15 Януари, 2020 22:29 6 011 3

Тийнейджъри пробутват фалшиви столевки в Русе

  • русе-
  • столевки-
  • банкноти-
  • фалшиви пари

За измамата алармирал служител в павилион в града

Тийнейджъри пробутват фалшиви столевки в Русе - 1
Снимка: БГНЕС

Младежи са се разплащали с фалшиви банкноти от по 100 лева в Русе, съобщиха от пресцентъра на МВР в областния град.

В края на миналата година постъпил сигнал за извършено престъпление, свързано с паричната система. Служител в търговски обект, тип павилион, разположен в централната част на Русе, съобщил в полицията, че непознати за него младежи на няколко пъти са използвали неистински банкноти с номинал от по 100 лева, като по този начин са вкарали фалшивите пари в обръщение.

По случая в Първо РУ е започнала проверка, като е образувана преписка с оглед изясняване на престъплението. В хода на работата по изясняване на сигнала е установено, че банкнотите не представляват редовно платежно средство, че са неистински парични знаци и са изготвени по един и същ оригинал, с размножителна техника. Служителите на криминалната полиция в Първо РУ при проведените по случая оперативно-издирвателни действия са установили, че лицата прокарали в обръщение неистинските парични знаци са двама младежи от Русе на 17 и 18 г.

Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макаренков

    25 4 Отговор
    Ами сега да им пробутат първо малко истински шамари и после малко истински секс в панделата и пак да опитат !

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ажо

    3 8 Отговор
    Това фалшиви стотачки е глупост, или поне за БГ!
    Тук, ще идеш в магазина и ще купиш нещо евтино... с 100лв и ще чакаш ресто... В малките магазини дето би се осмелил да отидеш, без камери и тн... секи ще ти каже - Не'ам ти върна... по дребни немаш ли, оди ги развали некъди и пак ела :)... те толко и малко отгоре им е оборота за цел ден!!!
    Тъпо е фалшиви столевки ... и секи ги гледа под микроскоп!
    Най-добре фалшиви най-масовите в обращение - 5-10-20 лъва - ма ценово нема са изгодни кат себестойност на матряла и работата :)!
    Ae незнам да се оправят - аз работя с истински пари