ФАКТИ.БГ

Оправдаха Огнян Донев за укриване на 63 млн. данъци, не можел да ги изчисли

НАП не му е напомнила

Публикувана: 12 Февруари, 2020 15:54
95 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 26319
Оправдаха Огнян Донев за укриване на 63 млн. данъци, не можел да ги изчисли
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.5 от 20 гласа.

Изпълнителният директор на "Софарма" Огнян Донев е напълно оправдан за укриването на близо 63 млн. лв. данъци, тъй като не притежавал специфично образование, което да му позволи да изчисли конкретния им размер, а освен това и ревизия на НАП не му е напомнила, че ги дължи на държавата, пише Правен свят. Това става ясно от мотивите на съдебния състав.

Изпълнителният директор на "Софарма" е подсъдим за това, че е продал при седем блокови сделки голямо количество акции на дружеството на свързани с него фирми ("Телсо" АД "Телекомплект" АД, "София" АД, и "Софстрой" АД) извън регулирания пазар на цена от един лев за акция, вместо на пазарните цени, които са били около девет пъти по-високи. Според държавните обвинители сделките са сключени през пролетта на 2006 г., но година по-късно Донев не ги е декларирал. Според прокуратурата – Донев е трябвало да декларира над 400 млн. лв., на които да плати близо 63 млн. лв. данък, но не го е направил.

Като основно доказателство по делото, на което стъпва оправдателната присъда е кредитирана проведена данъчна ревизия на фирмата продавач на акциите на "Софарма" за периода, който е инкриминиран от прокуратурата. Според съдията, липсата на констатации от страна на НАП, че Донев има неизплатени дългове към държавата, е основание той да бъде признат за невинен.

"Установи се по делото, че проверените от данъчно ревизионния екип писмени документи в хода на данъчната ревизия, били обект на изследване и проверка и от вещите лица по допуснатите в хода на съдебното следствие експертизи, с цел изготвяне на пълно и обективно експертно заключение, а именно - първични счетоводни документи и документите за счетоводно отразяване на стопанските операции за 2006 г. с оглед правилното установяване и преобразуване на финансовия резултат, а именно: Годишната данъчна декларация по чл.51 ЗКПО /отм./, Годишен финансов отчет, одиторски доклад, първични и вторични счетоводни документи, счетоводни регистри, хронологични и аналитични записвания по счетоводните сметки, главна книга, оборотна ведомост, търговски и банкови документи, ГДД по чл.92 ЗКПО. Така проверените от данъчно ревизионния екип писмени документи и изследвани от вещите лица са приобщени към материалите по досъдебното производство и в последствие са приети като писмени доказателства в хода на съдебното следствие по реда на чл.283 НПК. Посочените писмени доказателства са били предоставени за изследване на експертите по допуснатите в хода на досъдебното производство и съдебното следствие съдебно счетоводни и данъчни експертизи, но независимо от това при разпита на вещите лица назначени в хода на досъдебното производство се установи, че те не са се позовали на тях и не са ги взели в предвид при извеждане на експертните си изводи, за разлика от вещите лица назначени в хода на съдебното следствие, които изцяло са се позовали на писмените доказателства по делото, които са били обект на проверка и от данъчно ревизионния екип. На следващо място се установи по делото, че проверените писмени документи от данъчния екип са послужили за изготвяне на Годишната данъчна декларация за 2006 г. по ЗКПО, което обстоятелство е вписано в съставения ревизионен доклад, както и при извършената данъчна проверка не са констатирани внесени в тях неверни факти и обстоятелства от страна на данъчните ревизори", пише в мотивите на бившата председателка на СГС.

"На следващо място, както данъчно ревизионният екип, така и вещите лица от двете фази на наказателния процес не са констатирали нередовно и неправилно водено счетоводство от страна на служителите на "Е." АД между които главният счетоводител свидетелката П., които са ангажирани със счетоводното отчитане на неговата стопанска и търговска дейност, но също така и да са съставени счетоводни документи, които да са неистински или с невярно съдържание. Също така изводите на данъчно ревизионния екип и вещите лица в тази насока са еднопосочни, защото независимо едни от други са констатирали, че организацията и воденето на текущото счетоводно отчитане е в съответствие с изискванията на Закона за счетоводството и международните стандарти за финансови отчети", заключва още съдията.

