Last news in Fakti

25 Февруари, 2020 15:12 4 038 10

Болен син принудил данъчната шефка да пристъпи закона

  • подкуп-
  • данъчен-
  • нап-
  • пловдив

Представител на търговско дружество за онлайн търговия на дрехи е подал сигнал срещу служителката

Тежки здравословни проблеми на член от семейството са били причината, арестуваната данъчна служителка да пристъпи закона, съобщи TrafficNews.

60-годишната Ренета Иванова е служителката на НАП, която беше арестувана вчера с подкуп в Пловдив. Тя началник на отдел „Обработка на плащания и задължения“ в приходната агенция. Жената е арестувана при акция на Икономическа полиция под ръководството на Окръжна прокуратура в момент на взимане на подкупа. Случаят е започнал още в четвъртък.

Представител на търговско дружество за онлайн търговия на дрехи е подал сигнал срещу служителката. Тя е поискала сума 4000 лева, за да „оправи“ проверката и да осигури положителни на дружеството резултати.

Изтъкнати са проблеми при отчитането на данъчните фактури, в резултат на които за търговското дружество би последвала проверка от НАП. След подадения сигнал за изнудването е започнато е досъдебно производство. От дружеството са се разбрали с данъчната служителка да осъществят среща, на която да бъдат предадени парите.

Тя се е състояла в района на търговския обект, като жената е получила 2000 лева, което е половината от исканата сума. В този момент и е арестувана. Предстои повдигане на обвинение за търговия с влияние.

Ренета Иванова е родом от Батак, но живее със семейството си в Пещера. Работи в НАП от самото му основаване. В Пловдив е от 2010 година. Служителите ѝ я описват като комуникативен и добър служител. Преди няколко години обаче животът ѝ нанася няколко неочаквани удара. Единият ѝ син развива тежко заболяване, за което се изисква много скъпо лечения. Тя самата преживява тежка катастрофа. Автобусът, с който се прибира към Пещера пада в дере и тя получава сериозни травми. Повече от половин година е в болнични.

Заради скъпата терапия на сина си започва да взема заеми от познати и тегли бързи кредити.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    31 5 Отговор
    В някои случаи, когато става въпрос за семейството, нещастието те кара да вземеш грешното решение.
  • 2 Последния софиянец

    20 2 Отговор
    20 години ме рекетират данъчни, агенции по храните, ДВСК, пожарникари, общинари и т. н. Значи съм спасил много синове. ХА ХА!
  • 3 гост

    11 2 Отговор
    Съдби различни. Но личните страдания не са приемливи за развитие на корупция. Като иска да точи от сметки, но не да иска подкупи. Електронните пари са застраховани, пука му на НАП дали е отклонила някакви средства, но корупцията почти е унищожила държавата ни и вместо със сетни сили да й се противопоставим, да я упръжняваме понеже "всеки го прави" ли?
  • 4 Petko

    18 2 Отговор
    Хайде стига глупости, тази корумпирана гнида цял живот е крала. Кой данъчен не е вземал подкуп, вие от небето ли падате или ни правите на луди. За НАП се говорят легенди. Идете и разпитайте първия собственик на квартално хранително магазинче да ви обясни как данъчните минават преди коледа и средата на януари и какви са тарифите им и на тези от БАБХ.
  • 5 Селянин

    8 1 Отговор
    Сега в следствието ще й спукат гьона ще я пуснат чак есента преди делото. Там като влезат такива като тази и се насират. Скъсала се е да рекетира през годините ама да й е здрава дупарата, че ще търка наровете. Такива в Китай ги екзекутират на стадионите. Никаква жалост за корумпираните мърши.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пък от Пещера, пък от село,

    9 0 Отговор
    Та в Пловдив...! Ако има нужда, това е човешко, да каже на колегите си, има милозливи хора, пък може и да и помогнат...! Обикновено така става , краде чуждо, после се оправдава,, крадеца посред бял ден,, с чуждите пари..! Това няма оправдание, доста станаха такива, които ги блазни чуждото..!
  • 8 Стига бе

    8 0 Отговор
    Ако попиташ обитателите на затвора защо са там сигурно ще ти разкажат много по тъжни истории но никой няма право да пристъпва законите в противен случай трябва да е готов да си носи последствията.
  • 9 111

    4 1 Отговор
    Тия олигофрени са престъпници до един
  • 10 Всеки си получава заслуженото.

    8 0 Отговор
    Синът и не е болен,просто си е наркоман и пласьор на дрога.Колко хора от града и околията е завлякла с пари без да ги върне .Като цяло -време и беше да си плати