17 Декември, 2019 11:51 1 919 7

Осъдиха 78-годишна баба и внука ѝ за дрога

  • баба-
  • внук-
  • дрога

Бабата сама правила дози за продажба и пласирала дрогата, когато внукът бил зает

Осъдиха 78-годишна баба и внука ѝ за дрога - 1
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд наложи една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок на 78-годишната жена, която през ноември 2018 г. (тогава на 77 години) бе обвинена от Специализирана прокуратура за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в столичния жк „Люлин“, съобщиха от прокуратурата.

Четири години затвор определи съдът за внука ѝ, който бе обвинен като ръководител на групата. Той вече е приведен в Софийския затвор, след като съдът не измени мярката му за неотклонение „Задържане под стража“. Ако присъдата му бъде потвърдена от горните съдебни инстанции, той ще трябва да остане зад решетките общо 6 години.

Ще изтърпи ефективно и 2-годишна предходна условна присъда за разпространение на наркотици, след като в рамките на изпитателния срок извършил ново престъпление. В затвора вече са и другите двама подсъдими по делото. Още преди внасянето на обвинителния акт в съда, те се признаха за виновни и поискаха споразумение с прокуратурата, като приеха да изтърпят 3-годишни ефективни присъди.

Четиримата наркоразпространители бяха задържани на 1 ноември 2018 г. при съвместни действия по разследването на ГДБОП и Специализираната прокуратура. У всеки от тях бяха намерени и иззети различни количества наркотици. Най-възрастната жена, привличана до момента към наказателна отговорност за наркоразпространение, сама разфасовала марихуана на дози, когато внукът ѝ отсъствал, и я продавала в дома си на клиенти след уговорка по телефона.

При неутрализиране на групата, малко преди разследващите да влязат в жилището ѝ, от прозореца на обитаваната от нея стая бил изхвърлен плик с близо четвърт килограм марихуана. Жената опитала да се освободи от друго количество в тоалетната чиния. По-лекото наказание, наложено ѝ от съда, се дължи както на напредналата ѝ възраст, така и на факта, че единствено тя от подсъдимите не е била осъждана. Към момента тя е с мярка за неотклонение „Подписка“. Определените от Специализирания наказателен съд наказания на 78-годишната жена и внука ѝ не са окончателни и могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативния специализиран наказателен съд.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    9 1 Отговор
    Баба е пласьор!!! Хахаха!!! ;)))

    Коментиран от #3

  • 2 Ръъъът

    25 1 Отговор
    Хората пресушават язовири, внасят боклуци, крадът се европари много, убиват малки деца в катастрофи и им се разминава, а тея олигофрени осъдили баба и внук за трева................................................... Понякога се чувствам, като идиот, че съм останал да живея тук!!!!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Бандюга

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    Има и баби разбойнички, а тази след като е знаела къде е тревата и се е опитала да се отърве от нея, значи е в схемата. Между другото, идеята хич не е лоша, стига да имаш интелигентна баба, която е с всичкия си.
  • 4 мали мали

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ръъъът":

    Догодина т 2 ,нека си останат патриотите еднопосочен билет без право на връщане
  • 5 Парадокса

    4 0 Отговор
    Между Митьо Очите и бабата на 78 години. Алчна система братко,не се наядоха ей!
  • 6 Баба Гицка

    0 1 Отговор
    Хитра дърта лисица.
  • 7 Цацаратура

    3 0 Отговор
    Да ви ебъъъ майките и на съдъъъъ и на олигофренясали тъпа прокуратура