По-нататък в мотивите си, съдийката от СГС посочва, че липсата на умисъл от страна на Огнян Донев за извършването на престъплението, в което е обвинен, се доказва по несъмнен начин от факта, че бизнесменът не е имал специфични счетоводни знания, като вместо това се е ползвал от услугите на счетоводител, който да изчисли годишния финансов резултат на дружеството за 2006 г.

"Независимо от така изложените съображения не може да се установи на свой ред, че у подсъдимия Д. е бил налице умисъл и поради наличие на пълно съвпадение между изводите на овластения държавен, административен орган, като част от държавната администрация органа по приходите, който е натоварен със задължения да контролира правилното изчисление и постъпление за фиска на размера на корпоративния данък от данъчно задълженото лице и направените изчисления от свидетелката П. – главен счетоводител на "Е." АД, която еднолично и в кръга на своята счетоводна компетентност и оперативна самостоятелност е изчислила годишния финансов резултат на дружеството за 2006 г., предвид липсата на специални счетоводни знания за подсъдимия Д., с каквито не се установи да разполага. С оглед на изложените съображения още веднъж се налага извода за изначалната липса на умисъл у подсъдимия Д., а отделно от това, с оправдаването му, неговите права в максимална степен са обезпечени, поради което и допълнителни аргументи не следва да се развиват", пише съдията.

На основание чл. 190, ал.1 НПК направените по делото разноски остават за сметка на държавата. Присъдата все пак не е окончателна, като делото вече е постъпило в Апелативен съд-София.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.5 от 20 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Илиян
1 Отговор
АААхахахаххахахахахаххаааа............това беше някакъв виц,нали!!!!!!!!!!

Коментиран от #10


Оценка:
-1 +212

Санкция
2 Отговор
И аз нямам икономическо образование, но това не ми пречи да си плащам данъците.

Оценка:
-2 +241

Обичам свинска пържола
3 Отговор
Това е България
Да живее България

Оценка:
-2 +174

969
4 Отговор
Ха , ха! Да има някой учуден?

Оценка:
-1 +188

сгур
5 Отговор
подигравка тотал

Оценка:
-1 +167

Последния софиянец
6 Отговор
Те и за Нено така казваха : Не е виновен щото не разбира. Ами като не разбират да оставят на тия дето разбират.

Оценка:
-4 +147

Иван
7 Отговор
За едни сватба за други брадва е казал червеят и шмугнал в дупката си

Оценка:
-3 +86

Кръстника
8 Отговор
10% от сумата за такса спокойствие, преведена на офшорка на тиквата, и всичко е забравено,Ако да беше и половината Софарма изклал.

Коментиран от #40


Оценка:
-8 +129

Някой си
9 Отговор
Е няма такъв смях!
Пълна пародия!

Оценка:
-1 +159

Не не е виц
10 Отговор

До коментар #1 от "Илиян":


Това е държавата Папуа нова Сфинея

Оценка:
-0 +120

Снайперист
11 Отговор
ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

Оценка:
-5 +71

Тях червеното знаме роди ги
12 Отговор
Огнян,Румен,Бойко.......все с червени имена.......

Оценка:
-8 +79

град Козлодуй
13 Отговор
значи с пари в рая без пари покрай рая унас в БЪЛТАРИЯ СЕ ШИРИ КОРУПЦИЯ имаме си и бяла мафия

Коментиран от #16


Оценка:
-2 +72

45672
14 Отговор
и журналята от ги ручаа жабетата , като се сетя какви репортажи имаше Бареката и книга издаде не бяха палати не бяха снимки- ами сега кво праиме ше му се извиняват ли- просто питам

Оценка:
-3 +50

1234
15 Отговор
Ще се позова това решение, когато си подвам моята дд и забравя да си платя данъците

Коментиран от #74


Оценка:
-0 +90

село борово
16 Отговор

До коментар #13 от "град Козлодуй":


Престани,моля те! СМЕШЕН СИ!

Коментиран от #31, #34


Оценка:
-11 +8

Тъпчо
17 Отговор
Гешев, почвай го отново!

