39 полиц насилие

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "сектант":

    По ,,тъпоумни разсъждения "не се бях начел досега .Първо много се набляга на времето 2часа .То е младо момче не си ляга с кокошките като повечето драскачи тук 10 000 процента е бягал от полицаите , нито е пил нито е дрогиран защо не спрял на стоп палка -ако е вдигната след като направил обратен завой и тогава е вдигната момчето няма очи на гърба а и отзад е тъмно но то може би обаждането от приятелката момчето си е измислило за да оправдае обратния завой и бягството тук стои отговора на въпроса и доказателство как някои хора много повърхностно разсъждават Обаждането е регистрирано на неговия телефон и телефона на приятелката му а може и чрез разпечатка .Не трябваше ли полицаите да подадат звуков и светлинен сигнал и да го заставят да спре или тайно са го следили какво ще възприеме може би кражба или нещо друго
  • 40 полиц насилие

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "Келеме":

    Не ти се вярва че приятелката му е звъннала в 2 часа . А ми ще повярваш ли ако това е регистрирано на телефоните и на двамата ., а и на разпечатка го има . И ако му е звъннала тогава кво ще кажеш.Явно техниката ти е мъгла както и много неща .

    Коментиран от #52

  • 41 такса спокойствие

    2 4 Отговор
    Затова като пътувате особенно през ноща когато почти няма свидетелиси носете допълнително две педесетачки за да си платите ,,такса спокойствие ' ако ви спрат разлютени ченгета иначе ще ви се случи същата случка .
  • 42 555

    3 1 Отговор
    Очакваме да разберем каква е версията на полицията , каква ще я измъдрят и тогава да се осветли случая .Желателно е по малко да мислят и да дадат отговор на твърдението на потърпевшия .
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Мислещ

    8 2 Отговор
    Мисля, че в закона никъде не пише, че ако не спреш на стоп палка ще бъдеш бит от полица!
  • 46 Чума

    6 2 Отговор
    Никакво спиране! Аз откъде да знам в тъмното истински полицаи ли са или други подобни разбойници!? Всеки може да си нарисува една стоп - палка, да отнеме някоя фуражка от някое бостанско плашило и да прави пачка.
  • 47 на Боко полюцията

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Иии":

    Колкото теб ли бе , колега полюцай
  • 48 ИВАН

    4 3 Отговор
    Жалки ченгета, блюдолизци ... на бандюгите отдават чест и им се усмихват, а на невинното момче, почти дете - скачат озверели
  • 49 гост

    4 0 Отговор
    Всякакви случай има ,както и всякакви хора,включая и сред полицаите.Точно преди година ,пътувайки от Русе към София с един колега,на Бяла в огледалото за обратно виждане, мяркам кола извън мантинелата. Върнахме назад,вярно,кола по таван,а вътре едно младо момче пребледняло,трепери ,заеква.Извадихме го от колата,нищо му няма,само краката му се подкосяват от преживяния ужас.Звъним на полиция,линейка,чакаме да дадем показания ,всичко по реда си.След 4 месеца ме викат в районното,пишлемето подало жалба срещу нас,били сме му откраднали документите и парите.Първо ми стана смешно,после много тъжно.Добре ,че момчетата в районното се оказаха пичове,беше им ясна ситуацията,но просто трябваше да приключат процедурата и пак да даваме показания пред следовател.
  • 50 ПИПЕРКИ С ОРИЗ

    7 1 Отговор
    100 % малкия дришлю е правел изпълнения с колата ! Даже не 100 а 1000 ! ! ! Неизпълняване на полицейска заповед , бягство от полицията , 100 процента се е направил и на мъж ! ! ! Малкия дришлю си е получил заслуженото ! ! ! Респект пред служителите на реда - хората са си свършили добре работата ! ! ! Дай боже и на всички малки дришлювци така ! ! ! Амин ! ! !
  • 51 Да ти еба майката полицайче

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Келеме":

    Ей тъпако, всичките кукери сте твкива, на мен ми се е случвало. Возя едни путки, карам с в последния момент едната казва тряа да ида до нас обръщай, правя обратен, и няколко педераста тръгват след мен на сирена и същия филм " защо бягаш" ???
    Бягам за здраве бе да ти еба майката полицейскя
  • 52 Шарли

    2 3 Отговор

    До коментар #40 от "полиц насилие":

    Тихо тихо, келеша е виновен, не се набираи по стръмното :)
  • 53 Джимпи

    0 5 Отговор
    Ех, защо ли нямам и аз този късмет да ми скочи на Саморазправа милиционери в 2 през ноща🤔

    Коментиран от #54

  • 54 Pompev

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Джимпи":

    Ти недей се хвърля много,шото ако стане нещо тях ще ги оправдаят,а на тебе ше ти ядат житото
  • 55 Ела

    0 0 Отговор
    Я ела ме пребии мене в 2 през ноща и ме вкарай в пирогоф
  • 56 Гост

    1 0 Отговор
    На всички полицаи, мозъкът им е колкото грахово зърно, абсолютно малоумни, неграмотни и с интелектуална и емоционална емпатия в изобилие .... те така ги подбират.
  • 57 Един от народа.

    0 0 Отговор
    Много тъпо скалъпена версия. Не съм полицай няма да бъда. Нали се сещате,че и в патрулката има камера,който се гледат в министерството. И друго полицайте могат да ви спрат и с р ка,със светлинен и звуков сигнал.А и още нещо защо в 2ч.нощем не пълнолетни младежи са на улицата,?.