Last news in Fakti

11 Януари, 2020 16:06 4 009 38

Нено Димов остава в ареста

  • нено димов-
  • арест

По време на заседанието бившият еко министър обяви, че е изпълнявал съвестно задълженията си

Нено Димов остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Подалият оставка министър на околната среда и водите Нено Димов остава в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд.

Според магистратите има обосновано предположение за извършено престъпление, а събраните доказателства към момента сочат за съпричастност на Димов.

По време на заседанието бившият еко министър обяви, че е изпълнявал съвестно задълженията си. От прокуратурата настояваха за постоянен арест на Нено Димов, защото той би могъл да повлияе на свидетели и да попречи на разследването. Това е възможно, тъй като докато Народното събрание не гласува оставката му, той все още е министър на околната среда и водите.

Наблюдаващият прокурор отбеляза , че няма опасност Димов да се укрие. По думите му обаче престъплението, за което е обвинен екс министърът е от изключителна обществена опасност заради големия размер на причинените щети - 11 млн. лв. и защото от водната криза в Перник са засегнати над 90 хил. души.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Централния Софийски затвор

    32 5 Отговор
    Ще правим сватба. Нено ще е булката.

    Коментиран от #21

  • 2 Borkata beibi

    45 1 Отговор
    Остават още 239 за затвор! ;)
  • 3 wiki leaks

    39 4 Отговор
    - Ало Димов, пусни вода на Ковачки!
    - Абе Бойко, няма да има за хората!
    - Еваавай ги хората.
    Те са прооости. Да пият бира!
    - Дай вода на Ковачки. Той е мой човек.

    ГЕРБ видими резултати
  • 4 Maf1ata BG

    37 2 Отговор
    Жертвоприношение за вода! :D
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Borkata beibi

    27 3 Отговор

    До коментар #7 от "Сали":

    Като бяха на власт комунягите - имаше комунистически паради.
    Там където са на власт военните, правят военни паради.
    Е, като гледам какви паради се правят сега у нас, веднага разбирам кои са на власт...

    Коментиран от #34

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Умберто

    7 3 Отговор
    Алах прави дюнер на Попа,а Мухамед сервира фалафели.
  • 11 Тиквеник

    36 1 Отговор
    Търсят изкупителна жертва. Само да не е някой от техните. Кога ще видим министър от Герб в затвора?.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Нено пешкира

    20 1 Отговор
    обърса мизерията на Свинтеса евро депутатката!
  • 14 ОТ САРАЙТЕ И ЩАБА НА ГЕШЕВ!

    21 1 Отговор
    СЕГА ЩЕ ВИДИТЕ ОЩЕ АРЕСТИ НА КМЕТОВЕ, МИНИСТЪРИ И ШЕФОВЕ НА РАЙОНИ УПРАВЛЕНИЯ... ДА ЛЕЖАТ ЗА 24 ЧАСА ПОЛУЧАВАТ МЕЖДУ 500 000 ЛВ. И МИЛИОН ЕВРО ЗАВИСИ КОЛКО Е ГОЛЯМА РИБАТА! КОЙ ПЛАЩТА ПАРИТЕ ШИШИ, ДИДО ПЕЕВСКИ, А ДО БАШ НЕДОСЕГАЕМИТЕ БАНДИТИ В ТОП ТРИ, ГЕШЕВ СТОИ МИРНО КАТО МЛАДСЕРЖАНТ ПРЕД ГЕНЕРАЛ! А ТЕ СА ТЕЗИ КОЙТО ДО КАТО ГЕШЕВ Е ГЛАВЕН ПРОКУРОР НЯМА КОЙ ДА ГИ ПИПНЕ!!!! А ТЕ СА АХМЕД ДЕМИР ДОГАН. БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ! И ДЕЛЯН СЛАВЧЕВ ПЕЕВСКИ! ТЯХ САМО КУРШУМ МОЖЕ ДА ИМ СЕ ЛЕЕЕЕЕ, НИЩО ДРУГО НЕ ГИ ХВАЩА! ЗАТОВА ДЯДО КАЛАШНИК ЩЕ ГИ ИЗЛЕКУВА ЗА ВИНАГИ.
  • 15 Stoner