Коментиран от #85, #89, #94


Оценка:
-0 +55

боцмана
18 Отговор
Според този наглец в България само икономистите трябва да си плащат данъците. Сега е редно да му конфискуват имотите , защото няма специфично за тяхната придобивка образование и да го тикнат в дрънголника да научи икономиката и да го научат на специфична любов.

Оценка:
-0 +99

Ибн Ебн Ал Съдии
19 Отговор
Някой да обясни има ли разлика между двете дела на Божков и на този Донев? И двамата не знаят че имат да плащат данъци но Донев е оправдан а Божков го търсят за да то осъдят. Това ако не е парадокс остава да е политическа поръчка .

Коментиран от #37


Оценка:
-1 +100

Един
20 Отговор
Този го оправдали - това не е ли автоматична вина за оня от НАП дето го проверявал и не му казал за данъците?
От 100 обвинени съдят трима и накрая-нула осъдени

Оценка:
-0 +79

21
Този коментар е премахнат от модератор
Аххахахха
22 Отговор
Е нема такава държава! За какво плащаме заплати на тези от НАП?!

Оценка:
-0 +76

Ван дер Любе
23 Отговор
И къде е справедливостта. Един (добър или лош) го окрадоха, а друг го погалиха

Оценка:
-1 +61

гост
24 Отговор
Това в раздел "смешки" трябва да е. Пратете го до ЕК: 15г. са необходими на съд и НАП да решат, че този горкия човечец е прибрал 200млн., но не може да смята. Това е обяснение на някое циганче в малко село.

Оценка:
-1 +78

незнайко
25 Отговор
НИКОЙ ИСТИНСКИ БОГАТ БЪЛГАРИН НЯМА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН !!! ВСИЧКО СЕ КУПУВА С ПАРИ !!! Ако не с малко, то с повече !!!

Оценка:
-2 +63

Добре е
26 Отговор
На ви сега върховенство на закона, разбрахте ли защо реват от ДСБ само за съдебна реформа??? За да може като се стигне до съд нашите те хора да ги съдят нашите съдии (ССБ). На страниците на в. Сега редовно се пишат хвалебствия за въпросните съдии и тяхното съюзче.

Оценка:
-0 +49

БайПешу
27 Отговор
Ето защо НАП си раздават премии.

Оценка:
-2 +55

Дон Вито Корлеоне
28 Отговор
Повечето мофиози са осъдени за неплащане на данъци, но явно това в България не може да се случи.

Оценка:
-0 +61

ПЕНКО
29 Отговор
КОИ ГО ОПРАВДАХА ??? ТОВА СА- ОТ НИКОГО НЕИЗБРАНИ СЪДЛЬОВЦИ И СЪДЛЯРКИ -ФАЛШИВ СЪД - С ЦЕНОРАДПИС ЗА "ОПРАВДАВАНЕ " !!! ДА ПРОМЕНИМ СИСТЕМАТА И ДА ПРИЕМЕМ ТАЗИ НА САЩ : ИЗБОРИ ЗА СЪДИИ И СЪДЕБНО ЖУРИ ОТ НОРМАЛНИЯ НАРОД -ОПРЕДЕЛЯЩО ВИНОВНОСТ ИЛИ НЕВИННОСТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Оценка:
-0 +50

Българин
30 Отговор
ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ

Оценка:
-0 +47

ГРАД КОЗЛОДУЙ
31 Отговор

До коментар #16 от "село борово":


не е смешно а факт спари в рая без пари покрай рая у нас си има бяла мафия

Оценка:
-2 +19

Вили
32 Отговор
И държавата ще плати разноските...

Оценка:
-0 +45

Моник
33 Отговор
Е епа има такава държава.....

Оценка:
-1 +30

ГРАД КОЗЛОДУЙ
34 Отговор

До коментар #16 от "село борово":


БОРОВО ОБЩИНА ЛЪКИ ЛИ Е С КМЕТ ОТ ДПС то ти си смешен

Коментиран от #52


Оценка:
-5 +6

Лелееее
35 Отговор
Това ми напомня за гръмкото заглавие :
Спец акция във Врачанско село - откриха 12 литра ракия без акциз ! Да е знаел човечеца , да пледира че не е завършил Лозаро - Винарският и не може да преброи “чашките “.....

Оценка:
-0 +60

Лудия касапин
36 Отговор
Аха, ама милиардите в банковата си сметка ги смята много добре и без образование... Пародия сме на държава, пародия...

