Last news in Fakti

11 Януари, 2020 09:00 1 340 13

Решават дали Нено Димов остава в ареста

  • нено димов-
  • арест

Той е задържан за 72 часа

Решават дали Нено Димов остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Спецсъдът решава дали Нено Димов ще остане за постоянно в ареста. Той беше задържан за 72 часа. От кабинета му в министерство на околната среда и водите бяха иззети документи. Беше претърсен и домът му в столицата, съобщи Нова ТВ.

Димов ще отговаря по обвинение за умишлена безстопанственост и щети в размер на близо 12 милиона лева заради водната криза в Перник. Мотивът да се иска постоянна мярка е, че той може да повлияе на събирането на доказателства, както и на другите процесуално-следствени действия.

Според адвоката на Димов - Ина Лулчева, оставянето му под стража е неоправдано, тъй като няма опасност той да се укрие, да попречи на разследването или да извърши ново престъпление. Димов написа оставката си като министър на околната среда и водите от ареста.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    10 1 Отговор
    А Лилиту дебелуту кога ще видим в ареста? И тиквата да и носи цигари.

    Коментиран от #6

  • 2 косвени жертви

    12 1 Отговор
    А Дебелото Лили муа кросани с кфенце у Брюксел, чете новини в смартфончето и се подсмихва под мустак !
  • 3 mediator37

    6 1 Отговор
    Прокурорът Келешев с народняшки манталитет- министър в затвора, хората ръкоплещят доволни и славят Келешев- справедливият Робин Худ. След една година някоя изрисувана к-рва прокурорка безславно ще загуби делото в съда, след още две години България ще бъде осъдена да плаща милиони обезщетения на министъра за незаконния арест, и тези милиони ще ги платим ние, които сега ръкоплещим и викаме- Браво Келешев, удри, мачкай!
  • 4 адв. Ина Пулчева

    4 0 Отговор
    НЕВИНЕН, той е един от нас, или всички в кюпа, или НЕВИНЕН
  • 5 Пацо тераската

    6 0 Отговор
    Е, за какво да го държат, още? Нали направиха показен арест. България е доволна и щастлива. А г-н Димов, да "заляга" над езиците /испански, португалски, .../. Току се е овакантило, някое консулско място.
  • 6 САМО ТИ КАЗВАМ

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    НЯМА,НЯМА,СЕГА НАРЕД СА МАМА КУЧКА ОФШОРКОВА И КРУШОВСКАТА БИВОЛИЦА.!!!
  • 7 Дедо ви

    3 1 Отговор
    И какво от това? В Перник няма вода и няма откъде да дойде. Реално досега не е направено нищо! Единственото реално решение на въпроса е свързването към язовир Искър. Но не го правят, не им се иска. И те като Нено Димов чакат да завали. Ама не вали. И когато водата свърши съвсем ще почнат да строят тръбопровода от 12 км. ама ще е късно. Лавината на недоволството ще ги помете.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Цък

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дедо ви":

    Свържат ли Искър с Перник и София остава без вода, а остане ли без вода Боко остава без власт! Той видя, че "прословутите" пернишки винкелите са омекнали и нищо не му се случи заради Студена и пак, ще му се размине, дръпна едно бушонче Нено и всичко е точно ! Не е решение да се прехвърля проблема от болната на здравата глава ! Проблемът е че като се "изпари" водата едни глави не станаха меки, щот винкелите са омекнали, както споменах !
  • 9 местен

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дедо ви":

    Не е само Перник. В цяла България е тъй. Почваме да " мрънкаме", чак когато останем "на сухо". ДПС-арските села около "Тича" си мълчат - нали ги оставиха да си бракониерстват на воля. Шумен пият кал, но си имат зала "Арена" за 15мил. с "кръговите". Търговище и Преслав, те пък "вода не пият"- 'щот са пичове. И накрая, всички ще минем на "Банкя" с розов етикет, че е по мека и не дразни стомаха.

    Коментиран от #11

  • 10 Анонимен

    1 0 Отговор
    Министъра е просто един бушон. Безотговорността тук е колективна, но най-вече на дабъл Би. Понякога имам чувството, че този човек и майка си би тикнал зад решетлите само и само той да остане на власт. Толкова ли е сладък тоя кокал дето струва повече от честта му. Няма срам този човек.
  • 11 друг

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "местен":

    Диверсификация, му е цаката. Един хъб с Разград и почваме да цокаме вода от "Бели Лом". Докато пресушим и него. Да се готвят "Ивайловград" и "Жребчево".
  • 12 The Gentleman

    1 0 Отговор
    Преди малко слушах Томислав Дончев, как България била позеленяла, тоест хората вманиачени на тема чисто и зелено, а БСП използвали този факт за да спекулират. Истината всъщност е, че народа дотолкова вече е намразил управлението на Борисов, че и безобидни кихавица да го сполети, пак него, ще псува. Аз на мястото на Борисов бих подал оставка на момента и бих си тръгнал с чест, ама това е за хора, които са осмисли ли значението на тази дума. Някакъв от ГЕРБ наскоро каза на Цветанка Ризова, че Борисов този път нямало да подава оставка. Ами логично за него. Предните пъти я подава спекулативно за да го съжали народа и да го върне после. Само че този път народа отрезвя и се събуди, Борисов добре знае, че номера този път няма да мине.
  • 13 Наблюдател

    1 0 Отговор
    То дано си повлече кракът.... А другите кога.... 32 мл не ги е взел само той.... Оная и тя с палат за 1 000 000 мл.... Лилето с палат в чужбина... Е те нека богатеят , а ние да блеем само...