    32 1 Отговор
    Ето затова дебелото Лили се скри в миша дупка. Сега и тя трябваше да му прави компания за кражбата на 32 млн. лв., но Борисов я скри

    Коментиран от #29

  • 16 Архи бушон

    12 1 Отговор
    Пиар (+ безводна есен и зима без сняг) за пожарникар премиер. От другите, де партньорите патриоти. Всички да "гръмнат", той да остане.
  • 17 Фффффф

    20 1 Отговор
    Хвани се с ГЕРБ и отиваш в затвора, мутрите свой човек няма да оставят
  • 18 Roze може

    18 1 Отговор
    Да знае всеки нормален,че влезеш ли в играта с гербаджиите ,после отиваш в затвора...
  • 19 Анонимен

    17 2 Отговор
    11 милиона.....А 32-та милиона къде са ?

    Коментиран от #32

  • 20 Петко Славейков

    19 3 Отговор
    Защо сготвиха така грозно този човек? Той е обикновен изпълнител на каквото му наредят от върха на пирамидата. Нено ли само е виновен? От какво ни отклонявате пак вниманието? Аз имам предположения... А вие???
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Анонимен

    16 1 Отговор
    А министъра на МРРБ няма ли да е приберат.Тя също е отговорна
  • 23 Behemoth

    7 2 Отговор
    На тоя нежната гейска душичка няма да издържи....
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 5 Отговор
    а ИВАН КОСТОВ ЦВ ВАСИЛЕВ И ДРУГИТЕ БАНДИТИ КОТА
  • 25 бай иван

    22 1 Отговор
    Бочко е безкруполен,реши ли да унищожи някой няма спирка.Нено Димов ако е мъж на място да излезе и да им каже всичките мръсни далавери,ама е много вероятно на сутринта в ареста да бъде самоубит,но има Видовден и рано или късно и Б.Б и Ц.Ц и цялата шайка на гробарите ще си получи заслуженото.
  • 26 Ще направим

    16 0 Отговор
    банкет,ако арестуват и Свинетка- ТРЯБВА.Целият народ я мрази
  • 27 Киро жарта

    7 0 Отговор
    Пуснете го в общата килия , не да ми го глезите глезуннчо в самостоятелна !
  • 28 бедни ми бедни

    15 0 Отговор
    Нено, защо ти трябваше министър да ставаш?
  • 29 Свинарник

    16 0 Отговор

    До коментар #15 от "Stoner":

    Дебелото Лили е многократно по отговорна за простотиите от бушончето дето го нагласиха !!!
  • 30 Изроди

    11 0 Отговор
    Като е в ареста, та какво, ефективна присъда ли ще има, доживот?

    150 000 население без вода, без живот, предпоставки за епидемии,зарази, милиони в джобовете на крадци от общинска администрация, заводи, министерства, кметове, ВИК, ВЕЦ-оце - една организирана престъпна група от 2000 човек трябва да е в затвора - заплаха за нац. на БГ.

    Боклуците 750 000 тона опасни отпадъци, добре че беше Италия, че ви разкри - стотици измекяри и престъпници са замесени в тази схема митници, общински и държавни институции, министри.
    Съзнателно тровене и геноцид над БГ народ.

    Организирана престъпна група, оставки, съд, отнемане на имущества, затвор.

    Опасни сте за БГ и народа, това е нечовешко бе, престъпление от най-висша класа. Не се побира в нормалния човешки мозък - ИЗРОДИ. Боклуците на Африка горят тези изверги, представяте ли си какви уроди управляват БГ.