Оценка:
-0 +49

И аз да кажа
37 Отговор

До коментар #19 от "Ибн Ебн Ал Съдии":


Абе Черепа сега го почват, не се знае накрая съдът какво ще реши, а Донев съдът го оневинява. На Донев греховете са от времето на Тройната коалиция, какъв Бойко ви се привижда? Мисля по онова време Мургина беше шеф на НАП, въобще чадърът над Донев е червен!

Коментиран от #86


Оценка:
-3 +27

Хари
38 Отговор
1. Абсолютната давност върху вземанията на държавата по данъчни задължения е 10 г. Деянието е станало през 2006 г., а давността тече от 01.01.2007 г и е изтекла на 01.01.2017 г. Всичко, което пише тука е алабала. Трябваше да се сетят по-рано да му търсят парите.
2. Него го обвиняват, че си е продал акциите много евтино и му изчисляват задълженията върху разликата, ако ги беше продал по-скъпо. Това също е гигантска тъпотия.
Но давността решава всичко. Няма как да го пипнат или да го накарат да плати.

Оценка:
-2 +28

Хари
39 Отговор
Не търсете прилики с Черепа. Там данъчните задължения се изчисляват от дейността му за последните 3 години.

Оценка:
-1 +15

Анатема на СУЛЮимам Паси-Безродника
40 Отговор

До коментар #8 от "Кръстника":


То да беше 10%,но не вярвам.

Оценка:
-0 +13

Чичо Тони
41 Отговор
Няма проблем. Да ги платят солидарно съдийката и ревизорите от НАП.

Коментиран от #95


Оценка:
-1 +25

Поговорката
42 Отговор
За милиони нема закони в действие нагледно

Оценка:
-0 +18

43
Този коментар е премахнат от модератор
Въжето
44 Отговор
Лустрация, декомунизация и целият червен октопод на въжето.

Оценка:
-1 +17

Другия с коня
45 Отговор
Време е Съдиите да влизат в Затвора заедно с Червените Цървули,които защитават от Закона....Съсипахме я тази Държава от Безнаказаност на престъпниците....Арестуваните гие бе.....Кво чакате....

Оценка:
-4 +25

дявола
46 Отговор
Само куршума за такива изедници

Коментиран от #53


Оценка:
-1 +23

Ха ха
47 Отговор
По същия начин ще протечат и проверките по приватизационните сделки, на които се точи Гешев. Още колко Доневци ще бъдат оправдани, ще четем. Куче влачи, диря няма...

Оценка:
-1 +33

соросоидни кърлежи
48 Отговор
само последни кретени могат да повярват че българския съд ще вкара в затвора бандити,министри,"бизнесмени-приватизатори ..божкови,цветанови..няма такъв филм...ПРОСТО НЯМА и няма да има ,това е положение в последните 30 години.Ако някой от тях пострада това може да е само от вътрешни борби, поръчкови убийства, така виждам нещата,говорим за милиарди..преразпределение.

Оценка:
-0 +25

Киркор
49 Отговор

До коментар #43 от "хахаха":


Както ти не можеш да пишеш!

Оценка:
-0 +2

гост
50 Отговор
Ако това е вярно, то е най-абсурдното основание за оневиняване на престъпление - поради липса на компетентност.
Ами убийците, ако нямат медицинско образование, как ще могат да преценят въздействието на оръжието върху организма на жертвата? Значи - за убийство са виновни/отговорни само лекарите.
На същата логика - за изнасилване могат да се съдят само сексолози; За финансови престъпления - само счетоводители; А за кражби - никои, защото няма такова специфично образование!

Оценка:
-0 +38

Разум
51 Отговор
Не е знаел какви данъци се плащат при продажба на акции?
И после тези от НАП по някакво стечение на обстоятелствата пропуснали да му кажат, че дължи 63млн?
Доста невероятни съвпадения. Явно всички, кои са пропуснали да му кажат за дължимите 63 млн не са пропуснали да си гушнат тлъсти пачки за пропуските си.
Той ако е невинен тогава счетоводителите му са виновни, а също и тези от НАП за "пропуските" си.

Оценка:
-0 +34

Един ....
52 Отговор

До коментар #34 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Скрий се с твоите клишета бе , лаладжия !

Оценка:
-4 +1

Селянина с колелото
53 Отговор

До коментар #46 от "дявола":


Как да стане тази хубава работа,като всички стоят пред клавиатурата и всеки чака другите да направят правилното нещо, в случая с гаврата и подигравката с всички данъкоплатци...

Оценка:
-0 +11

Петков
54 Отговор
Непознаването на закона, не онеправдава.

Оценка:
-0 +17

Разум
55 Отговор
Всеки, който прави бизнес се интересува от това какви такси се плащат, и колко ще му бъдат разходите. Това "не знаех, че трябва да платя 63млн." данъци е храна за глупаците. Съдийката със сигурност е била "ударена" с една торба пари по главата за да говори такива небивалици.
Докато не видим продажници висящи с главите надолу по дърветата централните площади властимащите ще продължават да ни продават и предават.
Тоя де му викат "Тиквата", той е главният им закрилник. Защо само пишем, а не се организираме и да изхвърлим тая шайка от некадърници и продажници?

Оценка:
-1 +26

възмутен
56 Отговор
Значи, невинен тзи който дължи данъци за милиони, невинни от НАП, че не търсят данъците, същото ще се случи и с Божков. ГОРКИТЕ ОБИКНОВЕНИ ХОРА, КОИТО ИЗЕСНИЦИТЕ ОТ НАП, ДАНЪЧНИ В ОБЩИНИТЕ, ТОПЛОФИКАЦИЯ, ВиК и т.н. ВАДЯТ ДУШИТЕ НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, ДАВАТ ГИ НА ИЗЕСНИЦИТЕ ЧСИ И СТАВАТ НЕВЕРОЯТНИ И НЕПОСИЛНИ СУМИ ЗА ПЛАЩАНЕ, ВЗЕМАТ ИМОТИ, ИЗГОНВАТ ГИ НА УЛИЦИТЕ, А ВЛАСТИМАЩИТЕ, КРАДЦИТЕ, МОШЕНИЦИТЕ - БРАВО, НА СВОБОДА, Е ТАКЪВ СЪД КЪДЕ ИМА? - ВЕЛИКА БЕЗПРАВНА БЪЛГАРИЯ!

Оценка:
-0 +22

Bai mangal
57 Отговор
гешев гешев гешев гешев гешев гешев гешев гешев.
къде си сега ? да излезе по телевизията. или донев е от наще.протекция има.

Оценка:
-0 +17

Асен
58 Отговор
Няма такава държава!

Оценка:
-0 +12

Kasapina
59 Отговор
Човека Сие платил там кадето трябва затова е оправдан .

Оценка:
-0 +14

Novus Ordo Seclorum
60 Отговор
И сега всички знаем , че това е пълна измама , обаче теглим по една и бързо допиваме кафенцето за да идем да забъркаме и ние някоя далавера , защото това изисква свещенния кармичен баланс ! И всеки гони неговата си игра и не е готов да смени начина , за да го няма и големия измамник , а просто се нагласяме за да открием начин , ние да станем големите измамници ! Ще се наложи да изчакаме известно време , тъй като интелектуалната еволюция е доста изостанала от физическата и твърде вероятно от 7 млрд . жители , 3-4 млдр да са просто маймуни в човешко тяло .... !! И аз сега какво ? Да дресирам маймуни , да ги стрелям и да им продавам кожите или да медитирам докато вземете да се стреснете малко , хора ли сте , какво сте !???

Коментиран от #64


Оценка:
-0 +14

цачо
61 Отговор
А Иванчева?Егати правосъдната ни система!

Оценка:
-0 +8

Съдията Дред
62 Отговор
Присъда, която се чакаше от години. Питам се, като не може да изчисли данъка, защо не е декларирал дохода си ? Пита се и НАП защо не просто не са му напомнили/при тях има данни за сделката/ а защо не са му започнали ревизия, та да плати с лихвите, както прави с нас, простолюдието ? Сега човека е невинен, а давността за плащане на данъка е изтекла. Но не е изтекла давността за търсене на отговорност но служителите на НАП, удобно пропуснали да го обложат. Но не съм оптимист.