    Народа трябва да е на площадите, това което се случва в БГ е непобиращо се в нормите на нормалността, какъв болен мозък и социопат трябва да си да печелиш от здравето и живота на хората.
  • 31 КралиМарко

    6 0 Отговор
    Чичоооо!Само след два месеца няма да има и капка вода у Перник!!!Тогава ще се затопли, и народа ще се раздвижи, ще се запоти, щото сега му е студ и вода не му требе много, ма напролет..ще се умерише всичкооо!Така ще се разсмърди, така ще завуни, че ще стигне до Софето, и тогава ще има яко зор баце!!Тогава , няма как да ги финтирате и лъжете, че от пещерите и от Марс ще изпомпате водъта!Е, тогава Чичо требе да имаш яка армия и меве рето да го викаш отр всички точки да пази властЪ!Живи били..видели,как се справяте с водната криза!!!Е, тогава Нено нема да го има за бушон..и кво Праиме тогаз!?
  • 32 Горо

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "Анонимен":

    Останалите 21 милиона са у Лиляна Михайлова, но Бойко Борисов няма да я пипне с пръст, защото тя отдавна му се е отчела.
  • 33 ГЕРБ

    4 0 Отговор
    е какъв наро наивен НЕ Нено Димов а Боико Борисов е виновен той не може и не знае той е неграмотен и прост тройкаджия търсете него той требва да отговаря за 10 год безхаберие и лутане събудетесе най после и го изгонете с камани и когато отивате да гласувате мислете и питате кой е отличник и има 6 по математика
  • 34 Магазин за 1 тек

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Borkata beibi":

    Те затва китайците пуснаха шапки със странични огледала за хетеросуалните - да гледат изотзадце...
  • 35 Млад меринджей

    1 0 Отговор
    Ко?, не!
  • 36 гост

    4 0 Отговор
    Водната криза и откраднатите 30 милиона са дреболия. Сега се опитват да замажат скандалите с с приемането на стотици хиляди тонове боклуци, основно от италианската мафия. Това е големия скандал, не некадърното ползване на язовир Студена. Едното е некадърност, другото предумишлено престъпление към хората в България. Първенец по издадени разрешения е РИОСВ Стара Загора. Погледнете ги на официалната им страница, 25000 тона за "АТЗ проджект" в Стара Загора, 600000 тона в Гълъбово. И все са без оценка за въздействие върху околната среда. В Италия срастването на държавни структури и престъпници се нарича "мафия". А тук как се нарича? Интересен е фейсбук профила "Истината за Стара Загора", който трие всички мнения, свързани със складирането и закопаването на отпадъци в сгуроотвала на АТЗ Стара Загора от фирми, свързани с Ковачки
  • 37 ДОКО

    0 0 Отговор
    Големи разбирачи гледам пишат тук.2/3 от тях са неграмотни и не могат да се подпишат без да сбъркат.Но иначе са велики ИНТЕРНЕТ БОРЦИ!Къде бяхте на изборите бе нещастници!
  • 38 Гого

    3 0 Отговор
    Патриотите и воеводите. ВМРО? Що за организация? Продаваха българско гражданство. Евродепутата им и специалист по транспорта се напи като казак и вместо коня яхна колата. Министъра им на околната среда обрече на геноцид едни голям град и колко още са на границата. И накрая вожда им, военния министър продаде интересите на българия на чужда страна за доста повече от 30 сребърника. Но точно за такива като тях и съюзниците им от ГЕРБ великия поет е написал стихотворение:

    ПАТРИОТ
    Христо Ботев

    Патриот е - душа дава
    за наука, за свобода;
    но не свойта душа, братя,
    а душата на народа!
    И секиму добро струва,
    само, знайте, за парата,
    като човек - що да прави?
    продава си и душата.

    И е добър християнин:
    не пропуща литургия;
    но и в черква затуй ходи,
    че черквата й търговия!
    И секиму добро струва,
    само, знайте, за парата,
    като човек - що да прави?
    залага си и жената.

    И е човек с добро сърце:
    не оставя сиромаси;
    но не той вас, братя, храни,
    и вий него със трудът си!
    И секиму добро струва,
    само, знайте, за парата,
    като човек - що да прави?
    изяда си и месата.

    Писано е преди повече от 100 години. Звучи ли ви познато и днес?