Оценка:
-1 +17

ТОЧКАТА
63 Отговор
бла,бла../ТЪЛКУВАНЕ НА закончето/!!!Е ТОВА Е Е ПРЕЦЕДЕНТНОТО ПРАВО/ВИНАГИ НА СТРАНАТА НА БОГАТИЯ!!!/...Ми нека ПОМПЕЙО КАЖЕ!!!!/бе КАКВО каза той!!!!!?/та барни ръбъл треска го хвана....е ТОВА Е правоСЪГЛАСНАТА ни система.

Оценка:
-0 +8

ТОЧКАТА
64 Отговор

До коментар #60 от "Novus Ordo Seclorum":


ТИ СИ ИЗВЪН!!!!ЕВОЛЮЦИЯТА!!!..../ДАРВИН/

Оценка:
-0 +0

Да са смее ли човек да плаче ли
65 Отговор
Горанооов, Гешееев вие какво виждате в случая за един Помпео пиатм ?

Оценка:
-0 +7

Симо
66 Отговор
Е. как да вярваш на съда . А сигурно може да сметне колко е дал за Оправдаването . Другари съдии спрете се ,ставате за смях на обществото .

Оценка:
-0 +12

РПопов
67 Отговор
После да не ревете, като има народен съд...

Оценка:
-0 +11

Гешев
68 Отговор
А вие какво очаквахте?
Важното е да ги награбим за да дадат 10% доброволно.
Сега ще поработим по казуса Божков и като си плати ще го оневини.

Оценка:
-0 +9

Гешев
69 Отговор
А вие какво очаквахте?
Важното е да ги награбим за да дадат 10% доброволно.
Сега ще поработим по казуса Божков и като си плати ще го оневини.

Оценка:
-0 +3

Дългия
70 Отговор
Чудя се за какво са ни тези правораздавни органи ,комисии ,агенции прокуратура и много други на опашката ,като не вършат нищо само получават заплати и крадат? ДА се закрият и минаваме на закона на джунглата .!

Оценка:
-0 +10

шопендар
71 Отговор
прочетох коментарите,всичко е казано,предлагам да създадем отделен саид за такива уникални разследвания и присъди,ще стане популярен в целия свят.тук е раят за ал капонетата.

Оценка:
-1 +11

Боян
72 Отговор
Статията такаа е написана, че за хората става непонятно какво значи това решение на съда.
В случая, му се снема наказателна отговорност затова, че не е платил данъците. Той ще си плати данъците, лихвите по тях, както и глобата за това. Но съдът е решил, че не го е направил с цел да ги укрие, а от незнание не ги е платил. Мога да се съглася и да не се съглася с решението на съда, но според това, че няма други обвинения за подобен вид, съм склонен да подкрепя това решение.

Коментиран от #87


Оценка:
-5 +1

Иван
73 Отговор
Това е някаква подигравка на българския съд? Ако физическо лице, което не е Огнян Донев дължи 200 лв. данък, дори да не може да си ги изчисли, държавата ще го осъди и ще си заплати дори и разноските по делото! А Донев, който е укрил 63 000 000 лева данъци и сериозно е ощетил държавата се измъква сух! Дали не е заради влиянието на Христо Иванов над съдии и близостта на Донев с друг подсъдим олигарх Иво Прокопиев?!?

Оценка:
-0 +9

5678
74 Отговор

До коментар #15 от "1234":


Няма да мине... Ще ти кажат, че е трябвало да си наемеш професионален счетоводител, каквато впрочем е практиката в много държави. Ама той не е могъл да плати на счетоводител, а ти трябва да можеш. Голям смях, оправдание като в детската градина . На мен НАП ми изпратиха акт за 52 лв. ( с лихвите) неплатен данък, като чакаха търпеливо в последната година от петгодишния срок...

Оценка:
-0 +5

Консерватор
75 Отговор
Няма държава, в която незнанието да те оправдава!!!! Това е абсурд!

Оценка:
-0 +10

Изпълнител
76 Отговор
Какво правим сега с прокурора и прокуратурата? ААААААААААА?

Оценка:
-0 +9

ТОЧКАТА
77 Отговор
сентенция...ЗАКОН/за конче....ЗАКОНЧЕ/за кон.И друг спомен...,,,,...СЪДЪТ ОПРАВДАВА ,,невтохим бургас,, по заведеното дело от ДЪРЖАВАТА!!!!,ПОНЕЖЕ!!!!!...ВРЕДАТА ЗА КОМПАНИЯТА Е ПО-ГОЛЯМА ОТ ПОЛЗАТА НА ЦЕЛТА!!!!

Оценка:
-0 +1

киро
78 Отговор
Платил си е на когото и където трябва !!!!

Оценка:
-0 +2

Парадайс
79 Отговор
Евах таа кочи.на Тоя тарикат да дойде тук в австрия и да се прави на луд. Първо ще му конфискуват всичко което има. След това ще плати всичко което дължи. А накрая 15 години на топло. Затова Австрия няма Сива икономика и Мутри. Никой не си и помисля да се бъзика с държавата. Затова в Австрия най ниската пенсия е 2 000 евро.

Оценка:
-0 +5

киро
80 Отговор
А министъра на правосъдието де спи ! Да уволнява корумпирания съдебен състав ???

Коментиран от #83


Оценка:
-0 +4

Доналт Тръмп
81 Отговор
Някой стана по богат ,ха ха ха ,проспал да ги внесе ,аз ако не си платя данъците ще ми вземат главата ,тоя 63млн. не внесъл, и нищоооооо.ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.

Оценка:
-0 +2

Браво
82 Отговор
Гешев, спиш ли?

Оценка:
-0 +2

Ха ха
83 Отговор

До коментар #80 от "киро":


Барни Ръбълс има по-важни задачи възложени от оня оркошрека в Лозенац, Гешев и ъой

Оценка:
-0 +1

Кочо Честименски
84 Отговор
Ега ти държавата! Един се насирал, щом му напомняли за по-специална среща. Друг се напикавал в съдебната зала. Трети се разболявал автоматично от ГЕРБ, понеже не му понасяла храната при евентуално следване в СЦУ. Този пък, ухиления, не можел да смята, понеже ходил на школото ддо четвърти клас. В пети му подарили диплома за три виШи и за десет полувиШи илачаджийски дипломи. Мале, ма тези отрепки са по-неграмотни от дъртата циганка в Столипиново! Ега ти българите, ега ти държавата! Колко ли ги бръсне бат Бойко?

Оценка:
-0 +3

Стига ва
85 Отговор

До коментар #17 от "Тъпчо":


Ко речи, ко?

Оценка:
-0 +1

Чук
86 Отговор

До коментар #37 от "И аз да кажа":


Моля лекета гейберастки да не се изхордат

Оценка:
-0 +1

Ха ха
87 Отговор

До коментар #72 от "Боян":


Лешпер тролове много си плитък

Оценка:
-0 +1

Тройката на НКВД
88 Отговор
Бе ние сме показали как се процедира, ама нали се барате демократи, ходите по бдения, махате със запалки и скачате по площадите, сега му яжте главата и дишайте дълбоко! И да не ривете!

Оценка:
-0 +1

Стрелец
89 Отговор

До коментар #17 от "Тъпчо":


СИЛНО СЕ НАДЯВАМ!

Оценка:
-0 +0

Спраме всички да плащаме данъци!
90 Отговор
Важното е да пускат нови вируси, а ние да купуваме Техните лекарства.
В центъра аптеките плащат най високите наеми и са буквално на всеки ъгъл.

Оценка:
-0 +0

Олимпийска надежда
91 Отговор
Ало-о-о Горанов!

Оценка:
-0 +0

9543
92 Отговор
Интересно е колко милиона са получили съдиите, за да се стигне до тази присъда. Мотивитите са оскърбителни за хората, които ги четат

Оценка:
-0 +1

Светлана
93 Отговор
Така е в АБСУРДИСТАН за кокошка няма прошка за милиони няма закони!

Оценка:
-0 +0

оги боги
94 Отговор

До коментар #17 от "Тъпчо":


Наистина си тъп беее. като овцете бееее. Как може да мислиш че гешовица се бори срещу големите престъпници бе

Оценка:
-0 +1

Гневната+
95 Отговор

До коментар #41 от "Чичо Тони":


+ главната счетоводителка

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Никита Михалков
Никита Михалков за новия му филм „Слънчев удар”, номиниран за “Оскар”, пред РИА Новости:
И да искат, и да не искат, ще бъдат принудени да изгледат филма ми."

Още бисери
ТОП 5